Állásinterjún mibe jelenjek meg (nyári nagy melegben)?
Pályakezdő informatikus vagyok, hétfőn van megbeszélésem, egy kisebb informatikai vállalatnál. Na most nem akarok terehányan öltözködni, de mégis egy zakóban 5 perc után leolvadnék, pláne, hogy elég sok kilómétert kell utaznom odáig.
Én egy fekete farmer +sportzakó ra gondoltam, az azért mégse annyi dísz gúnya. Ez nem túl "igénytelen" Egy állásinterjúra?
Ilyesmi stílusra gondoltam.
Szerintem jó fele indultál, az oké lesz, amit írtál.
Nekem volt olyan hely, ahol az interjúztató rövid gatya + fakó Iron Maiden-es pólóban volt. A legutolsó interjúmra néhány hete én világos rövid nadrág + fekete galléros póló kombóban mentem. Az interjúztazó meg épp akkor ért vissza edzésről, bodyban volt, izzadt és egy fehérjeturmixot szürcsölgetett éppen. Az IT nem az a terület, ahol a külsőségekre mennek. Kivételek persze vannak, mint pl. ahogy az első írta a Morgan Stanley-t.
Ugyanazt tudom mondani, mint előző.
Gratulálok, és alapjában véve az ember 2-3-5 évente (mikor állást vált) kibírja azt a pár alkalmat, amikor túlöltözi a helyzetet.
Olyat még senkitől nem hallottam, hogy öltönyben ment egy interjúra, ahol az interjúztató rövid gatyában volt, és ezért nem vették fel, a fordítottja már gyakoribb.
(egyébként én az első napon már nem szoktam túlöltözni, egyrészt, mert az interjúk alatt le lehet szűrni, hogy miben járnak az emberek, másrészt pedig amikor egymás kezébe csapunk, hogy legyen, akkor a végső kérdéseknél általában rákérdezek, hogy van e valamilyen dress codex, volt pl egy amerikai cég, ahol felhívták a figyelmem rá, hogy nem túl szigorú, akár farmer+póló, de az írásos policy erősen tiltja a feliratos, üzenetet hordozó ruhadarabokat, mivel volt ország, ahol gond lett politika, vallási üzeneteket hordozó holmikból, így ezt kerüljem, ha netán hordok ilyesmit. Mivel az egyetlen feliratos holmimon egy Nike felirat áll, így ez nem okozott gondot :)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!