Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit lehet tenni ebben a...

Mit lehet tenni ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

22 hetes terhes vagyok.Május 10.-től június 22.-ig dolgoztam.Azóta táppénzen voltam,mivel veszélyeztetett terhes vagyok, és nem bírtam az egész napi álló munkát és emelgetést.Augusztus 10.-én járt volna le a 3 hónap próbaidőm, viszont augusztus 8.-án azonnali hatállyal felmondták a szerződésem.Nem tudom most mit csináljak, mert dolgozni már nem tudok, meg nem is vennének fel így sehova,munkanélkülit nem kapok mert az egy év munkaviszony után jár, még szociális segélyt sem mert ahhoz meg egy évig regisztrálva kell lenni munkanélkülinek.A segítségetek szeretném kérni,fogalmam nincs mit csináljak.December 10.re vagyok kiírva,és addig így nem fogok kapni semmit.Párom dolgozik,de albérletben lakunk és nagyon kellene a pénz.

Előre is köszönöm a segítséget.

2016. aug. 9. 10:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

sajnos, amennyire tudom, próbaidőn belül gond nélkül elküldhetnek, akkor is, ha terhes vagy. szóval jogszerű volt a felmondás.

sajnálom...ha valaki jobban tudja, javítson ki.

2016. aug. 9. 11:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem is tudsz semmit dolgozni és semmilyen segély nem jár, így őszintén, mit vársz? Próbálj meg feketén valamit csinálni, ha van érdemi szakképzettséged.
2016. aug. 9. 11:20
 3/6 anonim ***** válasza:
66%
veszélyeztetett terhesen miért mentél emelőmunkára? Néha gondolkozni is kellene. Ezért is mondtak fel, mert alkalmatlan vagy a munkára, a munkahely pedig nem szeretetszolgálat.
2016. aug. 9. 12:27
 4/6 A kérdező kommentje:

Igen,jogszerű volt, egy szóval se mondtam, hogy nem.

Egy az,hogy akkor még nem voltam veszélyeztetett, a másik meg, hogy ez volt az egyetlen hely ahova felvettek terhesen.Az ilyen gyökér hozzászólásokból pedig köszönöm nem kérek.

2016. aug. 9. 12:39
 5/6 anonim válasza:
100%
Nem tudom hova valósiak vagytok, mi szolnok megyeiek. A párom tavasszal megkapta a munkanélküli segélyt, itt neki azt mondták hogy az már alanyi jogon jár. Lehet hogy ez önkormányzat függő is. Próbáld meg, előtte mi is azért nem jártunk utána mert úgy tudtuk, ahogy te is. Hátha ott is így van. Sok szerencsét
2016. aug. 9. 13:41
 6/6 anonim ***** válasza:
FHT-t kapsz, (de ehhez regisztrálnod kell a munkaügyi kpban) akkor is, ha nincs meg az 1 éved), majd az ott kapott határozattal bebattyognod a helyi önkorm-hoz. Ennek összege havi nettó 22.800 Ft. Mondjuk sokra nem mész vele, de ennél többet nem adnak sajnos.
2016. aug. 9. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!