Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem irják ki a fizetést?

Miért nem irják ki a fizetést?

Figyelt kérdés
Megnéztem jó ár álláshirdetést mindig odairják mennyi a fizetés legalább a bruttot. Magyar álláshirdetésekben nem is esik szó róla. De lehet csak én futottam álandoan bele ezekbe. Miért van ez?

2016. szept. 4. 10:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
69%
Mert nincs köze a konkurenciának ahhoz, hogy ki mennyit ajánl.
2016. szept. 4. 10:59
 2/16 A kérdező kommentje:
És akkor ez személyes találkozon derül ki (bár szerintem erre olyan fura rákérdezni), avagy hónap végén mikor megkapom? Köszi hogy válaszoltál:)
2016. szept. 4. 11:00
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
a interju vegen meg kerdezik a berigenyedet. De a penzrol az ajanlat utan a bertagyalason esik szo.
2016. szept. 4. 11:20
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert az önéletrajz, a tesztek, meg a személyes interjú alapján kiderül, hogy mennyire kellesz a cégnek. Addot pozíción belül simán lehet 50% eltérés.
2016. szept. 4. 11:20
 5/16 anonim ***** válasza:
90%
Azért, mert nálunk így alakult. Alapvetően én is baromságnak gondolom. Főleg, ha a 3. körben derül ki a pontos összeg, amit hajlandóak adni és nekem nem felel meg. Teljesen feleslegesen húztuk egymás idejét.
2016. szept. 4. 11:24
 6/16 anonim ***** válasza:
74%

#2 miért fura?

Én ezzel kezdem az egészet. Pénz miatt megyek oda dolgozni és nem azért, mert unatkozok otthon.

2016. szept. 4. 11:24
 7/16 anonim ***** válasza:
87%

Én csak ritkán látom kiírva magyar álláshirdetésekben, hogy mennyi a várható kereset nagyjából (1-2 cégnél láttam csak). A többi helyen csak méltóztattak megkérdezni, hogy mennyit óhajtok keresni......

Miért nem írják ki?

Csak találgatni tudok:

-konkurencia miatt (bár a konkurencia is tudja, hogy adott szegmensben mekkora a reális kereset az adott munkakörben)

-mert mások se írják ki, akkor ők se teszik....

-állásinterjún megkérdezik mennyit szeretne keresni, akkor azt mondaná ami az álláshirdetésbe le van írva véletlen, és nem tudnák kiszűrni, aki többet akar keresni, mint amit ők akarnak adni

- és sok más butaság lehet mögötte....

Engem is bosszant hidd el....

2016. szept. 4. 11:33
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Egy komolyabb állásnál van benne logika hogy nem írják ki, de a bosszantó az amikor egy egyszerű munkánál (pl soförködés kisteherrel) nincs ár, sőt bérigényt kell irni jelentkezéskor.
2016. szept. 4. 11:34
 9/16 MZ.per.X ***** válasza:
89%

Mondjuk pályázótól is függ, ki mennyit "ér".

Nem mindegy hogy valaki pályakezdő, és még tanítgatni kell 1-2 évig, vagy van 5-10 év tapasztalata, kialakult kapcsolatai és azonnal bedobhatod a mély vízbe. Utóbbi lehet 2x annyit fog keresni.

Vagy lehet fordított eset is, valaki ott van 10 éve, azóta nem kapott fizetésemelést sem, és nem akarják tudatni vele, hogy figyu öreg, a munkád 2x ennyit is megérne.

2016. szept. 4. 11:36
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Így van, főleg az a nem mindegy, amit az utolsó ír. Lehet van egy elég szép magas büdzsé a pozícióra, de egy pályakezdő is tudja csinálni, kevesebb szakmai tapasztalattal, viszont belefér a cégnek az is, ha valaki tapasztaltabbat találnak és még reális a bérigéyne. Akkor nem fog a kezdőnek bruttó 300 felett ajánlani, viszont a tapasztaltabbnak meg lehet a burttó 500-at is megadják.
2016. szept. 4. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!