Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Aki programozó nem érzi, hogy...

Aki programozó nem érzi, hogy elmegy mellette az Élet?

Figyelt kérdés
8-10 órát ülni a gép előtt és írni a kódot, ez annyira elrugaszkodott nekem a való élettől, hogy nem értem, hogy bírják ki az emberek.
2016. jún. 16. 10:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%

Más meg 8-10 órát áll a szalag mellett. Vagy 8-10 órát buszt vezet. Vagy 8-10 órát ül a kasszában. Vagy 8-10 órát ül egy ugyanolyan irodában, mint egy programozó.

Semmi különbség nincs, a programozó szakma nem jelent begubózást, lényegében egy sima irodai munka, ugyanúgy kollégákkal, ugyanúgy ebédszünettel, utána ugyanannyi szabadidőd van. Sőt, az tuti, hogy többet lát munkaidőben a való életből, mint egy gyári munkás, vagy egy pénztáros, mert ők tényleg elszigetelten dolgoznak, bent egy épületben, nincs kifelé kommunikáció munka közben, míg programozóként eleve egy számítógépnél ülsz.

2016. jún. 16. 10:21
 2/12 anonim ***** válasza:
96%

"8-10 órát ülni a gép előtt és írni a kódot"

Dolgoztam pár cégnél, de ilyent nem láttam, jellemzően 8 órát töltöttek az emberek az irodában, ebből legalább egy netezéssel, traccsolással ment el, vagy 2-3 meetingek vagy konzultálás más kollégákkal (hé Józsi, a múltkori módosításodat nem értem, ugyanott kéne most nekem átírni valamit, segítesz egy picit?), a maradék meg egyedül munka a gép előtt, ebben sem írod a kódot folyamatosan, az idő nagyrészében próbálod megérteni a feladatot és a létező kódot, megtervezed vázlatosan a megoldásod, stb.

2016. jún. 16. 10:26
 3/12 anonim ***** válasza:
72%

Úgy bírják ki, hogy nem 8-10 órát kódolnak. Én szoftverfejlesztő vagyok (nem szeretem a programozó kifejezést), de szinte a seggemet verem a földhöz, ha végre kódolhatok egy kicsit, nem pedig meeting-re járok, adminisztrálok, mások munkáját végzem, másokat támogatok a saját feladataik elvégzésében, vagy éppen dokumentálok, tesztelek, stb.

Egyébként nem csak a programozók ülnek egész nap a gép előtt, ez bármelyik irodai munkára igaz szerintem.

Emellett azért a szoftverfejlesztő cégeknél általában sokat tesznek a kényelemért: masszázs, x-box, csocsó, ingyen kaja-pia, babzsákok, masszázsfotelek, stb.

Amúgy szerinted mondjuk egy gyári munkás nem érzi, hogy a szalag mellett robotolva 3 műszakban elmegy mellette az élet? Egy fejlesztőnek legalább van pénze, hogy a szabadságát/szabad idejét kiélvezze rendesen.

Nem is értem a kérdést. Aki szereti, amit csinál, az nyilván nem érzi rosszul magát a munka közben. De miért is érdekel téged ez? Ha esetleg azon gondolkodsz, hogy ezt a pályát választod, akkor most szólok, hogy ne tedd, ha ilyen kérdés felmerült benned. Menj inkább mondjuk rendőrnek, az biztos izgalmas, és úgy nem "megy el melletted az élet".

2016. jún. 16. 10:28
 4/12 anonim ***** válasza:
90%

Miért menne el?Konkrétan onnan dolgozok ahonnan akarok ÉS magas a fizu is.

Amivel tartalmas lehet az életem,vehetek akármit,elmehetek akárhova.

Egy gyári melós meg 8-10 óra robotolás,de legalább nem fizetik meg.

Akkor melyik is a jobb?

2016. jún. 16. 10:53
 5/12 anonim ***** válasza:
86%

ami gyári meló 8 órás.. na ott 3 műszak van minimum hétvégével együtt.

"elmegy mellettük az élet?"

van olyan akinél megáll? mindenkinek véges idő jut a Földön... szóval mindenki mellett elmegy, tök 8 mi a foglalkozása.

2016. jún. 16. 11:03
 6/12 anonim ***** válasza:
88%
Bárcsak 8 órát kódolnék. Napi 2-3 óra meeting, 1 óra telefon az ügyfél hülyeségével, 1 óra adminisztráció, 1 óra más hibáinak a javítása.
2016. jún. 16. 13:00
 7/12 anonim ***** válasza:

"1 óra más hibáinak a javítása."

Ugyanugy a kollegaidnak 1 ora a te hibaidat javitani. Aki dolgozik, az hibazik. Tekintsd feladatodnak az ilyen "mas hibainak javitasat", elvegre az is kod iras/modositas, konnyebb lesz az eleted! ;)

2016. jún. 16. 20:32
 8/12 anonim válasza:
Aki egy szalagnál sorjázik, az mellett megy el. Te azért emberek közt vagy gondolom egy irodában, annyira megy el melletted az élet mint egy grafikus vagy szerkesztő vagy akárki mellett. Ha így érzed ,lehet a munkahely és a társaság az, ami miatt így érzel.
2016. jún. 16. 20:36
 9/12 anonim ***** válasza:

Mert amikor 12-15 órákat felszolgálsz pl majdnem minden nap akkor mennyi életed van ? Szeretik az irodisták sajnáltatni magukat,de hidd el ennél sokkal húzósabb munkarendek vannak,mint 8-16ig egy kellemes klímás irodában dolgozni ,ülni a számítógép előtt . Ott van az összes délutánod,az összes hétvégéd,és az összes ünnepnapod élni . Legtöbb helyen ebédszünet is van Ezzel nem degradálni akarom az ilyen munkaköröket,hiszen itt még sokkal de sokkal jobban ott kell lenni agyban és egy programozónak nagyon nehéz és idegtépő néha a munkája.

A legtöbben jól keresnek, fizikailag nem megterhelő ,és aki végigszenvedte magát az egyetemen,az biztos vagyok benne,hogy szereti is csinálni . Majd ha hazaérsz hajnal kettőkor ,és rreggel 7 kor indulsz vissza dolgozni,vagy éjfélkor miután lehúztál már 12-13 órát beközlik,hogy rendezvény és minimum ötig ott vagy,akkor úgy érezheted hogy nem élsz . Mikor mindenki más pihen,mert karácsony,húsvét van te meg szopórollerezel akkor is érezheted :D

2016. jún. 18. 00:44
 10/12 anonim ***** válasza:
Aki programozó, annak ponthogy van élete, mert megteheti, hogy utazgasson, eljárjon szórakozni, vegyen magának, amit szeretne. Elég sokan vannak sajnos, akik ezt nem tehetik meg...
2016. jún. 19. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!