Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek az normális ha...

Szerintetek az normális ha 100 elküldött CV után 3 helyre hívnak interjúra?

Figyelt kérdés
Nekem diplomám van, nyelvet is beszélek, küldözgetem a CV-ket mint a hülye, elküldök 80-100-at és vagy 3-4 helyre behívnak. Vélemények? Email címekre küldöm, a CV-m 2 oldalas.
2016. júl. 16. 21:46
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
74%

Azt szokták írni az ezzel foglalkozó oldalak, hogy érdemes minden jelentkezésnél a kiíráshoz igazítani az elküldött jelentkezést. Meg nem ártana egy jól megfogalmazott motivációs levél is, általában ezt szokták kérni, de ha nem kérnek külön, akkor is érdemes elküldeni.

Szerintem 33 jelentkezésből 1 az elég rossz arány, persze ez függ attól is, hogy milyen területről van szó. Amikor én kerestem állást, akkor olyan 10-15-ből 1x behívtak.

2016. júl. 16. 21:59
 2/31 A kérdező kommentje:

Jó akkor azt akartam kérdezni hogy olyan nincs hogy mondjuk 50 helyre elküldöm és akkor mind az 50 válaszol?

Tehát 2016-ban ilyen senkinek sincs, nem?

Örüljek ha ennyi legalább megemeli a telefont nem?

2016. júl. 16. 22:08
 3/31 anonim ***** válasza:
87%

Olyan nincs, hogy mindenhonnan visszajeleznek (behívnak vagy elutasítanak), vagy csak nagyon speciális esetben.

Az előzővel csak annyit akartam mondani, hogy szerintem lehetne javítani az önéletrajzodon, hogy több pozitív visszajelzést kapj.

Olvass a neten ilyen témával foglalkozó oldalakat, amikor jelentkezel egy állásra, akkor ne egy sablont küldj, hanem próbáld azokat az elemeket kiemelni a cv-ben, amik az adott helyre lényegesek és ne ugyanazt az előre megírt sablon önéletrajzot elküldeni 100 helyre.

2016. júl. 16. 22:22
 4/31 A kérdező kommentje:

Szerintem meg igazad van, a CV mehetne minden helyre ugyanaz, és cégenként más motivációs levelet írni.

Vagy 4 file-t küldeni, magyar és angol CV, + magyar és angol motivációs levél.

Most 1 file-t küldök.

2016. júl. 16. 22:24
 5/31 anonim ***** válasza:
88%

Amikor én nézegettem az álláshirdetéseket, akkor kb. 50%-a kért angol cv-t is. Szóval érdemes megírni angolul is és minden jelentkezésnél elküldeni, akkor is ha külön nem kérik angolul, ez szerintem pozitív lehet, persze nem vagyok hr-es.

A motivációs levelet mindenképp alakítsd az adott álláshirdetésre, szerintem ezt felesleges angolul megírni, ha nem kérik angolul, egyébként sem könnyű írni egy jó motivációs levelet még magyarul sem.

Ha gondolod ránézek a cv-dre, elküldöm az email címem privátban és elmondom a véleményem.

2016. júl. 16. 22:39
 6/31 A kérdező kommentje:
De gondolom egy angol nyelvű motivációs levél az plusz pont lehet. Annyira nem tart sok ideig megírni. És gyakorlom vele az angolt.
2016. júl. 16. 22:41
 7/31 anonim ***** válasza:
84%

Ártani nem árt ha megírod és elküldöd, de egy valóban jó motivációs levél, amiben nem sablon szövegek vannak, hogy ...motivated meg hardworking, az nem 2 perc megírni.

Szerintem azt az energiát át lehet csoportosítani egy másik jelentkezésre vagy egy jobb magyar nyelvű motivációs levélre.

2016. júl. 16. 22:46
 8/31 A kérdező kommentje:

Pont ezt magyarázom!

Ez itt a lényeg, hogy hogyan csoportosítom ez energiát, lehet az össze vissza küldözgetés helyett igényes motivációs levelet lehetne írni, odavaló CV-vel. És sikeres lennék. És pl. ilyen Kovács Pista és Társa Kft-ket ki is hagyni, nem akarok ezzel senkit megsérteni, arra gondolok ahol "komolytalanság" van.

2016. júl. 16. 22:52
 9/31 A kérdező kommentje:
Lehet az akár egy nagyobb nevű cég is, nem akarok senkit megsérteni.
2016. júl. 16. 22:53
 10/31 anonim ***** válasza:
Lényegében én is ezt írtam, hogy minél jobb anyagot érdemes elküldeni és nem ész nélkül ugyanazt 100 f.s helyre. Hogy ezt milyen módon teszed, az már a te dolgod. Le lehet még fordítani 3 másik nyelvre is, de az további + munka. A már meglévő (esetleg minimális változtatáson átesett) angol cv meg csak minimális + munka. Ezt neked kell mérlegelni.
2016. júl. 16. 23:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!