Szerintetek az normális ha 100 elküldött CV után 3 helyre hívnak interjúra?
Szívesen, sok szerencsét!
Érdemes még fejvadászcégekhez regisztrálni, bár nálam nem nagyon váltak be, és érdemes állásbörzékre is kimenni.
Attól függ - ha azt a 80-100-at tök random küldöd cégeknek akik nem is hirdetnek konkrét pozíciót akkor egész jó arány.
Ha konkrét pozíciókra küldöd akkor nem túl jó.
Én az elmúlt egy hónapban kb. 15 helyre jelentkeztem és 5 helyen voltam személyes interjún.
Szerintem az, hogy milyen a CV-d nagyon túl van hypeolva, az számít, hogy mi van benne... Nekem egy sima, teljesen sablonos CV-m + egy linkedin profilom van. Soha nem írok motivációs levelet, mert egy időpocsékolás és úgysem olvasná el senki. Csak angol CV-m van, nem is érdekel, ha valahova magyart kérnek (és simán visszahívtak ilyen helyről is).
Szóval ha kevés a sikerélményed én inkább azon gondolkoznék, hogy a végzettségedhez és tapasztalatodhoz megfelelő pozíciókat pályázod-e meg. Lehet itt a hiba.
Attól függ.
Én mérnök vagyok, panaszkodtam ismerősöknek, hogy 6 állásra jelentkeztem, 5-re behívtak, és egyre sem vettek fel (az más kérdés, hogy a hetedik, és nyolcadik helyre egyszerre felvettek, így egyet el is kellett utasítanom)
Erre más területekről jövő ismerősök (szintén diplomások) letoltak, hogy az ő területükön simán 5-10% körül van a levél/interjú arány.
Az egész tehát attól függ, hogy milyen területen dolgozol, mekkora azon a területen a túljelentkezés.
Egyébként ha pályakezdő vagy, akkor valószínűleg ez a gond, a legtöbben az első munkahelyet nagyon nehezen találják meg, ezért is jók a gyakornoki programok, csak sokan közlik, hogy ők ingyen/aprópénzért nem dolgoznak, aztán csodálkoznak, hogy a fényes diplomával a kezükben nem találnak munkát az exgyakornokok meg már a diploma megszerzése előtt szerződést kapnak
Én tudom hogy általánosítani nem lehet, kinek hogy sikerül egy szerződés megszerzése.
Én csak hirdetésre küldöm, cégeket nem szoktam megkeresni ha nem hirdetnek állást.
Mellesleg csak úgy mondom hogy számomra teljesen érthetetlen, ha egy cég hirdet egy pozíciót, valaki elküldi, legyen több ember, akár 100, és semmi válasz. Olyan komolytalan az egész. Legalább valamit nyögnének vissza, hogy kösz a levelet öcsém vagy valami.
Komolytalan ez az egész állás ügy Magyarországon.
Nincs aki rendbe tegye.
Nem tudom jól sejtem e hogy sok cég M.o-on és egyre több egy átjáróház.
Jönnek mennek az emberek, valaki 2 hétig marad, valaki 4 hónapig, valaki 2 évig, átjáróház.
"Mellesleg csak úgy mondom hogy számomra teljesen érthetetlen, ha egy cég hirdet egy pozíciót, valaki elküldi, legyen több ember, akár 100, és semmi válasz. Olyan komolytalan az egész. Legalább valamit nyögnének vissza, hogy kösz a levelet öcsém vagy valami. "
Ezt egyszer felvetettem az egyik HR-esnek, akivel együtt dolgoztam, hogy szerintem ez lenne a korrekt.
Elmondta, hogy például 1-1 adminisztratív vagy csoportvezetői állásra simán kapnak több százas nagyságrendben levelet, például multihoz irodai területre csop.veznek simán jelentkezik valaki úgy, hogy 1 ember főnöke volt a sarki kisboltban korábban, de úgy érzi, hogy megvan a vezetői tapasztalata, adminisztratív munkakörbe pedig aztán tényleg mindenki azt gondolja, hogy megállná a helyét.
Gondolj bele, hogy mennyi idő és energia lenne mindenkinek írni 2db levelet, 1x, hogy köszönjük, 1x, hogy bocs, nem téged választottunk, mindezt úgy, hogy adott esetben a kiválasztás akár hónapokig elhúzódik, addig tárolni, rendszerezni kellene a beérkező leveleket, figyelni, hogy mikor lezárul 1-1 pályázat, akkor mindenkinek visszaírni, hogy bocs, nem titeket.
Van cég, aki ezt úgy oldja meg, hogy egy saját HR portáljukon tudsz jelentkezni, és ott az automata küld levelet mikor lezárul a pozíció, hogy bocs, nem titeket választottunk, de valahol meg kell értened, nem lehet egy nagyobb cégnél 2 embert azért tartani, hogy a sikertelen pályázókkal levelezzenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!