Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kötelezhetnek számlanyitásra?

Kötelezhetnek számlanyitásra?

Figyelt kérdés

Kaptam egy "banki" állást, és az érdekelne,-igaz eddig konkrét megkeresést nem kaptam ez ügyben- hogy kollégák szerint muszáj náluk számlát nyitni....

Munkaszerződést még hetek múltán se kaptam,viszont be vagyok jelentve ennek utána néztem. Szóval már nem tudom pontosan,hogy ilyen kitétel lett volna a szerződésben, de ha lett volna se kötelezhetnek rá nem?

Máshol már van számlám, kedvezményekkel, egyebekkel, azt nem tudom és nem is akarom megszüntetni.

Az meg külön vicc, hogy meg se kérdezték még azóta se a számlaszámom....

2016. aug. 22. 17:46
 1/7 anonim ***** válasza:
62%

Véletlenül nem az FHB Bank ez?

5 éve náluk voltam szakmai gyakorlaton, ugyanez volt..én nyitottam, mert napi szinten ette a fülem a kiállhatatlan p*** fiókvezető nő. Aztán lett lehetőségem lelépni egy hónap múlva a konkurenciához, amit meg is tettem. A vicc, h nekem sem volt szerződsésem, és egy fia forintot nem fizettek az egy hónapra. ráadásul az összes feladat amit attak, az a wc és az étkező takarítása( pedig volt takarítónő!), valamint egyik fiókból a másikba pakogattam az iratokat. A fiókigazgatót aztán ki is b**ták hamarosan, később láttam valami bútorboltba eladó lett.

2016. aug. 22. 18:03
 2/7 anonim ***** válasza:
atta= adtak
2016. aug. 22. 18:03
 3/7 anonim ***** válasza:
90%
hogy a kérdésedre is válaszoljak: kérd el a munkaszerződésedet...és nézd meg van-e ilyen benne. De mivel te ha jól értem eddig még nem írtál alá semmilyen munkaszerződést így még ha lenne is benne ilyen, nem kötelezhetnek rá.
2016. aug. 22. 18:08
 4/7 anonim ***** válasza:
51%

Nyilván nem kötelező, ha nem írtad alá.

Gyakorlatilag meg próbaidős vagy, és ha már most sem vagy csapatjátékos, és nem vagy lojális a saját munkahelyedhez, akkor hosszú távon ne várj sok jót.

A banknak egyértelműen az a célja, hogy odacsábítsa az ügyfeleket, akik hozzák a pénzt.

Egy dolgozótól pedig elvárják, hogy példát mutasson.

Naná, hogy ezt nem írják le, de amint látod, ilyen vagy olyan eszközökkel mégis elérik.

Munkanélküli voltál? Akarsz dolgozni? Akkor ennyit tegyél meg értük, ez a politikájuk.

Olyan ez, mintha egy Tesco dolgozó egész nap pakolná a polcokat, aztán műszak végén átöltözik, és mindenki szeme láttára átmegy az Auchanba megvenni a vacsorát. Szerintem ezt sehol sem díjazná a vezetés.

2016. aug. 22. 18:56
 5/7 A kérdező kommentje:

Ez nem az FHB.

Akkor rosszul fogalmaztam, mert aláírtam a szerződést, én legalábbis, csak ők nem adták még oda nekem.

Utolsónak: értem én ezt a csapatjátékos szisztémát - bár marha unalmas -, csak az én oldalamról nézve, még csak próbaidős vagyok, miért kötelezzem el magam már most bárhová is, ráadásul úgy hogy tényleg semmi nem garantálja a maradásom...

Mindegy majd csak lesz vhogy, köszönöm a válaszokat.

2016. aug. 22. 21:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Ilyen ez a versenyszféra, ezt fel kell dolgozni.

Aki nem bírja, az menjen kis családi vállalkozásba dolgozni.

Aki vállalja, az ezzel a személytelen részével együtt azt is kapja, hogy a fizetése lényegesen magasabb lesz, mint LAci bácsi kisboltjában egy eladó fizetése.

A versenyszférában nem az emberi oldaladat nézik, hanem ott csak egy szám vagy, egy kód, egy a sok közül. Ezt viszont pénzzel kompenzálják.

Nem fogsz semmire garanciát kapni, cserébe nem minimálbért keresel.

Így működik a világ, megszoksz vagy megszöksz.

2016. aug. 23. 08:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha egy bankhoz vettek fel dolgozni, szerintem érthető, hogy elvárják, hogy legyen náluk bankszámlád, szerintem ez nem egy nagy áldozat, főleg, hogy a dolgozóknak általában kedvezményes feltételeket kínálnak.
2016. aug. 23. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!