Miért nem írják ki a legtöbb állásnál a fizetést? Konyhai kisegítői állás esetében mi a reális fizetési igény?
Akkor valószínűleg felvesznek valami helpdesk-hez 130-150 nettóval.
Én is éltem Nyugat-Európában, meg még fogok is, de minimálbérből ott is csak nyomorogni lehet, hacsak nem valahol a világvégén vidéken lakik az ember.
"Nem tudom, hogy hol laksz, de én fővárosban nem nagyon láttam sehol a minimálbér 70-80%-ánál olcsóbban garzont."
FŐváros létezik csak? Én egy 300 ezres városban élek és pofás garzonok(újépítésű 40nm) vannak a bérem feléért. A maradékból azért meg lehet élni, igaz, dőzsi nincs belőle, de sokkal jobb életszínvonalat biztosít mint egy magyar betanított munkás bére otthon.
Én is társbérletben élek(nővéremmel jelenleg) de ez a spórolás miatt van, mert haza szeretnék menni majd és kéne otthon egy lakás.
Nem hasonlítgatok semmit, te írtad hogy nyomorgás van belőle, én leírtam hogy szerintem nem.
EGyébként nem tudom hol bérelsz lakást 35-40 ezer forintból rezsivel. Vidéken se. A betanított munkás bérének meg ennyi a fele.
MIndegy, a lényeg hogy mennyit kérhetek egy ilyen állásért pl.Budapesten?
mert szerintem jogos a követelésem hogy annyit kérek, amiből megélni is meg lehet. Tehát ki tudok fizetni a fővárosban egy szobát és megélek. Ehhez kell 100 ezer HUF legalább.
Kérhetsz, de csak minimálbért fognak érte adni.
Nem értem, hogy miért ragaszkodsz a konyhai kisegítő rabszolgmunkához, ha máshol többet kereshetnél.
kedves utolsó!
Mivel nem értek semmihez, azért gondolkodom ilyenekben, eddig is konyhán dolgoztam.
Szerintem nem olyan nagy elvárás hogy meg is tudjak élni a munkámból, vagy de?
Azt mondtad, hogy nyelveket beszélsz, az általában elég egy nettó 130ezerhez.
Teljesen mindegy, hogy mik az elvárásaid, meg jogosak-e, nem az elvárásaid alapján határozzák meg a fizetéseket. Konyhai kisegítőként minimálbért fogsz kapni és kész, ezen nincs is mit tárgyalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!