Ezt megteheti a munkáltatóm?
Nem teheti meg!
Ha elmégy akkor időarányosan ki kell fizetniük a szabadságaidat.
Azaz ha mondjuk 24 napod volt, Január 1.-én, az ugye havi 2 szabi.
Ha azóta nem vettél ki és a 6. hónapban is 24 szabid van még akkor 12 szabidat ki KELL fizetniük!
Olyan nincs hogy nem enged el!
Bármikor fölmondhatsz akár azonnali hatállyal is!
Ekkor 3 munkanapjuk van arra hogy kiküldjék minden jussod! Ha nem küldik, szólsz a munkafelügyeletnek. Kimennek megnézik mi van, ha neked van igazad kiutaltatják velük amit kell plusz kapnak egy szép vastag sárga csekket is!
Arra ügyelj hogy legyen hivatalos nyoma a felmondásodnak. Vagyis ajánlott levélben küldd el nekik.
Viszont ha te mondasz föl végkielégítés nem jár!
És a felmondási idővel nem tudom ilyenkor mi van, valószínű azt sem kell kifizetniük számodra. De elvileg arra sem kötelezhet hogy ledolgozd, bár ebben sem vagyok biztos.
A fennmaradó szabit viszont mindenképp ki kell hogy fizessék!
(Azért azt hozzáfűzném hogy jó eséllyel oda soha nem fognak visszavenni.)
megteheti minden további nélkül, hogy a felmondási idő alatt kiadja a szabidat, bolond lenne duplán fizetni (felmondási időt le kell töltened, ha ő nem engedi el, mert te mondtál fel). Ha ledolgozod, fizeti a béred, meg utána a szabadságmegváltást.
Olcsóbb, ha szabira ír ki a felmondási időre.
Nem köteles közös megegyezésre.
Tisztázzuk mennyi a felmondási időd...
Az alatt ott tarthat
A 20 nap "plusz" szabit hogy érted kérdező?
Az idősebbek többet kapnak akár 30 fölött is, de ettől függetlenül "plusz" -ba csak az kerül amit időarányosan nem vettél ki. Tehát ebben a 6. hónapban egy 15 plusz szabi is már extrémnek számítana.
Hacsak nem hoztál át tavalyról! Ami elvileg tilos már. És így azt meg Január 1 el ki kellett volna hogy fizessék kp-ban!
Abban viszont nincs igaza azoknak akik azt állítják "kötelezhet" a maradásra. Mert nem kötelezhet. És ezt egy nagyon egyszerű ok miatt nem engedi meg a TV. sem, azért mert azt bárki megteheti hogy nem megy be többé!
3 igazolatlan hiányzás után kirúghatnak! Ilyenkor például a végkielégítést meg ilyesmit el is felejtheted természetesen!
Viszont a szabadságokat időarányosan ez esetben is KI KELL FIZETNIÜK.
Tehát a kirúgásod napjától számított +3 munkanapon belül minden bent lévő iratod és a szabik után járó pénzt, így is úgyis megkapod!
Tehát minimum 6 nap alatt végleg megszabadulhatsz tőlük, és még fizetniük is kell valamennyit!
Szóval:
Semmiképp ne mondj le a szabidról! Az jár! Sőt szerintem le sem lehet mondani róla még szerződéssel sem, annyira jár!
És amint látod rengeteg módon ki tudod verni belőlük. De azt neked kell eldöntened neked melyik módszer éri meg a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!