Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem fizettek ki. Mit lehet tenni?

Nem fizettek ki. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Diákmunkára jelentkeztem, elkérték az adataim stb, le is dolgoztam 14:00-0:30ig es 10.eig kellett volna fizetniuk, de 15.még semmi, felhivtam oket, aztmondtak sehol se szerepel a nevem...
2016. aug. 15. 11:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem írtál alá semmilyen papírt? A munkahelyen nem találják az adatokat? Hány napot dolgoztál? Jelenlétit aláírtál?
2016. aug. 15. 12:07
 2/14 anonim ***** válasza:
Kaptál szerződést, amivel bizonyítani tudod a jogviszonyt?
2016. aug. 15. 12:58
 3/14 anonim ***** válasza:
nem kell szerződés, mivel szerződés nélkül is automatikusan megkötődik a munkaszerződés ex lege. A kérdés inkább az, hogy van e/volt e jelenléti ív?
2016. aug. 15. 13:36
 4/14 anonim ***** válasza:

nem kell a francot.

az elmélet meg a valóság két külön dolog.

hiába van jelenléti, azt a legkönnyebb hamisítani, meg legyél észnél, abból hány példány van?

szerinted a diák kap belőle???

voltál te valaha diák? vagy bármiféle munkaviszony befigyel???

csak azért, mert bár nem vagyok jogász vagy hasonló, ne tanítsunk már arra egy fiatalt, hogy nem kell a szerződés, dolgozz csak nyugodtan anélkül!

érdekes, egyéb kérdéseknél meg osztjátok az észt, ha valaki volt olyan hülye, hogy szerződés nélkül akár csak 1 napot is dolgozott, és olyankor persze ő a hibás.

itt nem egy több százezres jövedelmeről van szó, a diák nyilván nem fog pereskedni 5-6000 ft-ért.

az egyetlen ütőkártyája a szerződés lenne.

2016. aug. 15. 17:41
 5/14 A kérdező kommentje:

Nem

Semmit nem irattak alà

Diák navi.. szóval hivatalos elvileg .. és így utólag aztmondták ott se kehettem volna, mert 18 nem múltam el es csak a folott lehetett volna.. de elozo nap elmondtam mindent, korom, mindent es nem mondtak hogy baj van a korommal

2016. aug. 15. 21:40
 6/14 anonim ***** válasza:

Azt azért Neked is tudnod kellett volna, hogy a fiatalkorúakat (16 és 18 év között) nem szabad éjszakáztatni, azaz este 10 után valóban nem is dolgozhattál volna. Szerintem ezért "tűntek" el az adataid.

Mivel papír nincs, így sajnos nem tudsz mit tenni - ez bukta... megpróbálhatod "megfenyegetni" őket, ha van tanúd, hogy ott dolgoztál, de sok értelme nincsen...

Írd be a keresőbe, hogy "fiatalkorúak munkavállalása" és olvasgasd azt a részt, munkát lehetőleg Diákszövetkezeten keresztül vállalj és legközelebb munkaszerződés nélkül el se kezdj dolgozni.

2016. aug. 16. 11:24
 7/14 A kérdező kommentje:
De épp az, hogy diákszövetkezeten keresztul volt, akkor hogy tortenhet ilyen?
2016. aug. 16. 11:43
 8/14 anonim ***** válasza:

Na kicsit kusza amit írtam, csak felhúzott a 4es, bocs.

Az, hogy te voltál fiatalkorúként nem probléma, nem neked kell tisztában lenned a törvényekkel, illetve a törvény és a gyakorlat a munkavállalót védi, tehát ha elküldtek oda annak ellenére, hogy nem voltál 18, ugyanúgy meg kéne kapnod a béred. Ha verni akarod az asztalt akkor azt a diákszövetkezetnél tedd, ők közvetítettek ki téged, te az ők alkalmazásában állsz, tehát ők felelnek azért, hogy megkapd a béred.

2016. aug. 16. 11:55
 9/14 anonim ***** válasza:

Kérdező, totál "jó fej vagy", hogy így a végére benyögöd, hogy diákszövetkezeten keresztül dolgoztál... Nem lehetett volna ezt mindjárt az elején elmondani?

Mert akkor teljesen mást írtam volna - így más a fekvése a dolognak. Máskor ne fárassz hiába, kérlek (1,6-os vagyok)

Akkor hol nincsenek meg az adataid - a diákszövetkezetnél?

Akkor verd ki szépen belőlük a pénzt és közöld velük, hogy a munkahelyedet meg leckéztessék meg, mert így nem is engedhettek volna dolgozni (sem ők, sem a munkahely).

2016. aug. 16. 11:58
 10/14 anonim ***** válasza:

"nem neked kell tisztában lenned a törvényekkel,"

SAJÁT, JÓL FELFOGOTT ÉRDEKE, hogy ismerje, azért javasoltam neki olvasgatásra. Amúgy ne mondd már, hogy egy munkavállalónak nem kell ismernie a munka törvényeit :D

Ha ilyen korban kezd dolgozni, akkor ilyen korban kell megismerkednie a törvényekkel...

2016. aug. 16. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!