Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy kis községben hogyan...

Egy kis községben hogyan oldják ezeket meg? Hogyan zajlik az élet?

Figyelt kérdés
Bank, McDonalts, éttermek hiányoznak, sokszor zárva a bolt, hogyan kapják a fizetésüket és hogyan bankolnak pl. ahol 1500 a lakosságszám? Hogyan szórakoznak, tankolnak, moziznak, kajálnak ha fogalmuk sincs, hogyan kell főzni és gyorsétterem sincs? Milyen közlekedési eszközzel hagyják el a falut ha nincs kocsijuk, hogyan találnak munkát / hogyan járnak be a munkakelyre, hogyan indítanak vállalkozást?
2016. júl. 17. 11:36
 1/9 anonim ***** válasza:
61%
aki kis közösségeben lakik az tud főzni, vállalkozásnak ott a földművelés és a kert. Szórakozni akarnak, akkor meg beszélgetnek és szórakoztatják egymást. Ha el akarják hagyni a falut, akkor gyalogolnak, bicikliznek, stoppolnak, vagy már jó pár éve van tömegközlekedés. alig van olyan település ahol ne lenne érintőleges buszjárat.. lehat napi 2x érinti azt, reggel meg este. Aki ilyen kis közösségben él, annak nem a vállalkozás indításán jár az esze!
2016. júl. 17. 11:47
 2/9 anonim ***** válasza:
74%
Nálunk kb. 900 fő van. Falun belül 3 kis vegyes bolt 5-6ig nyitva. Kis város 7 km-re, ahol van bank, kisebb éttermek, pizzéria, stb. Megyeszékhely 20-25 km-re, tehát ott minden van. Buszjárat van elég sűrűn mindkét helyre. Kocsival persze kényelmesebb. Hát így zajlik az élet.
2016. júl. 17. 12:19
 3/9 A kérdező kommentje:
Kár, hogy nincs kocsim. :(
2016. júl. 17. 12:50
 4/9 Koplárovics Béci ***** válasza:
78%

Nem tudom, hogy képzeled el a világot, gondolom még nem nagyon hagytad el a várost. De a városhatáron nem áll meg sem az élet, sem az idő, és ne félj: nem fogsz szédülni ha elfogy a beton a lábad alól. Van tömegközlekedés, persze nem két percenként, hanem néhol óránként, rosszabb esetben naponta néhány járat. Vannak kisebb boltok, van posta, sőt képzeld: megterem egy csomó növény, megél egy csomó állat, amit meg lehet enni, mert nem járnak naponta többezren nézegetni őket. Igaz: dolgozni kell velük. De tudod mi az ami kevesebb van: szmog és zaj. Tudod nehéz elviselni, hogy nem hallok folyamatosan zúgó autókat, buszokat, kamionokat, villamost. Csak a csend, az állatok, na meg a szomszédok. Mondjuk ez utóbbi kettő a szmog helyetti szagokra is kiterjed. Apropó szomszédok: képzeld, mi nemhogy a közvetlen mellettünk és a szemben lakót ismerjük, de sokszor még azt is, aki KÉT utcával odébb lakik. Nemcsak "láttuk már", de a nevét is tudjuk. Sőt köszönünk is egymásnak. Sőt ha megkérnek, hozunk nekik egy kiló cukrot a boltból.

Szóval nem, nem áll meg az élet a városhatáron. Sőt, ott kezdődik.

2016. júl. 17. 13:05
 5/9 anonim válasza:
76%
Kis faluban élünk. A mellettünk lévő nagyobb faluban van ATM automata. Biciklivel is kb. 10 perc. Illetve nálunk a postán is fel lehet venni én úgy tudom. Soha nem próbáltam még mivel napi rendszerességgel a közei városba járok be. Ahol 4 bank is van, így ott veszem le a fizetésemet. Nálunk van vasút közlekedés, óránkén jönnek a vonatok. Nálunk a boltok reggel 5:00-19:00-ig vannak nyitva. A kocsmák meg még tovább. :D A Legközelebbi McDonalts 54km-re van (Nyíregyháza). A közeli városban is van több étterem. Van szórakozóhely is, mozi is a kisvárosban. Ez 12km-re van tőlünk. Szóval még biciklivel is megközelíthető. Mi autóval közlekedünk. Anyukám itt dolgozik helyi óvodába. Apukám a mellettünk lévő településen. De neki van szolgálati autó. Én pedig a közeli kisváros kórházában dolgozom. Ha valaki nem tud főzi. Azok az iskolában rendelhetnek ételt. Előre 1 hónapit meg kell rendelni. Ezt nálunk inkább idősebbek veszik igénybe.
2016. júl. 17. 13:09
 6/9 anonim ***** válasza:
73%
Az jobb kérdés, hogy te hogy maradsz életben ennyi sütnivalóval.
2016. júl. 17. 13:48
 7/9 A kérdező kommentje:
Úgy, hogy még sose kellett a városon kívülre mennem mert mióta az eszemet tudom "minden" itt van pár km es körzetben.
2016. júl. 17. 16:39
 8/9 anonim ***** válasza:
64%

A nagyvároshoz közeli falvakban is van orvos meg bolt, minimum. Ha távolabb van a város, akkor meg más boltok is betelepednek.

Mi az, hogy fogalmuk sincs, hogy kell főzni? Szerinted falun mit esznek az emberek? A gyorsétterem meg nem hiányzik, drága és egészségtelen. Én szoktam főzni a férjemnek, és elviszi a munkahelyére és azt eszi meg. Olcsóbb, finomabb és egészségesebb, mint a McDonalds. Amúgy meg sokan bejárnak a városba dolgozni, van tömegközlekedés. Helyben is lehet vállalkozni, senki nem mondta, hogy ahhoz városban kell lakni.

És még a falusiakra mondják, hogy buták? Te jó ég, ez micsoda kérdés már?!

2016. júl. 17. 22:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát mink csujjogatunk a fonóba esténként, mikór gyünnek haza a tehenek!

Komolyan, vicces a kérdésed, de aranyos :)

2016. júl. 19. 05:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!