Akik diplomás munkanélküliek, azok miért néztek annak idején utána, hogy melyek a hiányszakmák?
ma 17:07 vagyok
7.osztályos korom óta minden nyarat végig dolgoztam (barack árulással kezdtem, majd zöldség gyümölcs, majd élelmiszerbolti eladó,1 nyaram volt pizzériába pizzasütő, strandcikkes eladó). Minden adandó munkát elvállaltam, voltam szüretelni és kukoricát törni is, s az otthoni kert is rám várt.
A probléma az, hogy diplomával nem vesznek fel olyan helyre, ahová elég a szakmunkásképzős vagy az érettségizett.Azt, hogy miért nem, nem tudom. Valószínűleg úgy gondolják, hogy az illető megkövetelné a diplomás bért. De mikor jelentkezek, akkor látom, hogy milyen szakképzettségre írják ki a pályázatot, tehát nem is követelnék én semmit, csak vegyenek fel.
Jó, mondjuk utcaseprést nem vállalnék. Szóval ennyit a diplomások kétkezi munkájáról.
Utolsóval abszolút egyetértek!
Egyébként kedves kérdező, neked mi bajod a munkanélküli diplomásokkal? Eléggé frusztráltnak tűnsz nekem....
Csak annyi, hogy 10ből 9 sír. Nekem nincs diplomám, de többet keresek pl egy tanárnál vagy köztisztviselőnél. És eszem ágába nincs letenni, pedig annak idején nagyon akarták a szüleim és én is gondolkodtam rajta.
Egy célom van még. Egy alapfokú nyelvvizsga. Az megdobja a fizetésemet még kb bruttó 10.000Fttal és ennyi.:-)
Azért "sírunk" mert nincs semmi lehetőségünk elhelyezkedni!
Én pályakezdő diplomás vagyok, van OKJ-s képesítésem is, de egyszerűen nem találok munkát!!!
Örülj annak hogy neked van és ne "csudázd" a diplomásokat!
Én nagyon szeretnék dolgozni, nagyon sok helyen próbálkozok hónapok óta. Sajnos csak jutalékos munkák lennének amire felvennének, de én alkalmazotti jogviszonyban szeretnék dolgozni. Sajnos csak egy álom, mert mindenhol elutasítanak...
Hidd el nekem hogy nem 100-200 ezer Ft-os fizetést szeretnék, nincsenek irreális követeléseim. Dolgoznék én bruttó 70-80-ért is, csak lenne lehetőségem rá....
A tanári diplomámmal azonban nem tudok elmenni szakácsnak vagy virágkötőnek pl. mert nem tudnám elvégezni a feladatomat. ÉRTED????
Igen, ez a kicseszés, tanultam még egy csomót, és tessék: én a diplomámmal és a két középfokú nyelvvizsgámmal kevesebbet keresek, mint a párom betanított munkásként.
De ma már egy érettségi olyan mint régen a nyolc általános: az alap, már mindenkinek kell hogy legyen.
vagy titkolni kell a diplomát
engem nem egyszer körberöhögtek munkahelyen, hogy diplomával vagyok pl. konyhai kisegítő!
komolyan engem minősít, mintha én lennék a hülye, hogy diplomával takarítok, meg ilyesmi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!