Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit kezdjek az életben?

Mit kezdjek az életben?

Figyelt kérdés
24/l vagyok. Nincs munkám. Szeretnék dolgozni, tanulni, de egyszerűen nem tudom mibe kellene kezdenem. A nettó 100 ezres fizetésnek már örüljön az ember, elvárják ezt egy gyárban, egy boltban, egy irodai munkában. Mivel lehetne ezekből kitörni? Én szívesen tanulnék szakmát is, de nem tudom melyiket lenne érdemes. A legtöbb korombeli ismerősöm is elvégezte a középsulit meg utána még plusz tanfolyamot és ugyanúgy egy gyárban vagy egy boltban dolgoznak, nem is a szakmájukban. Tehát kidobott pénz és idő volt amit a tanulásra költöttek középsuli után. Van egy kis félretett pénzem, amit direkt azért kuporgattam össze, hogy továbbtanuljak belőle, de nem tudom merre lenne érdemes elindulni.

2016. máj. 30. 22:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Érettségid van? Érdemes lenne neked is egy OKJs képzést elvégezned.

Amúgy nem akarok kötekedni, meg kiábrándítani, de manapság az emberek a szakmájukon belül is 100ezret keresnek.

Ahol meg több a fizu, azt hiába tanulod meg, nincs garantálva, hogy felvesznek vele.

Én gyárban dolgozom, érettségim van. Jövőre elkezdek mérlegképes könyvelőnek vagy pénzügy és számviteli ügyintézőnek tanulni. Az sok helyre kell. De abban nem is tudom, reménykedjek-e hogy 100 felett valaha is keresek (de amugy nekem is ez a celom).

Az biztos, hogyha tanulsz is, a kezdőknek nem fizetnek általában egyből 100at.

És amìg nem tudod mit akarsz, érdemes dolgoznod. Ha nem mész valahova, ciki ha csalni kell az önéletrajzban hogy nem voltál otthon.

Számít, mindenhol, hogy dolgoztál-e és mit. Érdemes elvállalni ideiglenesen a szart is. Többet érsz vele, mint a semmivel

22/N

2016. máj. 31. 08:03
 2/7 anonim ***** válasza:

olyat tanulj, amit tudsz munka mellett is csinálni. Mondjuk egy varrónő tud munka után is varrni otthonról, de egy logisztikus, útvonalszervező nem igen tud vadidegeneknek logisztikázni vagy útvonalat szervezni.

Így, hogyha van egy tűrhető főállásod vmilyen betanított munkában, ahol megkeresed a 100e-et, akkor utána még tudsz otthonról melózni. Persze munkától függ, hogy mennyit keresel otthonról.

2016. máj. 31. 09:48
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi, jókat írtatok! Mindenképp szeretnék valami szakmát, akár többet is. Csak olyan motiválatlan vagyok...

Sőt, még egy vállalkozás ötletem is van, csak sajnos a megvalósításban sem tudok merre indulni.

2016. máj. 31. 11:30
 4/7 anonim válasza:

A legegyszerubb: kulfold!!!

tanulj angolt,nemetet...A NET PINCEREK ATSZAMITVA 400.000

RET KERESNEM HAVONTAAAAAA!de ott miden 2x annyiba is kerul (valahol 3x)

viszont amerika... ott 2x ennyit keresel (200.000) de ott majdnem minden fele annyiba kerul (1 kg kenyer 0.50$=50-75ft!)ott ha hianymunkat talalsz olitizalsz 400-500ezret is kereshetsz!

2016. jún. 1. 18:52
 5/7 anonim válasza:
*nemet pincerek
2016. jún. 1. 18:53
 6/7 anonim válasza:

*politizalsz 400-500ezret is kereshetsz

ja es itthn keress minkat akar nemetorszagban akar amerikaban! pl: [link]

2016. jún. 1. 18:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha van műszaki érdeklődésed, akkor legyél mérnök, programozó. Ezekkel a szakmákkal jól is kereshetsz.
2016. jún. 1. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!