Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért jellemző ez nálunk...

Miért jellemző ez nálunk Magyarországon? Elkeserítő nagyon.

Figyelt kérdés

Miért van az,hogy a magyar nem igen akar rendesen normálisan dolgozni?

Miért van az,hogy leadom szervízbe a telefont,két hét múlva szólnak,hogy készen van.Én bele teszem a SIM-et,mondom letesztelem,konkrétan 2 másodperc múlva mondtam sz..r nem megy még mindig,nincsen térerő,nem működik.

Egy bolt,így kimeri adni a készüléket és állítja működik?

Nem is értem.

Vagy a boltban amikor 4 kasszából megy max 2 vagy 1 ott is tökölnek.

A bankba szintén ma pl 25 percet vártam pedig voltunk vagy 3-n kb. ebből egy pult működött a többiek cigiztek meg mászkáltak nem dolgoztak.

Okmányirodában dettó megy két pult 20 emberre,a többiben a csaj a körmét reszelgeti.

Miért jó ez?

Miért nem akar a magyar pluszt beletenni?Miért csak a ,,jó ez,éppen eldolgozgatok amennyit nagyon muszály" elvet vallja?

Miért nem teszik oda magukat?

Miért nem dolgoznak teljes lélekkel?

Bezzeg,ha fizetés emelés kell azonnal tartja a markát mind.

Kedvencem amikor szídnak minket IT-sokat,persze azt nem látják,hogy ha meló van akkor én speciel odateszem magam,teperek megyek.

Állandóan pluszt vállalok,intézkedek azonnal,nem tökölök.

Hívom a külföldi kollégát ha kell,emailezek,elébe megyek a dolgoknak.Igen meg is fizetnek,csak én dolgozok meg sok ilyen ismerősöm és barátom is ilyen.

Nem fényezem magam,csak érdekel miért van ez?

Nagyon gáz.

Ezt Balázs te is olvasd el,mert te szoktál itt dajdajozni a melósokért,hogy miért nem keresnek ennyit meg annyit.

Tessék itt a válasz a kérdésedre a kérdésemben.

2016. aug. 23. 14:03
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

#29 igen ezt elhiszem,azonban kint is csak ,,minimálbért" kapsz ha nem emelkedsz ki,ami lehet 1200 euró vagy 1000,de annak a fele minimum a lakásra megy el.

Kint az tuti,ha ügyes vagy hamar emelik a fizudat és kiemelnek,de kint dolgoznak is ahogy kell.

2016. aug. 23. 17:30
 32/39 anonim ***** válasza:
74%

Igen, ugyanakkor kinn a minimálbérből hiába megy el a fele lakásra, akkor is nagyságrendekkel normálisabban élsz, jobb az életminőséged és minden erről szól.

Pusztán csak azért, mert ott az a felfogás, hogy "annyit dolgozz, amennyit kell, aztán menjél haza pihenjél, nem a munkádért élsz.". Ez nekem már több országból is mondták. Itthon meg azt várja a főnök, hogy te tedd bele az életed a munkába, ne legyen magánéleted és kb. legyél a vállalkozás tulajdona.

Abban igazad van, hogy a 8 óra munkát le kell dolgozni. De nem mindegy, hogy kényelmesen dolgozol a saját tempódban ( ami nem csigatempó, de nem is fulladsz ki a rohanásban) és jó érzés bemenni a munkahelyedre, mert jó a légkör vagy pedig a főnök 10 percenként a nyakadra jár, hogy dolgozz keményebben, gyorsabban...ha ügyes vagy, akkor nem kiemelnek, nem jutalmaznak, hanem még több munkát kapsz. Mert itt Mo-n a nagy "előléptetés" kb. azt jelenti, hogy feljebb kerülsz a ranglétrán, több a munka, több a felelősség de a fizetésed szinet semmit nem emelkedik. A túlóra meg elvárás. Egy interjún azt mondta a főnök, hogy ez a "magyar munkamorál része". Kiröhögtem. Ez a vállalkozó álomvilágának része, ezért is hagyja itt a normálisabbja az országot.

A munkatársaid is rosszkedvűek és te is az vagy, mert ha a pénzen kell gondolkodnod, akkor nem fogsz rendesen dolgozni. Kevés pénz, sok munkáért. Felejtős.

Érdekes, hogy a közgazdaságtanban ez tétel, a hatékony bérek elmélete. De valahol az osztrák határtól keletre ezt elfelejtik. S most pedig állnak csodálkozó arccal és széttett kezekkel, hogy miért nem akar senki sem dolgozni nekik. Én is alig várom, hogy újra külföldön legyek. Tényleg vannak munkáltatók akik komolyan veszik, hogy nettó 77 ezerért is megállás nélkül fogsz dolgozni, szép lesz a munkád és odafigyelsz mindenre.

Én megfordultam már közmunkán és megfordultam már irodában is, elég komoly diplomám van és azt veszem észre, hogy bizony minden vállalatnál annyit dolgoznak, amennyire megbecsülik (anyagilag ÉS emberileg) a munkatársakat. Se nem többet, se nem kevesebbet.

2016. aug. 23. 17:49
 33/39 anonim válasza:
68%

Egy gyors ellenpélda.

Először is a legelső fizetésem óta spórolok. Igen, már 15 évesen is elkezdtem, 10%-ot mindig félretettem, azóta is ezt teszem. Ezzel a mentalitásomra szeretnék rávilágítani.

Továbbá, bármilyen munkakörben voltam, a maximumot hoztam ki magamból. A szünetekben is dolgoztam, magasan én voltam a legjobb.

Természetesen ezt honorálták, szép lassan műszakvezető lettem. Nekem ez nem volt elég, a legjobb műszakvezető akartam lenni, annak idején jött be többek között az Excel, stb. Saját költségemre jöttek az újságok /pc world/ amiből megtanultam mindent, nem csak az épp eleget.

Nyilván ezt is boldogan fogadta a cég, s újra előléptettek. És megint. És megint és megint.

Még mindig van olyan kollégám akivel 20 éve együtt dolgozom. Csak van egy kis különbség.

Ő még mindig havi 100ért csinálja a munkáját, épphogy elvégezve, hátradőlve, jókat cigizgetve a szünetben.

Ő nem jár nyaralni, talán a Velencei tóra eljut.

Én továbbra is 110%-on pörgök, nagyon nagyon jó pénzért.

Minden évben járunk üdülni, a gyerek kapott autót, a házam szépül és szépül. stb.

Hogy mi a különbség kettőnk között?

Az, hogy nekem nem volt büdös a munka. Köszöntem.

43 / f

2016. aug. 23. 17:52
 34/39 anonim ***** válasza:
32%
Akik szerint Nyugaton nem kell annyit dolgozni, meg beleadni 110%-ot, az még életében nem dolgozott külföldön. Éveket húztam le több helyen, olyan feszített munkatempóval azóta sem találkoztam. Voltak kollégáim, akik egy 2-3 perces szusszanás után hívattak be, és másnap már nem kellett jönniük. A lusta emberek mindenhol szívnak. Aki keményen odateszi magát, az itthon is megkeresi a rendes pénzt.
2016. aug. 23. 21:37
 35/39 anonim ***** válasza:
82%

"Hogy mi a különbség kettőnk között?"

Az, hogyha te és ő nyugati mentalitású helyen dolgoztatok volna, akkor fele annyi gürizéssel is jól élnétek. Csak te még jobban, ő meg csak normálisan.

Így megy kihajtottad a beled a normális életért, ő meg a normál alatt van. Na ezt unta meg többszázezer ember.

Meg azt, hogy sokan megpróbálják bemesélni, hogy a normális élet nem akkor jár, ha elvégzed a munkát, hanem akkor ha a munkádon felül még kihajtod a beled. Ezt rabszolgaságnak hívják.

2016. aug. 24. 22:05
 36/39 anonim válasza:
60%

Mi azon a kihajtom a belem, hogy a legjobb tudásom szerint végzem a munkámat? :)

Egy nyugati multinál tudsz nyugatibb mentalitású céget mondani?

Tökmindegy hol dolgozol, ha csak "vagy", örökké ugyanabban a pozícióban maradsz. Aztán ha neked elég a 300 bruttó akkor ok, viszont van aki többre vágyik.

2016. aug. 24. 23:05
 37/39 anonim ***** válasza:
51%

Kérdező akiről beszélsz:

Tipikus LUSTA magyar, aki semmit nem akar csinálni.DE elvárja hogy havi milliós fizetés legyen. :-) Természetesen még ők vannak felháborodva,""keményen dolgozik"" kevés pénzt kap érte.

Mindig mást hibáztat, mert neki rossz élete van.

Mindig mindent másoktól várja el, hogy neki jobb élete legyen.

2016. aug. 31. 10:08
 38/39 anonim válasza:
Nem mondom, hogy sok ilyen van, de ha például egy gyári dolgozó ha úgy dolgozik, mint a güzü, és jól végzi a munkáját, akkor sem fog annyi fizetést kapni, mint egy orvos, akkor sem, ha az orvos nagyon is sz*rul végzi a munkáját. Ez itt a probléma.
2017. febr. 6. 23:08
 39/39 A kérdező kommentje:

Nem melósnak kell lenni utolsó,hanem normális szakmát tanulni,aki melósnak áll ne csodálkozzon,hogy csicska melót kap alacsony pénzért,ossza be.

Ez olyan,mint amikor a k...va hisztizik amikor b..sszák.

2017. febr. 7. 17:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!