Állásinterjún mibe jelenjek meg (nyári nagy melegben)?
Pályakezdő informatikus vagyok, hétfőn van megbeszélésem, egy kisebb informatikai vállalatnál. Na most nem akarok terehányan öltözködni, de mégis egy zakóban 5 perc után leolvadnék, pláne, hogy elég sok kilómétert kell utaznom odáig.
Én egy fekete farmer +sportzakó ra gondoltam, az azért mégse annyi dísz gúnya. Ez nem túl "igénytelen" Egy állásinterjúra?
Ilyesmi stílusra gondoltam.
Rendben köszi. Próbálom elegánsabbra fogni a dolgot, csak hát díszgúnyában ugye végigbuszozni az országot az se egy álom dolog. Amit még nem tudok, szerinted nyakkendő kell? Ingből hosszú vagy rövid ujjú?
Illetve, tudom ez már eléggé apró kérdés, de van némi bajszom szakállam, kicsit megigazítom géppel, de leborotválni nem akarom, akkor hülyén nézek ki. Hogy ez nem e gond :D ?
Azért állásinterjúra ne vegyünk már farmert. Vegyél egy szövetnadrágot, vékonyabb is mint a farmer és egy inget. (A rövid ujjú ing viszont nem ing!)
Zakót meg elviszed kézben, ott felveszed és annyi.
DE állásinterjúra túlöltözünk ha kis, ha nagy cég.
A szakáll ha ápolt teljesen OK.
Utolsó:
Elárulom, hogy a héten voltam az IBM-nél interjún és az interjúztató VEZETŐ rövidgatyába volt és flipflopba....
Kérdező:
Egész nyugodtan felejtsd el a zakót is... Egy normális szövet vagy "nem koptatott kék" hanem pl. fekete farmer és egy ing. Még a rövidujjú sem gáz, ha dög meleg van. És ennyi.
Szerencsére pontosan oda egy ismerősöm nemrég ment aki meg is kapta a munkát csak visszamondta, tőle megkérdezem miben volt. De mindenképp elegánsan megyek, szeretek alapból úgy öltözni.
A szakáll meg ilyesmi
Persze nem ilyen szép ápolt meg ennyire tökéletesen nyírt kicsit kócosabb de rendesen hajnyíró géppel 7mm hosszúra egységesen le lesz nyírva.
IBM-nél akkor találkoztál ilyen vezetővel, ha a váci gyárba mentél melósnak a sorra... IT-ként az AC-n azért megadták a módját a vezetők, legalább business casual volt mindenkin...
Egyébként pedig alapjában véve az etikett nem tesz különbséget nyár és tél között, én nem egyszer tárgyaltam már 40 fok melegben öltönyben nyakkendőben, egy kis cégné sem azért engedhetsz meg magadnak valami lazábbat, mert az úgy jó, hanem mert általában kevésbé adnak a formaságokra
ui: ha majd tárgyalnod kell menni 40 fokban, akkor is le fogsz olvasni, és mész inkább pólóban?
# 6
A Jász utcai irodában találkoztunk. És hidd el, nem takarító pozícióról volt szó ;)
Hát srácok, az egy dolog hogy valaki rövid gatyában és flip-floppban van, de te mész állásinterjúra.
Az tuti hogy ahhoz olyan szinten kellene szakmailag toppon lenni az illetőnek, és senki másnak a jelentkezők közül, hogy ha megjelenik farmerben ne azzal kezdjem hogy helyből elküldöm.
Business casualt is azért akkor hordjunk már ha már ténylegesen megvan a munka, állásinterjúra pedig igenis öltönyben megyünk...
Én ezt nem gondolom. Sem azt, hogy gond lenne azzal, hogy valaki 37 (!!) fokban elsőfokú hőségriadóban adott esetben rövidnadrágban interjúztat. Sem pedig abban, hogyha valaki ugyan ilyen embertelen időben rövid ujjú ingben és egy kultúrált nadrágban menjen interjúra az érettségiző zakója helyett. Egy business casualba simán belefér egy normális farmer. (nyilván nem egy koptatott meg szegecses, hanem egy normális!). Ezek közül szvsz bármelyik teljesen oké egy interjúra:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!