114 iq szinttel alkalmas lehetek arra, hogy jó programozó legyek?
az égvilágon semmi köze hozzá. ok, ha mondjuk 20 lenne az IQ-d, akkor valószínűleg nem lennél rá alkalmas.
Nekem 120 felett van, ennek ellenére sem érzek ingerenciát vagy tehetséget a programozáshoz...
Nem ezen múlik. Kezdd el tanulni otthon, magadtóól a programozást mert ez egy olyan szakma, amit egész életedben, munka után 1-2 órában tanulnod kell nap mint nap, különben lemaradsz tudásban és mész a levesbe.
Illetve próbáld ki először magad. Mert én rettentően szeretek informatikában mozogni,de a hideg kiráz, amikor órákig kell pötyögnöm majdnem ugyanazokat a kódsorokat. Tudnád csinálni éveken keresztül?
üdv, egy IT-s
Oh, ne izgulj..
Bár nem mértem, szerintem nekem még a 80-at sem éri el az IQ-m, mégis szeretek programozni..
Főleg biztonság kritikus rendszereket.. Remélem szeretsz repülni :P
<Off> IQ=általános logikai készség. Az IQ és az általános logikai készség mértéke egymás szinonimái. Amúgy van vagy 9 fajta intelligencia (nyelvi intelligencia, érzelmi intelligencia stb.) Mind ugyanazon az elven működnek: Minták megtalálása.
pl.1, Általános intelligencia: 2,4,8 mi a következő a listában?
16 ugye? A 4 duplája a 2-nek, 8 duplája a négynek, megvan a minta meg kell duplázni. 8 duplája 16 megvan a válasz. Ez gyakorlatilag egy lebutított IQ teszt.
pl.2, Érzelmi intelligencia: Hasonlóan mintákat kell észrevenni. Van 4 ember hasonló arckifejezéssel. Tudod, hogy három dühös és egy boldog, meg kell mondanod melyik. Itt negatív mintákat keresel. Mindegyik mutatja a fogát szóval az nem juttat előrébb de pl. a szemük alapján könnyű megmondani. </Off>
Az IQ sokkal kisebb hatással van rá mint a kitartás. A programozás rengeteg unalmas folyamatból áll amikhez semmi kreativitás nem szükséges ami rettenet fárasztó tud lenni mentálisan. Az IQ relatíve lényegtelen egy-két specifikus dolgon kívül amikben meg csak a megoldás sebességén változtat nem a minőségén. Ha az IQ tesztek nem időre mennének akkor mindenki aki nem klinikailag retardált maximális pontszámot érne el. A programozás ritkán megy időre. :)
Én is programozó szeretnék lenni, és az IQ-m finoman kifejezve a béka feneke alatt van.
Mégsem érdekel, az átlagom nem rossz, programozás tárgyól jelenleg 3-as vagyok, de mivel csak most kezdtem féléve, még tudok javítani, bízok magamban, hiszek, ezután egyetem.
Már szinte a féléletem elterveztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!