A cég fizethet nekem elúszott szabadság miatt de nem akar-ki nyeri majd a csörtét? Milyen vége lehet? Ment a fizetési meghagyás! Mi lesz ha megkapják?
Visszarendeltek szabiról. A hónapokkal korábban engedélyezett szabimról miközben elutaztam. Mondtam hogy oké, joguk van hozzá de tudják-e hogy az összes ezzel kapcsolatos káromat (lekötött nyaralás, szálloda stb) téríteni kell? Valamit makogtak a telefonban hogy tudják.
Visszamentem és benyújtottam az elúszott szállodai foglalás + étkezés + befizetett programok + jegyek árát.
Gyakorlatilag kiröhögtek. Na csak nem gondolom hogy fizetik, mondták.
Erre ügyvéd és közjegyző közreműködésével, a szabis papírokkal és a számlákkal fizetési meghagyást küldettem a cégnek. Még nem kapták meg ma ment ki, csütre ér oda.
A tétel: 380.000 HUF. EZ van a fizetési meghagyásban, 5 munkanapja van a cégnek rendezni, ha nem, ez is benne van akkor a megfelelő bíróság előtt peres eljárást kezdeményezünk a cég ellen.
Ki mit tippel?
Fizet majd a cég és nem lesz per?
Lesz még állásom a jövő héten?
Vagy mi lesz? Ki mit tippel?
"vagy nem fizetnek."
nem tehetik meg. Ha a fizetési meghagyásra nem reagál akkor per, és végrehajtás alá kerül a cég.
Első körben a nav-val inkasszáltatok céges számlán, ha az nem megy akkor hagyományos végrehajtás: vagyontárgyak gépek céges kocsi stb.
És mi volt az a baromi sűrgős dolog, amit nélküled nem tidtak megoldani?
Amúgy fizetni fognak.
Ha kirúgnának ezért, akkor megnyered a pert bár kétlem, hogyha annyira fontos vagy, hogy szabiról visszarángatnak, akkor kirúgnának.
"És mi volt az a baromi sűrgős dolog,"
Mi volt az? Aki helyettem lett volna szabi alatt az benyögte hogy beteg (majd elutazott nyaralni).
Más nem tudta volna a helyettesítést megoldani csak én?
Dehogynem. Csak akkor hol maradt volna az obligát szívatás és melós sárba döngölése?
Akkor hol maradt volna a főnök kedvenc szórakozása hogy "na majd én megmutatom ki a főnök"....
Erről szólt az egész.
"Ha kirúgnának ezért"
Na ne... nem ezért fognka kirúgni.
Majd nagy hirtelen ha lezs sapka az a baj na nem az a baj egyik fegyelmi másik fegyelmi mondvacsinált okokkal és ennyi.
" hogyha annyira fontos vagy,"
12 egy tucat ember vagy egy semmi egy nulla. Pont azért mernek így bánni velem.
Ez egy kamukérdés.
Viszont annyiban jó, hogy ötletes, mert a szokásos munkajogi kamukérdező írta ki, aki egyébként már eléggé kipörgetett témákat szokott bedobni. Ez meg új.
Ezzel kapcsolatban eszembe jutott, hogy szép az elmélet, hogy az Mt. szerint valakit haza lehet rendelni szabadságról. Viszont az Mt. azt nem írja elő, hogy nekem a szabadságom alatt is bekapcsolva (vagy egyáltalán magamnál) kell tartanom a telefonom. Lehet, hogy én nyaralni telefon nélkül megyek, a telefon amúgy is egy technikai eszköz, azt sem írja elő semmi, hogy nekem rendelkeznem kell vele. Akkor meg nyugodtan hívogathat. Amúgy is, hogy lehet bizonyítani egy telefonbeszélgetést?
" Amúgy is, hogy lehet bizonyítani egy telefonbeszélgetést?"
El vagy tévedve. Nem a nyúl viszi a puskát.
A cégek többsége nem fog neked bizonygatni semmit és te se bizonygathatsz semmit.
A legmezeibb megoldás van a cégek részéről: jössz vagy ki vagy rúgva. Kit érdekel van-e mobilod és köteles vagy-e bekapcsolva tartani. Ha nem érnek el, helyből repültél.
És aztán a kirúgás miatt rohanhatsz te akárhova, tán még eredménye is lesz, de az már veszett fejsze nyele.
" és nem lesz ez egy rejtett ok a kirúgásra"
Így van! Pontosan!
Biztos lehetsz benne ha eprlem a céget 380-ra akkor BÁRMI a világon lehet a kirúgási ok, bármi-KIVÉVE ezt!
Ez olyan biztos mint a halál.
Ha ezek után a cég erre hivatkozva rúgna ki maga tenné a kötelet a saját nyakára.
De marha érdekes dolog tisztességes elbánást emlegetni egy olyan szituban ami az egyik fél kőkemény tisztességtelensége sőt kimondott jogsértése lévén jött létre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!