Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szünidős diákként kitúrtam...

Szünidős diákként kitúrtam egy dolgozót a munkahelyéről-kéne emiatt lelkiismeretfurdalásomnak lenni? Hiszen erről szól a munkaerőpiac-verseny ki a jobb stb.

Figyelt kérdés

Harmadéves egyetemistaként felvettek 1 hónapos szerződéssel egy céghez. 1 hónapig egy szabin levő embert kell helyettesítenem.

A főnök azt mondja hogy sokkal jobban dolgozom mint a szabin levő és neki 5x elmondja és akkor se érti nekem meg 1x és már értem ráadásul én fluent english tudással rendelkezem ő meg nem-szóval szívesebben látna engem abban a székben.

De nem lehet mert nappalis egyetemista vagyok és nem tudnék járni dolgozni.

Kérdezem: és ha átmennék levelezőre? Havi 2x2 nap és szombat is benne van? És megegyeztünk: ha én elintézem a levelezőre átvételt ő megtalálja az indokot a most szabin levő ember eltávolítására.

Elintéztem. Levelezős lettem ősztől.

Úgyhogy ha a csórikám visszajön a szabiról még pár hét munka és ez idő alatt majd lesz annyi hiba a munkájában hogy lesz ok a kirúgásra (főnök mondja).

Kitúrtam egy embert és megszereztem az állását. Kéne emiatt lelkifurdancsnak lennie?

jelzem újra: a főnök vetette fel nekem eszembe nem jutott volna, és hát az érvek azok ülnek: ha egyszer jobb vagyok akkor jobb vagyok. Erről szól az egész munkaerőpiac nem? Ki a jobb képzettebb stb?

2016. júl. 10. 18:25
1 2 3 4 5 6
 31/57 A kérdező kommentje:

" mégis nehezére esik az elhelyezkedés"

Én is ismerek . Ott van az apám helyből. 4 nyelv phd 25 éves tapasztalat és a kutyának se kell.

Az ok: 50 felett van.

2016. júl. 10. 20:17
 32/57 A kérdező kommentje:

"és dobtad a nappalit miatta..."

nagy veszteség. Utolsó 1-2 évet úgyis ki akartam jönni levelezőre magamtól is. be se jártam az órákra. Minek. Vizsga megvan így is az a lényeg mi a szarnak töltsem ott az időt.

2016. júl. 10. 20:19
 33/57 anonim ***** válasza:
62%

nappalis egyetemista vagyok és nem tudnék járni dolgozni.

be se jártam az órákra.

Hát, ezek kicsit ellentmondanak egymásnak, drága. MAgyarul csak provokálod itt a népet.

2016. júl. 10. 20:21
 34/57 anonim ***** válasza:
71%

Na akkor reméljük, hogy az "A melódhoz" is lesz elég tapasztalatod/gyakorlatod/stb.-d és nem fog gondot jelenteni a továbblépés. No de ha véletlenül mégsem, akkor ne csodálkozz, hogy pikk-pakk kint leszel valami kamu indokkal.

20:07

2016. júl. 10. 20:24
 35/57 anonim ***** válasza:
94%

ha így állsz hozzá, hogy nem nagy veszteség, akkor miért nem lépted meg eddig?

tudod, én melletted álltam egy ideig, mert aki nem jól látja el a munkáját, az repüljön, erről szól a versenyszféra.

amit csinálsz, valóban nem egy 8 általánost végzett közmunkás napi rutinja, de annyira nem is óriási dolog, de ez most mindegy. sok ember nem végez agysebészi munkát, attól még szükség van a munkánkra, és pont.

viszont az utóbbi néhány válaszod már nem szimpatikus, nagyon fellengzős vagy, magas lóról beszélsz.

úgy adod elő, hogy te mindenkinél többet érsz, mindenkinél jobb vagy, téged amúgy se érdekel ez az egész, ennél úgyis jobb helyed lesz, stb.

Nos, kedves kérdező: majd a sors eldönti, mit szán neked.

Az, hogy megszerzed a diplomád, és értesz is a szakmádhoz, ne gondold, hogy egyenes út egy jól fizető munka és a boldogság felé.

Ha így lenne, nem lennének ma Magyarországon tömegével diplomás munkanélküliek, mi több, 47 ezerért közmunkázó diplomások.

Ha nem változtatsz a stílusodon, eljön majd az az idő, hogy inkább a kicsit bénácska Mancikát fogják választani, mint a nagyokost, aki így fennhordja az orrát.

Tudom, most csak legyintesz, hogy te úgyis más vagy, de annyira azért ne bízd el magad. Vegyél vissza az arcodból, a tudásodat nem kell hangosan hirdetni.

Tavaly volt nálunk egy jogi alapú átszervezés, a munkahelyem országosan több ezer főt foglalkoztat. Bár én csak a helyiekkel vagyok kapcsolatban. Sok-sok éve dolgozott itt egy középkorú pasi, amolyan kiskirály volt. Neki aztán volt szava. DE akkora arca volt, hogy az valami hihetetlen. A háta mögött kibeszélték, hogy mekkora sggfej, nem szerették az emberei. A magasabb szinteken sem díjazták a stílusát, ő is azt hitte, neki mindent lehet. Tavaly új pozíciók is születtek, régiek szüntek meg, de a meglévőket is újra meg kellett pályázni mindenkinek, a sajátot is. Addig-meddig alakítgatták, osztották a népet, hogy emberünknek végül nem jutott pozíció. Ki volt ez találva, nem véletlen volt. Tervezetten kigolyózták. Nem akartak vele dolgozni. Pedig kétségtelen, hogy a szakmához értett. Úgy tudjuk, azóta sincs munkahelye, legalábbis minden kis baromsággal eldicsekedik facebook-on, de az valahogy nincs kint neki, hogy sikerült-e szereznie máshol egy menő vezetői pozíciót. Egyébként kb havi szinten kereshetett annyit, mint én egy év alatt, és nyilván van megtakarítása, de ez nem lehet életcél, ahogy ő él. Vagyis neki biztos az, de az élet nem őt igazolta.

2016. júl. 10. 20:43
 36/57 anonim ***** válasza:
92%

Remélem mikor 40 feletti leszel, te is így jársz majd!!

Ugyanakkor, levelező angol-franciával mit akarsz? Szerinted bármilyen állásra kit vesznek fel előbb? Aki nappalin végzett v. aki levelezőn? Max. taníthatsz, kész ennyi. Vagy lehetsz tolmács, de olyan munkát nem találsz, ami kb. félmillát hoz neked egy hónapban, mert azt elhappolják a nappalis végzettségűek. Mindenhol előnyben lesznek.

2016. júl. 10. 21:27
 37/57 A kérdező kommentje:

"a nappalis végzettségűek."

Khm. Baromságot ne beszéljünk már.

Hova van írva az oklevélben hogy nappalis/levelezős? Sehova.

És a leckekönyvben ott van? (nem mintha azt nézné egy munkáltató)

de ott van? Ott van.

és mivel a leckekönyvet nem cserélik le én már nappalissal kezdtem és azzal is fejezem be.

És ha bárki rákérdez milyen tagozaton végezte? Szemrebbenés nélkül rávágom majd: nappalin!

Szemrebbenés nélkül.

És ha kétséges lesz? Ott a leckekönyv tessék megnézni...

De ez a kutyát nem érdekli csak az itteni trollokat.

2016. júl. 10. 21:31
 38/57 anonim ***** válasza:
90%

Szemrebbenés nélkül rávágom majd: nappalin!

Szemrebbenés nélkül.

Aki szemrebbenés nélkül hazudna bármikor, azt pont nem érdekli, kit rúgnak ki miatta, ergo a kérdés egy felesleges szócséplés volt (meg kamu az kiderült abból, hogy nem tudnál dolgozni, miközben be se jársz). itt egy troll van csak...

2016. júl. 10. 21:33
 39/57 anonim ***** válasza:
91%

"Khm. Baromságot ne beszéljünk már.

Hova van írva az oklevélben hogy nappalis/levelezős? Sehova."

Az én diplomámban benne van, hogy nappalin végeztem, 2011-es, szóval nem olyan régi.

Előbb tájékozódj, mielőtt hülyeségeket írsz.

2016. júl. 10. 21:45
 40/57 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, kérdező, a kérdésed alapján egész szimpatikusnak tűntél, de aztán a flegma, "milyen nagy ász vagyok" válaszaid alapján megváltozott a kép bennem...

"Szóval nem biztos hogy én itt leszek addig hogy lapátra tehessen."

Ez meg különösen nem szép Tőled, hogy ha tudod, hogy nem sokáig maradsz, akkor ennek ellenére belemész abba, hogy miattad kitegyenek egy olyan dolgozót, aki aztán lehet, hogy hónapokig, netán évekig nem fog tudni elhelyezkedni.

És gondolkodj el azon, hogy TE IS leszel 40 éves, milyen "jó lesz" majd, ha így átlépnek rajtad....

35-ös szavain pedig nagyon-nagyon érdemes lesz elgondolkodnod...

2016. júl. 10. 23:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!