Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szünidős diákként kitúrtam...

Szünidős diákként kitúrtam egy dolgozót a munkahelyéről-kéne emiatt lelkiismeretfurdalásomnak lenni? Hiszen erről szól a munkaerőpiac-verseny ki a jobb stb.

Figyelt kérdés

Harmadéves egyetemistaként felvettek 1 hónapos szerződéssel egy céghez. 1 hónapig egy szabin levő embert kell helyettesítenem.

A főnök azt mondja hogy sokkal jobban dolgozom mint a szabin levő és neki 5x elmondja és akkor se érti nekem meg 1x és már értem ráadásul én fluent english tudással rendelkezem ő meg nem-szóval szívesebben látna engem abban a székben.

De nem lehet mert nappalis egyetemista vagyok és nem tudnék járni dolgozni.

Kérdezem: és ha átmennék levelezőre? Havi 2x2 nap és szombat is benne van? És megegyeztünk: ha én elintézem a levelezőre átvételt ő megtalálja az indokot a most szabin levő ember eltávolítására.

Elintéztem. Levelezős lettem ősztől.

Úgyhogy ha a csórikám visszajön a szabiról még pár hét munka és ez idő alatt majd lesz annyi hiba a munkájában hogy lesz ok a kirúgásra (főnök mondja).

Kitúrtam egy embert és megszereztem az állását. Kéne emiatt lelkifurdancsnak lennie?

jelzem újra: a főnök vetette fel nekem eszembe nem jutott volna, és hát az érvek azok ülnek: ha egyszer jobb vagyok akkor jobb vagyok. Erről szól az egész munkaerőpiac nem? Ki a jobb képzettebb stb?

2016. júl. 10. 18:25
1 2 3 4 5 6
 11/57 A kérdező kommentje:

"egyszerűen a jobb munkaerőt választja, az a dolga. "

Így van. A piacon is a szép alma és a nem szép alma van eladó azonos áron-na melyiket veszem?

A rondábbat mert annak a zöldségesnek is élni kell?

A túrót. A szebbet. Az egyik boltos keres a másik csődbe megy.

Ez van. Szép nem szép ez van.

És igen lehet hogy az a boltos aki ma a piac királya holnap már csődbe megy. Lehet. Ez van!

2016. júl. 10. 19:10
 12/57 anonim ***** válasza:
62%
Négyes vagyok ismét. Elfogadom a versenyszellemű gondolkodásod. A lényeg, hogy ha te kerülsz vesztes helyzetbe akkor is tudj így gondolkodni. Én ettől érzelemorientáltabb vagyok, de kinek mi. Egyébként ha a képzettségedből adódóan ilyen könnyű neked, ilyen szép alma vagy. Miért nem mész máshová ahol ez nem kerül más munkahelyébe? Esetleg a nemed elárulod?
2016. júl. 10. 19:17
 13/57 anonim ***** válasza:
77%

Ez nem a lelkiiesmeretről szól, ez üzlet. A vezetőt a cégnél azért fizetik, hogy a lehető legjobban elvégeztesse a csapata számára kiszabott munkát. Ha ehhez embert kell cserélnie akkor ez az ő kötelesség. Talált egy jobb embert, lecsapott rá, ez van. Nem miattad volt béna az elődöd.

Nekem az egyetlen "bajom" az lenne, hogy ez viszont elég sunyi a vezetőtől. Ha valaki béna, akkor álljon elé, mondja meg neki, hogy figyelj Gizike, ezt és azt rosszul csinálod. Aztán x idő múlva ha nem javul újra, hogy a múltkor már beszéltünk róla és semmit nem javul a teljesítményed. Aztán elküldöm ha továbbra sem javul. Nem pedig sunyiba kitúrom. Nekem ilyen főnök nem kéne. Viszont neked nem is egy nyugdíjig meló lenne, tapasztalatnak kiváló, helyedben én is elvállalnám.

2016. júl. 10. 19:19
 14/57 anonim ***** válasza:
72%
Négyes vagyok ismét. Szóval egy negyven feletti nő, akinek lehet gyerekei is vannak csupán üzleti tárgy, mint egy alma? Elszomorítanak ezek a kijelentések.
2016. júl. 10. 19:25
 15/57 anonim ***** válasza:
74%

De, 9, gerinctelen.

Mert ennek nem ez a módja.

Gond volt a munkájával? Akkor szólsz neki. Nem a háta mögött cselekedsz, és ha visszajön, mondvacsiált indokkal kirúgod (mert ha annyira rossz dolgozó, miért is nem rúgta ki már korábban és keresett mást a helyére?)

2016. júl. 10. 19:25
 16/57 anonim ***** válasza:
60%

Épp erről írtam az előző oldalon, hogy miért számít, hogy gyermekes anyuka-e?

Kit érdekel?

Már bocsánat, de nem a gyereke a teljesítmény, ami miatt szerződést kapott, és nem szabad amiatt örökké ott tartani, ha van jobb a helyére.

Gyerekes és gyermektelen is végezheti jól és rosszul a munkáját, a szerződésükben ugyanaz van, ugyanaz a bánásmód jár neki.

Sok gyerekes így is olyan előnyöket élvez, amit ők természetesnek tartanak, de a többiekkel szemben ez igenis diszkrimináció.

A gyerek nélkülieket osztják be hétvégére, éjszakára, délutános műszakba, mintha nekik nem lehetne életük.

Na de nem velem szemben!

Pontosan ugyanazt a szerződést írtuk alá, családi helyzettől függetlenül pontosan ugyanazok a szabályok vonatkopznak ránk.

Ha anyuka nem tudja hozni a normát, akkor csókolom, nem ez a neki való munkakör.

Nem azért küldik el, mert van vagy nincs gyereke, szóval teljességgel értelmetlen ezt idekeverni.

Azért küldik el, mert nem jól végzi a dolgát, többször jelezték neki, de nem érti meg.

Ezért sem értem, miért írod azt, hogy az illetőnek kéne szólni.

A legeslegelején leírta, hogy a főnök többször mondja el a dolgot annak a dolgozónak, de nem jut el az agyáig, nem fogja fel. Hát én sem akarnám minden nap újra és újra elmondani ugyanazt, felnőtt értelmes ember fogja már fel, hogy mit kell csinálni a munkahelyén.

Ha erre nem képes, akkor jön jobb a helyére.

Igen, a szebb almát veszem meg a piacon.

És ne legyetek képmutatóak, ti is ezt teszitek, ha mindkettő 200 ft/kg.

Miért is vennéd a csúnyábbat? Senki sem fogja megvenni.

Akkor vesszük a csúnyábbat, ha az árak között lényeges eltérés van.

Ha valamelyikőtök vezető pozícióba kerülne, és 2 jelentkező lenne egy állásra: tudnátok, hogy az egyik profi, értelmes, gyors, pontos, a másik kissé bamba, figyelmetlen, lassú. MIndkettő bérigénye nettó 300 ezer. Melyiket választanátok? Naná, hogy azt, amelyik normálisan elvégzi a munkát és nem akadékoskodik. Nem kell felügyelni, nem késik el reggelente, nem akar minden másnap munkaidőben lelépni ügyet intézni, stb.

Egyedül akkor gondolkoznátok el, ha a jobb munkavállaló 300at mondana, a másik pedig azt mondaná, elvállalja nettó 130-ért.

De azért itt nem erről van szó. Ugyanazokkal a feltételekkel minden egyes épeszű ember azt az opciót választja, ami optimális.

Egy olyan dolgozó, aki nem érti meg au utasítást arra nincs szükség, ha anyuka, ha öregember, teljesen mindegy!!!

2016. júl. 10. 19:30
 17/57 anonim ***** válasza:
73%
Négyes ismét. De nem túl korrekt ez a módszer amivel elküldik az illetőt. Én pedig így nem mennék bele, mert lelkifurkám lenne, már bocsánat a gyerekes kifejezésért. Ugyan ez a sors várhat a kérdezőre is, bár ne legyen így. Én főnökként próbálnék segíteni egy ügyetlenebb családos embernek, néha kifizetődhet ha egy embert nem tárgyként kezelünk. :)
2016. júl. 10. 19:39
 18/57 anonim ***** válasza:
38%
Megnézném hogy milyen munkakör az amiben te mint tapasztalatlan, 22 éves taknyos és remekelni tudsz xD . Gondolom ész nem kell hozzá valami rutin, pofon egyszerű baromság az a meló , amit 8 osztállyal is lazán elvégezne bárki .
2016. júl. 10. 19:42
 19/57 anonim ***** válasza:
67%

Ahogy többen is írták a főnök nem egyenes, gerinctelen, ezt nem így szokták normálisan elrendezni.

Ha ilyen főnökhöz te szívesen mész dolgozni, akkor csak csináld, de ha már te olyan "szép alma" vagy, akkor miért nem keresel egy olyan helyet, ahol normális a főnök. Lehet most te vagy a nagy kedvenc, de nagy esély van rá, hogy hamarosan te kerülsz az a bizonyos nő helyébe. Tök mindegy mit mond a főnök arról a nőről, te nem tudod a valódi igazságot, simán lehet, hogy csak hazudik a főnök és vmi más áll a háttérben.

Szóval ha meg akarod kímélni magadat sok kellemetlenségtől, akkor felejtsd el azt a helyet.

A lelkiismeretes kérdésnek meg nincs sok értelme, vagy van, vagy nincs.

2016. júl. 10. 19:42
 20/57 anonim ***** válasza:
56%
Az a főnök nem gerinctelen, hanem pont oly' ostoba ember mint a kérdező, azért is veszi oda , zsák a foltját .
2016. júl. 10. 19:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!