Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek az normális ha...

Szerintetek az normális ha 100 elküldött CV után 3 helyre hívnak interjúra?

Figyelt kérdés
Nekem diplomám van, nyelvet is beszélek, küldözgetem a CV-ket mint a hülye, elküldök 80-100-at és vagy 3-4 helyre behívnak. Vélemények? Email címekre küldöm, a CV-m 2 oldalas.
2016. júl. 16. 21:46
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, n írtam egy CV-t kifejezetten egy munkakörhöz. Ezt elküldtem 4 helyre.

Abból kettő behívott interjúra és az egyik fel is vett.

Az egész nem tartott 2 hétig.

Szóval érdemes jól megírni a CV-t és érdemes az álláshirdetéshez igazítani azt.

2016. júl. 17. 11:01
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

#21-es: csak azt nem tudod, hogy

a) olyan szektorban mozogsz, ahol ez így megy

b) mekkora mázlid volt

Én ugyanezt a dumát nyomtam a barátnőmnek, aztán fogtam, megcsináltam az életrajzát úgy, ahogy az enyém van megcsinálva, jó célzott életrajzokat írogattam, a cégeknek, mégsem hívták be sehova sem (engem pedig 95%-ban behívnak).

A különbség az, hogy én mérnök vagyok, ő meg társadalomtudományos területen volt... Az egyikünket 30 ezer betöltetlen álláshely várja, a másikunkat összesen nem foglalkoztatják fele ennyi poziban (gyk nem ennyi üres pozi van, hanem ennyi bármilyen)

2016. júl. 17. 11:11
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

22-esnek tökéletesen igaza van.

Én olyan területen dolgozom és olyan szakmai tapasztalatom van, hogy a fejvadászok hívogatnak rendszeresen ajánlatokkal.

Lenne egy művelődésszervező diplomám és 5 éve a fütyfürütty bt-nél lennék adminisztrátor akkor halál mindegy lenne, hogy milyen fancy a CV-m vagy mennyire szabon rá egy hirdetésre, kutya nem hívna.

2016. júl. 17. 11:18
 24/31 A kérdező kommentje:

20-as:

Én bármilyen cég volnék, ha meghírdetek 1 Db pozíciót, és kapnék rá 400 CV-t, én akkor is elkezdenék válaszolgatni mindegyikre. Vagy valami embert erre ráállítani.

Ne mond már nekem légy szíves hogy nem lehet megoldani, hogy annyi a válasz hogy "kaptunk 500 pályázatot, nem tudunk válaszolni". Mondom neked ezt úgy igazából nekem mindegy ki hogyan süllyeszti el a cégét!!?? Nekem mindegy hogy az országban pl. az alkoholisták száma napról napra nő, engem ezek nem érintenek, szép kis vagyonom van.

Ok, nem kell válaszolni, már az interjúkon is látszik amiken részt veszek hogy a vezető és a jelentkező tulajdonképpen egymást szivatják. Csak úgy ezen egyik fél sem nevet.

2016. júl. 17. 11:20
 25/31 A kérdező kommentje:

Legszívesebben felvenném videóra az interjúkat amiken részt veszek. Jó nem mindegyik egy komédia, kabaré de sok az.

Én is mérnök vagyok egyébként.

2016. júl. 17. 11:22
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, a cégek azért profitorientáltak még mindig, nem pedig szeretetszolgálatok.

Ha eltekintünk attól, hogy a legtöbb HR-es alkalmatlan arra, hogy úgy építsen fel egy adatbázist, hogy nyomon tudja követni, hogy kit és mikor kellene elutasítania, akkor is egy szimpla matek:

Egy elutasító levél ha csak 1 perc akkor ha 300 jelentkezés érkezett az 300 perc, vagyis 5 óra. Én megértem, hogy nem áldoznak fel közel egy egész munkanapot arra, hogy olyan embereknek irogassanak leveleket, akiknek SEMMI KÖZE A CÉGHEZ és ÉRDEKE sem fűződik hozzá. Ez van.

Amúgy a nagyobb cégektől - ahol saját rendszer van - én szoktam kapni status update leveleket.

2016. júl. 17. 11:37
 27/31 anonim ***** válasza:

# 22

Persze 100%-ban igazad van, de a kérdező valami mérnök féle. Úgy meg nem olyan nehéz manapság állást találni...

2016. júl. 17. 14:33
 28/31 anonim ***** válasza:
Hát azért a munkaerőpiacon nagy különbség van szoftver és környezet vagy agrármérnök kozott....
2016. júl. 17. 15:22
 29/31 anonim ***** válasza:

Kérdező: ha neked lesz céged, akkor te majd alkalmazol egy embert a válaszolgatásra.

Egyébként nem csak az a gond, amit valaki írt, hogy 300 embernek 1min/ember 5 óra lenne válaszolgatni, hanem az is, hogy előtte rendezni kellene az embereket, folyamatosan figyelni, hogy éppen melyik pozíció hol tart, utána kikeresni a hozzájuk tartozó címeket...

persze ha van hozzá szoftver, akkor könnyebb, de a szoftver sem terem ingyen.

Utána meg mikor kapsz a vezetőségtől egy olyat, hogy építs le 5 embert a HR-en, akkor gondolhatod, hogy ki lesz az első akit leépítenek, akinek nem fontos a posztja: a válaszolgató ember.

Ráadásul a válaszokra az emberek újra írni fognak, azokat is illene megválaszolni gondolom, ha kérdést tesznek fel, akkor további válaszokat küldeni...

Akárhogy is nézem, ezt te sem csinálnád ha saját céged lenne, nem fizetnél alaphangon évi 3-4 millát (ugye fizetés, járulékok, meg ki tudja mi minden), hogy legyen egy embered, aki válaszolgat, hogy "kösz nem, kösz nem, kösz nem".

2016. júl. 17. 15:28
 30/31 A kérdező kommentje:

Én még mindig ugyanazt tudom mondani, hogy valami úton el kellene indulni, ezeket a Magyarországon kft-knek nevezett átjáróházakat megszüntetni, valami rendszert felállítani.

Sőt mehetek tovább a béreket is rendbe tenni. Ez egy más kérdés de ehhez is köze van, hiszen sokan azért lépnek le mert nem mozdul a fizetésük, és emiatt keresnek új embert.

Hol tartottam:

Én megint csak ismételni tudom magam, hogy engem azért hívnak cégek interjúzni, bármit is maszatoltam egy előtte levő cégnél, és olyan 3-4 perc után esik le nekem hogy egy interjú az "ökörködésről" szól. Már elnézést ezért a kifejezésért, de nem tudom nem leírni.

És ennek köze van ahhoz hogy nem írnak vissza a cégek, nem ír az ember már motivációs levelet sem, és a vége tényleg az hogy az ember úgy "odalöki" a CV-t ami össze van csapva.

2016. júl. 17. 15:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!