Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehetne feldolgozni...

Hogyan lehetne feldolgozni diplomásként, hogy nem a végzettségemnek megfelelő munkakörben dolgozom?

Figyelt kérdés

Tudom, többen is vagyunk így.

Közgazdasági végzettségem van és csak adminisztrátorként kaptam állást, azt is 7 hónap után.

Nem tudom mit csinálok rosszul.Nincs függőben a diplomám, a szakmai nyelvvizsga is megvan, tehát teljesen kész.

A fizetésem netto 120 ezer + kafeteria.Előrelépési lehetőség nem nagyon van.

Ez a fizetés arra sem jó, hogy elköltözzek a szüleimtől.Illetve lehetséges, de életnek nem nevezném azt.

Van ismerősöm, aki szintén diplomás, ő meg raktárosként dolgozik.

Tiszte szégyen ez az ország, hogy a képzett diplomás fiatalok nem találnak normális állást, normális fizetéssel.

Az a baj, ahogy én látom, a magyar kormány stratégiája az "olcsó munkaerő", mindenféle összeszerelőüzem , mint "munkahely".

Ahelyett, hogy értelmes politikát folytatnának.

2016. aug. 14. 14:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
17%
10es megirnad nekem kerlek priviben hova jarsz mk-re? :)
2016. aug. 14. 16:39
 12/24 anonim ***** válasza:
0%
#10: Milyen tárgyba van ez benne egyáltalán?
2016. aug. 14. 16:40
 13/24 anonim ***** válasza:
78%
Ismerősöm nettó 106 ezret keres diplomás közgazdászként..
2016. aug. 14. 16:45
 14/24 anonim ***** válasza:
33%

Perfekthez, és pénzügyből vettük. Ez a könyv:

[link]

2016. aug. 14. 16:49
 15/24 anonim ***** válasza:
88%
Tisztaban vagyok vele hogy kell a nyelvvizsga a diplomahoz, de nyugodtan ra lehet gyurni, eleg gaz ha valaki megelegszik azzal hogy eppen 60 %-kal atcsuszott a lovari nyelvvizsgan hogy meglegyen a diplomaja. Ha sok penzt akar keresni, akkor bele kell fektetni energiat a nyelvekbe pl. Mert szerintem itt kisebb gond az hogy valaki nem a megfelelo pozicioban dolgozik, a nagyobb a fizetey.
2016. aug. 14. 16:53
 16/24 anonim ***** válasza:
93%

9:

Én mesterképzésen tanultam (alapszakon nem gazdasági szakra jártam). Mondjuk az amerikai és európai opciót már sokkal-sokkal korábban tudtam, hogy micsoda, mert mindig is érdekelt a téma. Más kérdés, hogy a többséget ott sem érintette, mert vállalati pénzügyekkel foglalkozbak, nem befektetési pénzügyekkel.

Nekem amúgy a legdurvább tapasztalatom az volt, amikor védésen az egyik srác, aki vallalatelemzésből írta a szakdogáját, nem tudta megmondani mi az a ROE mutató, pedig a diáján ott figyelt egy táblázatban.

Egyébként szerintem közgazdasági területen nincs olyan fogalom, hogy végzettségnek megfelelő munkakör. A képzés még jobb országokban sem ad kész szakmát, egyszerűen nem erről szól.

2016. aug. 14. 17:23
 17/24 anonim ***** válasza:
71%
túlélem, hogy nem kohászként, hanem senior minőségügyi mérnökként dolgozom :D
2016. aug. 14. 17:31
 18/24 anonim ***** válasza:
17%
16: Az se semmi! :DD
2016. aug. 14. 18:09
 19/24 anonim ***** válasza:
37%

Én Londonból tudom csak mondani, hogy itt, aki valamilyen finance szakon végez, azt egyből felveszik valamilyen céghez dolgozni. én is jövőre megyek itt finance msc-re. azon belül is a treasury érdekel.

Nem tudom otthon milyen a képzés, de itt nincsennek vizsgák, beadandók vannak, nincs államvizsga meg ilyenek, csak egy 5000 oldalas esszét kell írni, és a rendszer működik. Ha tőlem elfogadsz egy tanácsot. vállald el az első állást, ami fizet és a pénzedből fizess be valamilyen online tanfolyamra, mint az acca, vagy hasonló szémviteli képzések, azzal már lehet menni jó állásokra

2016. aug. 15. 02:19
 20/24 anonim ***** válasza:
82%

5000 oldalas esszét kell írni

NYilván...

2016. aug. 15. 06:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!