Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért nem írják ki a legtöbb...

Miért nem írják ki a legtöbb állásnál a fizetést? Konyhai kisegítői állás esetében mi a reális fizetési igény?

Figyelt kérdés
Ha azt írom hogy KSH létminimum+10 % az mennyire reális? Meg szeretnék élni a munkámból, gondolom ez nem olyan nagy bűn.
2015. aug. 28. 12:36
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:

Akkor valószínűleg felvesznek valami helpdesk-hez 130-150 nettóval.

Én is éltem Nyugat-Európában, meg még fogok is, de minimálbérből ott is csak nyomorogni lehet, hacsak nem valahol a világvégén vidéken lakik az ember.

2015. aug. 28. 13:16
 12/37 A kérdező kommentje:
Én ott élek és nem érzem nyomornak. A fizetésem feléből lehet bérelni egy újépítésű garzont a városban. Szerintem otthon a minimálbér feléből nem bérelsz ilyesmit sehol, max egy szar szobát.
2015. aug. 28. 13:22
 13/37 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy hol laksz, de én fővárosban nem nagyon láttam sehol a minimálbér 70-80%-ánál olcsóbban garzont.
2015. aug. 28. 13:28
 14/37 A kérdező kommentje:

"Nem tudom, hogy hol laksz, de én fővárosban nem nagyon láttam sehol a minimálbér 70-80%-ánál olcsóbban garzont."

FŐváros létezik csak? Én egy 300 ezres városban élek és pofás garzonok(újépítésű 40nm) vannak a bérem feléért. A maradékból azért meg lehet élni, igaz, dőzsi nincs belőle, de sokkal jobb életszínvonalat biztosít mint egy magyar betanított munkás bére otthon.

Én is társbérletben élek(nővéremmel jelenleg) de ez a spórolás miatt van, mert haza szeretnék menni majd és kéne otthon egy lakás.

2015. aug. 28. 13:30
 15/37 anonim ***** válasza:
Azzal ugye tisztában vagy, hogy az itteni(fővárosi) árakat hasonlítod ottani nem fővárosi árakhoz? Debrecenben én is tudnék olcsóbb albérletet találni.
2015. aug. 28. 13:33
 16/37 A kérdező kommentje:

Nem hasonlítgatok semmit, te írtad hogy nyomorgás van belőle, én leírtam hogy szerintem nem.

EGyébként nem tudom hol bérelsz lakást 35-40 ezer forintból rezsivel. Vidéken se. A betanított munkás bérének meg ennyi a fele.

MIndegy, a lényeg hogy mennyit kérhetek egy ilyen állásért pl.Budapesten?

mert szerintem jogos a követelésem hogy annyit kérek, amiből megélni is meg lehet. Tehát ki tudok fizetni a fővárosban egy szobát és megélek. Ehhez kell 100 ezer HUF legalább.

2015. aug. 28. 13:38
 17/37 anonim ***** válasza:

Kérhetsz, de csak minimálbért fognak érte adni.

Nem értem, hogy miért ragaszkodsz a konyhai kisegítő rabszolgmunkához, ha máshol többet kereshetnél.

2015. aug. 28. 13:42
 18/37 A kérdező kommentje:

kedves utolsó!

Mivel nem értek semmihez, azért gondolkodom ilyenekben, eddig is konyhán dolgoztam.

Szerintem nem olyan nagy elvárás hogy meg is tudjak élni a munkámból, vagy de?

2015. aug. 28. 13:44
 19/37 anonim ***** válasza:

Azt mondtad, hogy nyelveket beszélsz, az általában elég egy nettó 130ezerhez.

Teljesen mindegy, hogy mik az elvárásaid, meg jogosak-e, nem az elvárásaid alapján határozzák meg a fizetéseket. Konyhai kisegítőként minimálbért fogsz kapni és kész, ezen nincs is mit tárgyalni.

2015. aug. 28. 13:47
 20/37 anonim ***** válasza:
68%
Te itt nem kérhetsz semennyit, nem az alapján adnak fizetést, hogy szerinted mi jogos, és mennyiből szeretnél te megélni. Nem az a fontos nekik, hogy mindenki boldogan éljen, hanem az, hogy ők minél többet spóroljanak. Konyhai kisegítőként nem fogsz a minimálbérnél egy forinttal se többet kapni, de még egy irodában a nyelvtudásoddal is max. 80 körül keresnél. Nem bűn, hogy meg akarsz élni a munkádból, csak konyházásból nem lehet. Nem is tudom, miért várod el, hogy a legegyszerűbb, végzettséget sem igénylő aljamunkáért többet fizessenek, csak mert te annyiból szeretnél megélni.
2015. aug. 28. 14:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!