Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjún mibe jelenjek...

Állásinterjún mibe jelenjek meg (nyári nagy melegben)?

Figyelt kérdés

Pályakezdő informatikus vagyok, hétfőn van megbeszélésem, egy kisebb informatikai vállalatnál. Na most nem akarok terehányan öltözködni, de mégis egy zakóban 5 perc után leolvadnék, pláne, hogy elég sok kilómétert kell utaznom odáig.

Én egy fekete farmer +sportzakó ra gondoltam, az azért mégse annyi dísz gúnya. Ez nem túl "igénytelen" Egy állásinterjúra?

Ilyesmi stílusra gondoltam.

[link]

2016. júl. 14. 16:33
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Na apróbb vita alakult ki :D Igen természetesen kiöltözök majd. Meg majd ismerősömet is várom, hogy megírja ő miben ment el. Illetve holnap bevásárolok. De az biztos, hogy a szalagtűzős öltönyöm méterekről elkerülöm, vastag bumszli szar, inkább kiröhögnének. Azért attól lényegesen lazábbat fogok venni, hasonlót mint az előző linkelt. Mint mondjuk az első képen lévő csávó.
2016. júl. 14. 23:50
 12/22 anonim ***** válasza:

Szerintem jó fele indultál, az oké lesz, amit írtál.

Nekem volt olyan hely, ahol az interjúztató rövid gatya + fakó Iron Maiden-es pólóban volt. A legutolsó interjúmra néhány hete én világos rövid nadrág + fekete galléros póló kombóban mentem. Az interjúztazó meg épp akkor ért vissza edzésről, bodyban volt, izzadt és egy fehérjeturmixot szürcsölgetett éppen. Az IT nem az a terület, ahol a külsőségekre mennek. Kivételek persze vannak, mint pl. ahogy az első írta a Morgan Stanley-t.

2016. júl. 15. 11:40
 13/22 anonim ***** válasza:
Szerintem amit linkeltél jó lenne. amire figyelj, hogy rövid ujjú inghez nem veszünk nyakkendőt. zakó felesleges.
2016. júl. 15. 12:23
 14/22 A kérdező kommentje:
Na végül bevásároltam, vettem egy szép zakót, egy teljesen fekete nadrág. Nem a szokásos öltönynadrág, kicsit értelmesebb anyagból van, meg egy szép cipőt. Max kiröhögnek, hogy te hülye miért öltöztél ennyire ki.
2016. júl. 16. 22:08
 15/22 anonim ***** válasza:
Abból még nem volt sosem baj, ha túlöltöztél egy interjút (ok, white tie azért már sok lenne :)), legfeljebb az első napodon már te is farmer+pólóban mész. Abból viszont nem lesz első nap, ha úgy értékelik, hogy nem volt megfelelő a megjelenésed
2016. júl. 16. 22:19
 16/22 A kérdező kommentje:
Végig cipletem a hülye zakót az országon, erre az asszisztens kb eldugta a fogasra. Az interjúztató nem is látta, de legalább 30fok volt. :D. De nem baj kibírtam.
2016. júl. 19. 16:16
 17/22 A kérdező kommentje:
Ja és amúgy felvettek. Ja túlöltöztem az biztos amúgy. Még az első munkanapomon is hülye voltam és ing fekete nadrág. Mindenki meg rövid gatya póló.
2016. júl. 28. 22:36
 18/22 anonim ***** válasza:
Az álláshoz azért gratulálok, a túlöltözés ellenben még mindig kevésbé gáz mint az alulöltözöttség...
2016. júl. 29. 00:31
 19/22 anonim ***** válasza:

Ugyanazt tudom mondani, mint előző.

Gratulálok, és alapjában véve az ember 2-3-5 évente (mikor állást vált) kibírja azt a pár alkalmat, amikor túlöltözi a helyzetet.

Olyat még senkitől nem hallottam, hogy öltönyben ment egy interjúra, ahol az interjúztató rövid gatyában volt, és ezért nem vették fel, a fordítottja már gyakoribb.

(egyébként én az első napon már nem szoktam túlöltözni, egyrészt, mert az interjúk alatt le lehet szűrni, hogy miben járnak az emberek, másrészt pedig amikor egymás kezébe csapunk, hogy legyen, akkor a végső kérdéseknél általában rákérdezek, hogy van e valamilyen dress codex, volt pl egy amerikai cég, ahol felhívták a figyelmem rá, hogy nem túl szigorú, akár farmer+póló, de az írásos policy erősen tiltja a feliratos, üzenetet hordozó ruhadarabokat, mivel volt ország, ahol gond lett politika, vallási üzeneteket hordozó holmikból, így ezt kerüljem, ha netán hordok ilyesmit. Mivel az egyetlen feliratos holmimon egy Nike felirat áll, így ez nem okozott gondot :)).

2016. júl. 29. 17:18
 20/22 anonim ***** válasza:
Nincs rövid ujjú ing, felejtsük el, kripliknek való. (Ha van, égesd el). Max. hegymászásra "izoming," de csak ha 50-es full izom a karod, ám emberek közé, társasági eseményre soha.
2019. febr. 8. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!