A munkáltatóm arra akar kötelezni, hogy rendszeresen túlórázzak, mert szerinte a "szakmám" megkívánja és napi 8-9 órában nem lehet fejlődni és nagyot alkotni ebben a pozícióban. Meglátása szerint "friss diplomásként" kötelességem a napi munkaidő után otthon is dolgozni este 10-ig vagy ha a helyzet úgy kívánja hajnali 1-ig. (Persze ezeket a munkaórákat "ajándékba" adni a cégnek.) Egyébként nettó 130 000 Ft-os fizetésért, semmi cafeteria. Hozzáteszem, imádom a munkámat, de ezt a nézetet felháborítónak tartom. Nem arról van szó, hogy nem szeretek dolgozni, vagy lusta lennék. Az eddigi elért eredményeim sem ezt támasztják alá, de ez már nekem is sok(k). Lényegében, örüljek, hogy dolgozhatok ezen a területen annál a cégnél, és ha nem tetszik menjek el eladónak. Nektek mi a véleményetek?
Közgazdász turizmus-vendéglátás szakon, egy szálloda marketinges feladataimat viszem
2016. aug. 21. 08:54
3/14 anonim válasza:
Én is frissdiplomásként kezdtem - igaz én egy multinál egy speciális frissdiplomás programban.
Azt gondolom, hogy egy frissdiplomásnak valóban oda kell tennie magát maximálisan a munkában ÉS mellette egy kis extra időt kell áldoznia arra, hogy tanuljon, másképp nem fog fejlődni.
viszont
Ennek messze nem szabad azt jelentenie, hogy hajnalig dolgozzon minden nap. Sokkal inkább azt, hogy napközben odateszi magát és még heti max. 10 órát rászán a tanulásra ahogy az ideje engedi.
Mind e mellé a nettó 130e-s fizetés is vicces, nekünk 5 éve is ennek a 1,5x-ese volt a program alatt (ahol teljes értékű munkát nem is végeztünk, sokkal nagyobb fókusz volt a tanuláson).
2016. aug. 21. 08:55
4/14 anonim válasza:
Mondjuk a turizmus-vendéglátás szakkal kicsit átgondolnám a dolgot, ilyen a "popszakba" ahogy mondani szokás a vendéglátásban, ez ott később sem lesz jobb, a végzettséged pedig kb. csak ide jó.... :(
2016. aug. 21. 08:56
5/14 anonim válasza:
küldd el a gyökeret a jó ***a anyjába.
2016. aug. 21. 09:51
6/14 anonim válasza:
Mi van ha nem csinálod meg az otthoni munkát? Ha meg kirug nem vesztesz sokat, mert jóval többet dolgozol mint ahogy a szerződésedben lehet. Ez maga a kihasználás....
2016. aug. 21. 10:20
7/14 anonim válasza:
130 ezer? Ez vicc :D Fizessenek 1,5 misit és akkor dolgozom este 10-ig :D
2016. aug. 21. 13:19
8/14 A legböszmébb Feri válasza:
Az én lehetséges reakcióim:
"Főnök, egy tízes skálán mennyire nézel te engem hülyének?"
"Főnök, remélem, ezt komolyan mondod, mert viccnek furva lenne"
"Főnök, nem tudom eldönteni, hogy te okos vagy, aki hülyéskedik, vagy hülye vagy, aki okoskodik."
2016. aug. 21. 14:00
9/14 A kérdező kommentje:
@Utolsó! :D Ott a pont! :D
2016. aug. 21. 18:30
10/14 anonim válasza:
Az első munkahelyemen fél 5-ig tartott a munkaidő, mindenki szó nélkül bent maradt 6-ig. Ez volt az alap, viszont elég jó volt a fizetés, így eltűrtük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!