Neked mi a fontosabb, a jobb fizetés vagy hogy szeresd, amit csinálsz?
Szituáció: pályakezdő vagy, huszoneves, albérletben laksz, még nincs lakás, kocsi, család, de mindegyiket szeretnéd. Eddig diakmunkat végeztél, amiből az albit tudtad fizetni és van kb. 700 000 ft felrerakott pénzed a bankban.
Most diplomaztal, irány a munka világa. Két ajánlatot is kaptál: felvennének rendes teljes állású munkaviszonyban arra a helyre ahol most diakmunkazol, és nettó 260 ezres fizetést ajánlanak. A munkát már ismered, 3 hónapja csinálod, és nagyon nem szereted. Teljesíthető, de halál unalmas, nincs benne semmi kihívás, annyira monoton hogy a nap végére úgy érzed megőrülsz. A társaság vegyes, senkivel sem vagy különösen jó viszonyban. Igazából az egyetlen pozitívum a fizetés, az a nettó 260 palyakezdokent.
Van egy másik lehetőség is. Olyan munka amit nagyon szeretnék csinálni, a hobbimhoz kötődik, nagyon tetszene, itt viszont nettó 180 a fizetés.
Ti melyiket valasztanatok?
Köszi a válaszokat!
Pénzügy, multinál, 2 felsőfokú idegennyelv tudással. De nem az én világom...
A pénz.
Gondolj bele, napi 8 óráról beszélünk, utána ugyan úgy élhetsz a hobbidnak.Ráadásul havi 80 ezer forinttal pluszban vagy, az egy éven 960 ezer forint.
Pár év alatt az egy korrekt önerő egy lakásba.
Ezzel szemben a 180 ezer lehet arra lesz elég, hogy megélj, ha mondjuk Pesten laksz.
Bár esetedben nem olyan vészes a helyzet, mert a 180 nem rossz pénz, főleg ha vidéken vagy.
Szinte biztos, hogy az elsőt választanám. Jobb pénz és a multiknál ha kibírsz egy évet akkor lesz lehetőség más osztályokra átmenni. Egy évet meg összeszorított foggal is ki lehet bírni.
Illetve gondolj arra is, hogy honnan van szakmai előremenetel. Ahonnan nincs abba belevágni is kár!
Köszi nektek is. A szakmai előmenetel nálam nem fontos szempont, mert nem ezen a területen képzelem el a jövőmet (pénzügy), nem érdekel, nem szeretem. Már bánom, hogy ezt a szakot választottam az egyetemen. Persze szépen megélnék belőle, de nem okoz örömöt, szenvedek, és ez szerintem más hasonló munkakörben is így lenne.
A hobbimmal kapcsolatban: sokkal magasabb szinten tudnám űzni, hozzaférnék olyan eszközökhöz, amikhez most nem, és még fizetnének is érte...
Csak hát én is azt szamolgattam, mekkora különbség az a havi 80 ezer... :(
Mi a hobbid?
Mert akkor konkrétabb választ tudnék adni.
Valóban kevés az információ, de szerintem ne bánd, hogy ezt választottad, van egy versenyképes szakma a kezedben.
Azt is meg kell nézni, hogy vállalkozóként tudnál e benne dolgozni, a hobbidban.
Sok olyat ismerek, hogy elment, csinált egy szakmát, jól keresett, mellette hódolt a hobbinak.
Kialakult egy komoly ügyfélkör(adóznia nem kellett a bejelentett munkahelye miatt), a jó fizetésből tudott félrerakni, aztán gondolt egyet és elment vállalkozónak.
Megy neki, de ha esetleg bebukja, akkor is visszamehet jó pénzért dolgozni. Hidd el, hogy vállalkozás esetében sokat számít, hogy van e B terved, mert egyébként elég stresszes tud lenni a vállalkozás.Annál rosszabb nincs, amikor egy lapon felraksz mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!