Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért nem írják ki a legtöbb...

Miért nem írják ki a legtöbb állásnál a fizetést? Konyhai kisegítői állás esetében mi a reális fizetési igény?

Figyelt kérdés
Ha azt írom hogy KSH létminimum+10 % az mennyire reális? Meg szeretnék élni a munkámból, gondolom ez nem olyan nagy bűn.
2015. aug. 28. 12:36
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
Minimálbér. Nem tudom, hogy jelenleg mennyi a KSH által megítélt létminimum, de sejtem, hogy a valósághoz nem sok köze van.
2015. aug. 28. 12:46
 2/37 anonim ***** válasza:
Elárulok valamit, a hivatalos KSH létminimum köszönőviszonyban sincs azzal az összeggel, amiből ténylegesen meg lehet élni. Először is azzal számol, hogy te minimum negyedmagaddal egy háztartásban élsz, közösek a kiadásaitok. Másrészt alapul veszi, hogy van hol laknod, mintha mindenkinek alanyi jogon a nyakába hullana egy tehermentes öröklakás, nem számol sem lakástörlesztéssel, sem albérleti díjjal. Így amit kérsz, az maximum az éhenhaláshoz elég.
2015. aug. 28. 12:48
 3/37 A kérdező kommentje:
a minimálbérből nem lehet megélni, szóval én nem annyit írnék. EZ gond? Vagy az már senkit nem érdekel én hogy éljek meg?
2015. aug. 28. 12:48
 4/37 A kérdező kommentje:

"Így amit kérsz, az maximum az éhenhaláshoz elég."

Amit írtam az kb 95 ezer HUF nettóban. A minimálbér 70 körül van.

2015. aug. 28. 12:54
 5/37 anonim ***** válasza:
50%
Senkit nem érdekel. Ennél komolyabb munkáért is kapnak emberek minimálbért, ne hidd, hogy veled kivételezni fognak. Ha meg akar élni az ember, akkor megtanul olyan szakmát, amiért fizetnek is. Ez egyébként mindig így volt, csak a magyart megvakította a gulyáskommunizmus fenntarthatatlan álomvilága, most meg sírunk, hogy nem kapunk rendes pénzt olyan munkáért, amit egy butább nyomtatott áramkör el tud végezni.
2015. aug. 28. 12:57
 6/37 anonim ***** válasza:
49%
Konyhai kisegítő minimàlbèr ha tetszik ha nem. A vilàg minden rèszèn. Ha többet akarsz keresni tegyél èrte. Ha nem megy, szokj hozzà a kevés bèrhez.
2015. aug. 28. 12:59
 7/37 anonim ***** válasza:
65%

Üdv újra Hinta!

Mèg mindig nincs melód ès ode ìrogatsz majd napi 2-3 hülye kèrdèst?

2015. aug. 28. 13:01
 8/37 A kérdező kommentje:

Ja lehet mindenhol minimálbér, csak Nyugaton meg tudsz belőle élni, nálunk meg kevésbé.

Ezért szeretnék létminimum felett kérni kicsivel. nettó 100 ezerrel már elégedett lennék.

2015. aug. 28. 13:02
 9/37 anonim ***** válasza:

"...csak Nyugaton meg tudsz belőle élni..."

Lóf**zt...

"nettó 100 ezerrel már elégedett lennék."

Akkor kezdd azzal, hogy leérettségizel és megtanulsz egy idegen nyelvet. Lehet az nettó 130-150 is.

2015. aug. 28. 13:06
 10/37 A kérdező kommentje:

Engem is idegesít hogy ekkora különbség van köztünk meg a nyugati országok között de Nyugaton tényleg sokkal könnyebben megél egy bolti eladó is.

Van érettségim, tudok angolul meg németül (német nyelvterületen élek jelenleg)

2015. aug. 28. 13:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!