Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem fizettek ki. Mit lehet tenni?

Nem fizettek ki. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Diákmunkára jelentkeztem, elkérték az adataim stb, le is dolgoztam 14:00-0:30ig es 10.eig kellett volna fizetniuk, de 15.még semmi, felhivtam oket, aztmondtak sehol se szerepel a nevem...
2016. aug. 15. 11:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"nem neked kell tisztában lenned a törvényekkel,"

"SAJÁT, JÓL FELFOGOTT ÉRDEKE, hogy ismerje, azért javasoltam neki olvasgatásra. Amúgy ne mondd már, hogy egy munkavállalónak nem kell ismernie a munka törvényeit :D "

Így igaz, a bírói gyakorlat nem várja el, hogy a munkavállaló tisztában legyen az Mt. összes szakaszával. Amit elvár, azaz, hogy úgy viselkedjen ahogy az az adott helyzetben általában elvárható, tehát az alapvető társadalmi normákkal kell, hogy tisztában legyen. Értelemszerűen egy 16-17 évestől nem várják el, hogy tudja az Mt. fiatal munkavállalókra vonatkozó speciális szabályait.

2016. aug. 16. 12:23
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

menj már anyádba, te majom, hogy lehet valaki ekkora paraszt?

gondolkozz már, nem a haveroddal beszélsz egy mocskos kocsmában.

takarodj te, meg kussolj te.

anyáddal úgy pofázol, ahogy akarsz, emg ahogy felnevelt, ez engem nem érdekel, de velem nem beszélsz így, főleg mert semmi rosszat nem mondtam senkinek, csak jóindulatból írtam, amit írtam.

igenis kell a szerződés, hiába tartod magad olyan hű de okosnak.

kicsit sokat képzelsz magadról, kár, hogy ezt csak te érzed így.

2016. aug. 16. 14:49
 13/14 anonim ***** válasza:

hírből sem ismerem az Mt-t...csak egyet hajtok...

honnan az anyádból veszel ilyeneket?

10+ év munkaviszonyom van, nem vagyok már pályakezdő.

Nem egyet hajtottam.

Viszont legalább értelmes dolgot mondtam.

De te...

Aha... egyetlen éjszakáért majd menjen oda, verje az asztalt, fenyegetőzzön, stb.

Épp ezt írtam, hogy 5000 ft-ért senki nem fog pereskedni.

De ez nem jut el az agyadig, mert velem ellentétben, te tényleg csak egyet hajtasz, mint a pereces.

Mi lenne, ha értelmeznéd is a történteket, és a realitást is figyelembe vennéd?

Na menjél szépen, anyuci már biztos szólt, hogy finom meleg a kakaód. És legközelebb ne akarj beleszólni a nagyok dolgába 12 éves létedre.

2016. aug. 16. 14:53
 14/14 anonim ***** válasza:

Fáj az igazság, mi?

Tessék amúgy, lefotóztam csak neked, innen "az anyádból" veszem, remélem az írott szöveg értelmezése megy: [link]

Forrás: Gyulavári Tamás - Munkajog, ELTE Jogi Kari Tankönyvek, 2012., 121. oldal.

S azt mondtam, hogy fenyegessen, nem azt, hogy pereskedjen, bár nem tudom, hogy felfogod e a két szó közötti különbséget. A "fenyegetés" teljesen reális ebben a helyzetben, te nagy megmondóember. No megyek kakaózni, pá!

2016. aug. 16. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!