Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Neked mi a fontosabb, a jobb...

Neked mi a fontosabb, a jobb fizetés vagy hogy szeresd, amit csinálsz?

Figyelt kérdés

Szituáció: pályakezdő vagy, huszoneves, albérletben laksz, még nincs lakás, kocsi, család, de mindegyiket szeretnéd. Eddig diakmunkat végeztél, amiből az albit tudtad fizetni és van kb. 700 000 ft felrerakott pénzed a bankban.

Most diplomaztal, irány a munka világa. Két ajánlatot is kaptál: felvennének rendes teljes állású munkaviszonyban arra a helyre ahol most diakmunkazol, és nettó 260 ezres fizetést ajánlanak. A munkát már ismered, 3 hónapja csinálod, és nagyon nem szereted. Teljesíthető, de halál unalmas, nincs benne semmi kihívás, annyira monoton hogy a nap végére úgy érzed megőrülsz. A társaság vegyes, senkivel sem vagy különösen jó viszonyban. Igazából az egyetlen pozitívum a fizetés, az a nettó 260 palyakezdokent.

Van egy másik lehetőség is. Olyan munka amit nagyon szeretnék csinálni, a hobbimhoz kötődik, nagyon tetszene, itt viszont nettó 180 a fizetés.

Ti melyiket valasztanatok?

2016. júl. 20. 13:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Fiatalon a pénz.
2016. júl. 20. 20:11
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azt döntsd el, hogy a jelenlegi munka mennyire monoton számodra, hosszútávon tudnád-e csinálni. Én hasonló helyzetben korábban a pénzt választottam, de utáltam az egészet, és később kértem még emelést, hogy valami motiváljon. Mivel jó vagyok a szakterületen, meg is adták, mert nem akarták, hogy felmondjak. Aztán végül mégis megtettem...
2016. júl. 20. 21:41
 13/13 anonim ***** válasza:
Corvinuson végeztél? Én pszfn, és el sem tudom mondani mennyire örülnék egy unalmas munkának 280 nettóért... Amúgy a két nyelvet aktívan kell használni? A pénzügy iszonyú tág vannak részei ami szerintem sokkal érdekesebb mint más területek, de talán mind jobb a könyvelésnél :D
2016. júl. 21. 00:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!