Hogyan lehetne feldolgozni diplomásként, hogy nem a végzettségemnek megfelelő munkakörben dolgozom?
Tudom, többen is vagyunk így.
Közgazdasági végzettségem van és csak adminisztrátorként kaptam állást, azt is 7 hónap után.
Nem tudom mit csinálok rosszul.Nincs függőben a diplomám, a szakmai nyelvvizsga is megvan, tehát teljesen kész.
A fizetésem netto 120 ezer + kafeteria.Előrelépési lehetőség nem nagyon van.
Ez a fizetés arra sem jó, hogy elköltözzek a szüleimtől.Illetve lehetséges, de életnek nem nevezném azt.
Van ismerősöm, aki szintén diplomás, ő meg raktárosként dolgozik.
Tiszte szégyen ez az ország, hogy a képzett diplomás fiatalok nem találnak normális állást, normális fizetéssel.
Az a baj, ahogy én látom, a magyar kormány stratégiája az "olcsó munkaerő", mindenféle összeszerelőüzem , mint "munkahely".
Ahelyett, hogy értelmes politikát folytatnának.
Tiszte szégyen ez az ország, hogy a képzett diplomás fiatalok nem találnak normális állást
Megnéztem volna az arcod a felvételi idején, ha csak annyi embert vehettek volna fel, amennyi majd a szakmában el tud helyezkedni. Biztos nem azt mondtad volna a keretszám meg a ponthatár láttán, hogy de jó, legalább mindenki tud majd dolgozni, hanem pont így szidtad volna az országot...
Az a baj, hogy a diploma amit kapsz semmit sem ér, ha nem értesz ahhoz amit csinálsz. Én is közgázon (PSZ) vagyok másodéves és azt látom, hogy a GM és a KM de sok esetben a PSZ is elnézést, de semmit sem ér.
Elvégzik, átbukdácsolnak, dumálnak (PSZ szemmel) kb a semmiről aztán jobb esetben meg a munkaerőpiacon elmennek havi 100-120 nettóért aktakukacnak. Nem egy pár felsőbbéves gyerek call centerezik...
A közgázhoz néhányan sokkal többet képzelnek mint ami valójában. Nekem a közgáz szerencsére eddig egy buli. Nagyon szomorú vagyok amikor azt látom, hogy a (jelesre) végzett diplomás közgazdászok még azt sem tudják megmondani, hogy egy papír árfolyama mitől nő vagy csökken, vagy egy banálisan egyszerű hír milyen irányba fog hatni a piacon. Most nagyon leegyszerűsítettem, de akkor érzem magam igazán hülyén amikor például a tanár az indexről szedi az információit és abból tart előadást. Megtudhattam tőle, hogy a Google a legnagyobb cég a világon valamint, hogy a pénznyomtatás (FED,EKB) milyen butaság. Itt mentem ki az óráról.
Bocsi, hogy elkalandoztam, de a tárgyra térve azt kell mondjam, hogy sok szerintem túl sok közgazdász van Magyarországon és igenis jól teszi a kormány, hogy megszünteti az ilyen szakokon az ingyenes helyeket. Lehet azzal jönni, hogy ez milyen igazságtalan mert a szegényebbek nem juthatnak be, de szerintem több embert terel ez a jobb irányba mint rosszba.
A tudás amit az egyetemen kapunk pedig hát finoman szólva is nagyon kevés a pénzügyi életben.
A tudást pedig meglehet szerezni de ezért ne kizárólag az országot hibáztasd hanem elsősorban önmagad.
Bocsánat ha megsértettelek volna.
5-ös: Eltudom képzelni. :D Nekem az volt aranyos, amikor a negyedikes jött oda hozzám hogy hogyan kellene opciót árazni. :D Csak súlyozni és diszkontálni kellett a végkimeneteleket... Amikor meg megkérdeztem hogy ugyan ha már itt járunk mondja már meg hogy mi a különbség az amcsi meg az európai opció között, akkor össze-vissza beszélt. :D
6.-os: az Mtelekomnál van, szóval kétlem, hogy 250-300-at keresne. Inkább 70-90.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!