Miért nem irják ki a fizetést?
Itt a magyarázat, érdemes elolvasni kommentekkel együtt:
"a interju vegen meg kerdezik a berigenyedet. De a penzrol az ajanlat utan a bertagyalason esik szo."
Na ezt úgy imádom. Azért a munkáltatónak 90%-ban van egy fix elképzelése arról, hogy adott munkakörhöz mennyit fizet. Vagy azt várják, hogy valaki azt mondja neki elég havi ötvenezer is?! Hihetelen ami itt megy.
Én voltam már pár állásinterjún, és ennyi a bértárgyalás:
-Mennyi a bérigénye?
-Önök mennyit tudnak ajánlani?
-Nem nyilatkozunk, ön mennyit szeretne?
-X Forintot. Ez mennyire felel meg az Önök elképzelésének?
-Nem nyilatkozunk, majd megkeressük.
És aztán soha nem tudod meg, hogy azért nem vettek fel, mert túl sokat kértél, vagy más bajuk volt. Azt még értem, hogy a hirdetésben nem írják ki, de ez az igazán bosszantó, hogy még állásinterjún sem tudod meg, hogy ők mennyire gondoltak.
Én 2 éve voltam álláskereső, azóta is megtalálnak fejvadászok, pedig már azt hittem mindenhonnan kitöröltem magam. És mondom nekik, hogy van állásom, már nem keresek. De csak unszolnak, hogy azért menjek el az interjúra, legalább meglátom mit ígérnek. De már nem megyek. Sehol nem ígérnek semmit. Persze, ha ígérne kétszer annyit, mint a mostani helyemen, megfontolnám, na de semmit nem mondanak. Arról szól a verseny, hogy ki vállalja kevesebbért, és az nem én leszek.
11-es: ez a cikk egy baromság. Persze, ő tudni szeretné, hogy mennyiért dolgozol. De én azt mondom, hogy egy éve vagyok munkanélküli, elvállalom minimálbérért is. A HR-esnek tetszik az önéletrajz, de kétszer ennyit is szánt volna rá. Nyilvánvalóan nem fogja azt mondani, hogy jaj, de keveset kértél, adok még.
Ugyanakkor hosszú távon nyilván nem lesz ezzel elégedett senki, és pont betanítás után lép le a jelöltjük egy jobb állásajánlatért. Kezdheti elölről a keresést. Megérte?
Értem, hogy nekik ennyi a büdzsé.
Akkor is korrektebb lenne kiírni, mint hogy a jelölt találgasson.
Ha kiírná, azzal azt érné el, hogy aki ennél többet akar, az nem jelentkezik. Viszont ha ez a 3. körben derül ki, az elég nagy hátrány mindenkinek, ha akkor szembesülnek vele, hogy nem egyeznek az igények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!