Egy kis községben hogyan oldják ezeket meg? Hogyan zajlik az élet?

Nem tudom, hogy képzeled el a világot, gondolom még nem nagyon hagytad el a várost. De a városhatáron nem áll meg sem az élet, sem az idő, és ne félj: nem fogsz szédülni ha elfogy a beton a lábad alól. Van tömegközlekedés, persze nem két percenként, hanem néhol óránként, rosszabb esetben naponta néhány járat. Vannak kisebb boltok, van posta, sőt képzeld: megterem egy csomó növény, megél egy csomó állat, amit meg lehet enni, mert nem járnak naponta többezren nézegetni őket. Igaz: dolgozni kell velük. De tudod mi az ami kevesebb van: szmog és zaj. Tudod nehéz elviselni, hogy nem hallok folyamatosan zúgó autókat, buszokat, kamionokat, villamost. Csak a csend, az állatok, na meg a szomszédok. Mondjuk ez utóbbi kettő a szmog helyetti szagokra is kiterjed. Apropó szomszédok: képzeld, mi nemhogy a közvetlen mellettünk és a szemben lakót ismerjük, de sokszor még azt is, aki KÉT utcával odébb lakik. Nemcsak "láttuk már", de a nevét is tudjuk. Sőt köszönünk is egymásnak. Sőt ha megkérnek, hozunk nekik egy kiló cukrot a boltból.
Szóval nem, nem áll meg az élet a városhatáron. Sőt, ott kezdődik.

A nagyvároshoz közeli falvakban is van orvos meg bolt, minimum. Ha távolabb van a város, akkor meg más boltok is betelepednek.
Mi az, hogy fogalmuk sincs, hogy kell főzni? Szerinted falun mit esznek az emberek? A gyorsétterem meg nem hiányzik, drága és egészségtelen. Én szoktam főzni a férjemnek, és elviszi a munkahelyére és azt eszi meg. Olcsóbb, finomabb és egészségesebb, mint a McDonalds. Amúgy meg sokan bejárnak a városba dolgozni, van tömegközlekedés. Helyben is lehet vállalkozni, senki nem mondta, hogy ahhoz városban kell lakni.
És még a falusiakra mondják, hogy buták? Te jó ég, ez micsoda kérdés már?!

Hát mink csujjogatunk a fonóba esténként, mikór gyünnek haza a tehenek!
Komolyan, vicces a kérdésed, de aranyos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!