Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ezt megteheti a munkáltatóm?

Ezt megteheti a munkáltatóm?

Figyelt kérdés
Egész évben túlóráztam és sok elvett szabadnapom van. Munkaváltás előtt állok. De a jelenlegi munkáltatóm azt mondta, amíg nem adja ki szabadságomat addig nem enged el. Nos ha a túlóráimat csúsztatom, akkor is túl sok szabadságom van amit ha kiadnak átlógna az új hely munkakezdési időpontján. Magyarul, 20 napig pihi lenne most, de 10 nap múlva kezdenem kellene. Létezhet olyan, hogy kiveszem az összes szabimat de a túlóráimat elvett napjaimat kifizeti a jelenlegi munkáltatóm? Vagy mit tegyek most? Mert nem igazán akar elengedi közös megegyezéssel abban az esetben ha "lemondok" a szabimról, vagy nem várom ki azt a plussz 20 napot.

2016. jún. 22. 14:46
1 2
 11/17 EagleHUN ***** válasza:
Abban viszont igaza lehet a kérdezőknek hogy egy felmondási idő alatt töltött szabadság idején a másik munkahelyen már dolgozhatsz. Ezt nem tudom 100%-ra, de akár lehet is.
2016. jún. 23. 14:53
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Abban viszont nincs igaza azoknak akik azt állítják "kötelezhet" a maradásra. Mert nem kötelezhet.

A közös megegyezésre meg a munkáltató nem kötelezhető, joga van ragaszkodni ahhoz, hogy munkaválllóli felmondás, töltse le a felmondási időt, aminek az időtartamára kiadja a szabadságot.

Fogalmunk sincs róla, hogy a felmondási idő letelt-e, amíg a kérdező alapvető kérdésre sem ad választ, csak találgatni tudunk.

2016. jún. 23. 14:56
 13/17 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm a sok hozzászólást!

Hát még nem kezdtem meg a felmondási időm. Bementem szólni a munkáltatómnak, hogy van új állásom kezdéssel... tavasszal is mehettem volna, de akkor azt mondták, hogy ki kell adják a szabikat, meg a túlórákat... az is jó sok nap lett volna, így a másig cég nem vett át, vagy nem várta meg. Azt mondta a munkáltatóm, hogy nem fizetheti ki, törvényben van. ( Ma új vezető van már, azt mondta akár ki is fizethetnének, no meg nem is a munkáltatómtól kapom a fizum, hanem az önkormányzattól....) nagyon büdös ez nekem... mondjuk színházról van szó.

2016. jún. 24. 01:02
 14/17 anonim ***** válasza:
66%

Nem köteles elengedni és kifizetni így. Tőle elvárod, hogy betartsa a tv-t, akkor tartsd be te is.

Örülj, hogy kiadja így a szabidat, nem pedig dolgoztat a felmondási idő alatt. Megtehetné.

2016. jún. 24. 05:09
 15/17 EagleHUN ***** válasza:
0%

"A közös megegyezésre meg a munkáltató nem kötelezhető,"

Ez így van!

" joga van ragaszkodni ahhoz, hogy munkavállalói felmondás, töltse le a felmondási időt, aminek az időtartamára kiadja a szabadságot. "

Nem, nincs joga! Azonnali hatállyal felmondhat bárki. És úgysem tud mit csinálni ha többé nem megy be az illető, szóval "ragaszkodjon" hozzá nyugodtan! (De ezt már írtam előzőleg hosszadalmasabban is.)

"Fogalmunk sincs róla, hogy a felmondási idő letelt-e, amíg a kérdező alapvető kérdésre sem ad választ, csak találgatni tudunk."

Ez is igaz!

(Emiatt kaptál tőlem zöld kezet, mert 3/2 jó volt. De rezgett a léc... :)

2016. jún. 24. 08:29
 16/17 EagleHUN ***** válasza:

Örülünk hogy vezetőváltás miatt sikerülhet megegyezned a munkáltatóddal.

Ettől függetlenül az előző főnököt is ugyanazon tv.-ek kötötték. Szóval joggal érzed "büdösnek" a dolgot.

Jogi segítségnyújtó szolgálat minden nagyobb városban működik! INGYEN bármit meg lehet kérdezni az ott dolgozó ügyvédektől. Érdemes magaddal vinni a szerződéseid. Ők még nálunk is pontosabb választ tudnak adni minden fölmerülő kérdésedre.

Javaslom keresd meg őket!

2016. jún. 24. 08:32
 17/17 anonim ***** válasza:
50%

Nem, nincs joga! Azonnali hatállyal felmondhat bárki. És úgysem tud mit csinálni ha többé nem megy be az illető, szóval "ragaszkodjon" hozzá nyugodtan!

Szó nincs itt azonnali hatályról, a kérdező meg se említette, és nem, nem mondhat fel így akárki, törvényben meghatározott indok kell hozzá :)

2016. jún. 24. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!