Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szünidős diákként kitúrtam...

Szünidős diákként kitúrtam egy dolgozót a munkahelyéről-kéne emiatt lelkiismeretfurdalásomnak lenni? Hiszen erről szól a munkaerőpiac-verseny ki a jobb stb.

Figyelt kérdés

Harmadéves egyetemistaként felvettek 1 hónapos szerződéssel egy céghez. 1 hónapig egy szabin levő embert kell helyettesítenem.

A főnök azt mondja hogy sokkal jobban dolgozom mint a szabin levő és neki 5x elmondja és akkor se érti nekem meg 1x és már értem ráadásul én fluent english tudással rendelkezem ő meg nem-szóval szívesebben látna engem abban a székben.

De nem lehet mert nappalis egyetemista vagyok és nem tudnék járni dolgozni.

Kérdezem: és ha átmennék levelezőre? Havi 2x2 nap és szombat is benne van? És megegyeztünk: ha én elintézem a levelezőre átvételt ő megtalálja az indokot a most szabin levő ember eltávolítására.

Elintéztem. Levelezős lettem ősztől.

Úgyhogy ha a csórikám visszajön a szabiról még pár hét munka és ez idő alatt majd lesz annyi hiba a munkájában hogy lesz ok a kirúgásra (főnök mondja).

Kitúrtam egy embert és megszereztem az állását. Kéne emiatt lelkifurdancsnak lennie?

jelzem újra: a főnök vetette fel nekem eszembe nem jutott volna, és hát az érvek azok ülnek: ha egyszer jobb vagyok akkor jobb vagyok. Erről szól az egész munkaerőpiac nem? Ki a jobb képzettebb stb?

2016. júl. 10. 18:25
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
54%
4:egyet kell értenem veled 13-as.
2016. júl. 10. 19:49
 22/57 anonim ***** válasza:
79%
Mondjuk a kérdező elárulhatná milyen munkakőrről van szó, nagyon nem mindegy, hogy pl. csak egy egyszerű árufeltöltésről van szó vagy egy bonyolult szakszöveg fordításról.
2016. júl. 10. 19:54
 23/57 A kérdező kommentje:

" pofon egyszerű baromság az a meló , amit 8 osztállyal is lazán elvégezne bárki ."

Hát ki tudja. A zsenik általános iskolájának növendékei biztos.

Mi a meló: egy webshop termékleírásáinak angol és magyar szerkesztése (nem írása) grammar check stb technikai dokumentációval összevetése ISO mértékegységek váltása, esetleges jogi korlátozás alatti termékek szűrése majd adatexport SQL-be.

Tényleg, ez elemi 8 osztályos meló.

És tartom amit mondtam: a munkaerőpiacon egy dolgozó az egy alma. Egy árucikk. Ha szép és jó és jó az ára is kapnak utána.

Ha csak szépnek hiszi magát noha rég nem az ha még drága is, akkor ez lesz. Kuka.

2016. júl. 10. 19:55
 24/57 A kérdező kommentje:

Tduom tudom ki fog derülni hogy ez a világ legegyszerűbb melója és marika néni két feles közt is elvégzi, igaz?

Mégis vagy 1 hete azon vagyok hogy az "elődöm" által összehozott hibahalmazt kibogozzam.

Csodálom, hogy eddig nem rúgták ki egyébként.

Ilyen hibák tömkelege..

2016. júl. 10. 20:00
 25/57 anonim ***** válasza:
57%
Vegyél vissza az arcodból, egy semmi, nulla, haszontalan dolog az amit csinálsz . Azt hittem a gyógyszeriparban dolgozol, vagy a NASA_nak .
2016. júl. 10. 20:00
 26/57 anonim ***** válasza:
40%
Az orrodat egyáltalán ki tudod fújni magadnak ?
2016. júl. 10. 20:02
 27/57 anonim ***** válasza:
51%

Hjajj cica :))

Gondolom a főnöknek feltűnt, hogy utána kevesebb járulékot kell fizetni. Hidd el, ha annyira nem lenne megelégedve a munkájával már rég kirúgta volna.

Amúgy ne legyen lelkiismeret-furdalásod, majd végzésed után helyetted is jön egy jogviszonnyal rendelkező "jobb" munkatárs ;)

2016. júl. 10. 20:07
 28/57 anonim ***** válasza:
85%

19 és 22-es vagyok,

Akkor vállald el, bár én sok jóra nem számítanék.

A nőt úgyis ki fogja rúgni, legfeljebb mást vesz fel a helyére, nem téged.

Ezzel a mentalitással nem biztos, hogy kiváltod a munkatársak szimpátiáját, ami elsőre gondolom lesz@rod, de idővel tud nagyon kellemetlen is lenni.

Mindenesetre ne gondold azt, hogy te vagy az, akiért minden munkaadó versenyezni fog, lesz ebből még nagy arcra esés. Nem olyan bonyolult az a munka, 8 osztálynál többet igényel, na de nem olyan sokkal.

Ismerek sok olyan embert, aki nagyon tud nyelveket (nem 1-et, többet), mégis nehezére esik az elhelyezkedés.

Ezeket nem bántásból írtam, csakis segítő szándékkal.

2016. júl. 10. 20:12
 29/57 anonim ***** válasza:
97%
Ilyen főnöknél azon se árt elgondolkodni, hogy nem azért választott-e téged, kérdező, mert úgí gondolja, fiatalként azt tesz veled, amit akar. Látod, egy szavába került, és dobtad a nappalit miatta...
2016. júl. 10. 20:15
 30/57 A kérdező kommentje:

"Amúgy ne legyen lelkiismeret-furdalásod, majd végzésed után helyetted "

Ne röhögtess. Végzésem után? Hol leszek én már akkor? Itt nem.

Ez nekem talán feltűnt SULI MELETTI Meló.

Ez nekem nem "A" meló. Ez nekem egy meló. mehetnék épp mekibe hamburgerezni csak ez jobban fizet.

2016. júl. 10. 20:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!