Hogyan lehetne feldolgozni diplomásként, hogy nem a végzettségemnek megfelelő munkakörben dolgozom?
Tudom, többen is vagyunk így.
Közgazdasági végzettségem van és csak adminisztrátorként kaptam állást, azt is 7 hónap után.
Nem tudom mit csinálok rosszul.Nincs függőben a diplomám, a szakmai nyelvvizsga is megvan, tehát teljesen kész.
A fizetésem netto 120 ezer + kafeteria.Előrelépési lehetőség nem nagyon van.
Ez a fizetés arra sem jó, hogy elköltözzek a szüleimtől.Illetve lehetséges, de életnek nem nevezném azt.
Van ismerősöm, aki szintén diplomás, ő meg raktárosként dolgozik.
Tiszte szégyen ez az ország, hogy a képzett diplomás fiatalok nem találnak normális állást, normális fizetéssel.
Az a baj, ahogy én látom, a magyar kormány stratégiája az "olcsó munkaerő", mindenféle összeszerelőüzem , mint "munkahely".
Ahelyett, hogy értelmes politikát folytatnának.
Perfekthez, és pénzügyből vettük. Ez a könyv:
9:
Én mesterképzésen tanultam (alapszakon nem gazdasági szakra jártam). Mondjuk az amerikai és európai opciót már sokkal-sokkal korábban tudtam, hogy micsoda, mert mindig is érdekelt a téma. Más kérdés, hogy a többséget ott sem érintette, mert vállalati pénzügyekkel foglalkozbak, nem befektetési pénzügyekkel.
Nekem amúgy a legdurvább tapasztalatom az volt, amikor védésen az egyik srác, aki vallalatelemzésből írta a szakdogáját, nem tudta megmondani mi az a ROE mutató, pedig a diáján ott figyelt egy táblázatban.
Egyébként szerintem közgazdasági területen nincs olyan fogalom, hogy végzettségnek megfelelő munkakör. A képzés még jobb országokban sem ad kész szakmát, egyszerűen nem erről szól.
Én Londonból tudom csak mondani, hogy itt, aki valamilyen finance szakon végez, azt egyből felveszik valamilyen céghez dolgozni. én is jövőre megyek itt finance msc-re. azon belül is a treasury érdekel.
Nem tudom otthon milyen a képzés, de itt nincsennek vizsgák, beadandók vannak, nincs államvizsga meg ilyenek, csak egy 5000 oldalas esszét kell írni, és a rendszer működik. Ha tőlem elfogadsz egy tanácsot. vállald el az első állást, ami fizet és a pénzedből fizess be valamilyen online tanfolyamra, mint az acca, vagy hasonló szémviteli képzések, azzal már lehet menni jó állásokra
5000 oldalas esszét kell írni
NYilván...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!