Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért ilyen drága minden? Én...

Miért ilyen drága minden? Én egy kőművesnek maximum 3000 Ft-ot adnék bruttóban egy napi munkáért, hiszen nem is tanult semmit érte csak alap dolgokat és akkor csodálkoznak, hogy elzavarom őket a drága ajánlatukkal?

Figyelt kérdés

2016. jún. 15. 12:13
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
hát én még egy kőművest sem láttam drága autóval járni vagy menő lakásban lakni. ha tényleg ennyit keresnének, amennyit itt írtok akkor hol vannak a gazdag kőművesek. maximum a lábamat csókolhatják meg
2016. jún. 16. 14:22
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert a kőműves / festő, stb... szezonba dolgozik. Ugyanis télen igencsak kevés olyan elvetemült ember van, aki mondjuk házat épít vagy felújít.

Tehát tavasztól őszig kell sokat keresnie, mert télen nem lesz melója és otthon fog ülni. Cserébe tavasztól őszig meg napi 12-14 órákat nyomnak. Ilyen a szakma.

2016. jún. 16. 14:49
 23/37 anonim ***** válasza:
70%

"Bármelyik diplomásnál jobban keresnek, az biztos."

Sajnos, de szentigaz!

2016. jún. 16. 15:12
 24/37 anonim ***** válasza:
92%

"hát én még egy kőművest sem láttam drága autóval járni vagy menő lakásban lakni. ha tényleg ennyit keresnének,"

Nem mindenki arra költi a sok pénzét, hogy drága autóval vagy menő lakással vágjon fel mások előtt.... Nem mindenkinek a menőzés és felvágás a fontos. (Akinek meg az, az akkor is megcsinálja, ha nincs annyi pénze. Ez utóbbi persze inkább rövidtávú szokott lenni és belebuknak, de láttam én már olyat, hogy a rezsit nem tudta fizetni, a családjának alig tudott kaját venni, de puccos kocsival villogott, és tiptop lakásban élt, ami hitelből volt... Szóval ez a magamutogatás nem mindig pénzkérdés.)

Lehet utazásra költi, lehet a gyerekének teszi félre, lehet hogy korábbi tartozásit törleszti, lehet hogy anyjának vagy gyerekének épít belőle, bármi lehet. Az is, hogy jól elherdálja apróbb de drága cuccokra, drága ételekre, stb... Nem mindenki tud a pénzzel bánni...

2016. jún. 16. 15:18
 25/37 anonim ***** válasza:
61%

A kőműves rendszerint igen csoves kocsival jár. Melózni. Szerszám kosz stb. Lada vagy régi Opel általában. Azért szokott lenni másik kocsi de miért kellene luxuskocsi nekik? Abbol a napi 10-15ezerbol amit keresnek (brutto) lejonnek a jarulekok is ha hajlandóak adózni de ha nettó lenne ez a pénz se olyan eget rengető különösen úgy hogy a meló nem biztos hogy állandóan ott várja hogy elvegezzek.

Nekem is van távoli rokon aki kőműves. Alkalmanként csinálja de van mellette másik fix állása. Nyilván ha valakinek van állandóan megrendelese annak jó a bevétele de a téli hónapokban visszább esnek a megrendelesek.

Az meg tény hogy egy jó kétkezi munkás többet érhet mint egy diplomás aktakukac.

(Pl.a szakács párom is bárhol bármikor talal (hat) munkát. Akár állandó akár szezonális. Hétvégén leneztunk Balatonfüredre mindenhova szakácsot keresnek. De Pesten és vidéken, kifozdek és éttermek, pizzeriak mind keresnek szakacsokat. Lenezett kétkezi munka sokak szemében mégis sok diplomás süt krumplit a mekiben...)

2016. jún. 16. 15:21
 26/37 anonim válasza:
33%

"csak egy kőműves" az széééép!! Te mi vagy barátom?

Akkor elmondom: A párom hetel, "csak egy kőműves"-ként dolgozik napi 12-14 órát, sárban hóban, fagyban, kánikulában, esőben télen, nyáron, mindig!!! A napi bére nettó 15 000.- !!!! De ennek más "ára" is van!! Soha nincs itthon, a gyerekéről csak hírből hall, terhes vagyok, mindent egyedül kell intéznem, csinálnom! Nem egy leányálom! De sajnos muszáj dolgoznia így, mert másképp nem tudunk megélni!!

Nem egy irodában vakarja a f*rkát, mint sok más "férfi"...milyen férfi, selyem gyerekek.

És amúgy kérdem én, ha nem lenne kőműves, pék, burkoló, eladó, akik "csak" szakmunkást végeztek, akkor mit ennétek, milyen irodában vakarnátok, hol laknátok, kitől vennétek meg a kaját?? Na ezen kellene elgondolkodni!! Mert egy szakmunkás is inkább ülne egy légkondis irodában dupla bérért 8-16-ig hidd el!!

Csak akkor nem lenne iroda sem, ha nem lennének szakmunkások akik megépítik! Inkább azok érdemlik meg a dupla, tripla bért, mint az irodista aktakukacok, akiknek annyi eszük sincs, hogy ilyenen elgondolkodjanak, az ilyenek ezeket az embereket csak szimplán pór népnek látják, pedig ezek nélkül az emberek nélkül nem lenne semmi!!

2016. jún. 28. 12:42
 27/37 anonim ***** válasza:
52%

Utolsó, alapvetően egyet értek veled, de:

"Csak akkor nem lenne iroda sem, ha nem lennének szakmunkások akik megépítik! Inkább azok érdemlik meg a dupla, tripla bért, mint az irodista aktakukacok, "

Kérdem én a következőket:

- "farokvakaró" aktakukac agrármérnök nélkül mit ennél? Mert a házikert méretű feudális gazdálkodásból a föld negyedét sem lehetne élelmiszerrel ellátni

- A semmihez nem értő építészmérnök nélkül hogyan építene a párod házat? Nem lenne se tégla, se ytong, de fúró, villanykörte sem. Mehetnénk vissza a középkorba, lenne kő amit faraghatna kézzel és vagy megáll vagy nem...

- A haszontalan számítástechnikus nélkül hogy hívnád fel aput, hogy legalább hallja a gyerek hangját? Se mobil, se internet...

Szóval tökre igaz amit mondasz, hogy nem szabad lenézni a dolgozó embert, mert mindenkinek fontos a munkája. De a ló túl oldalára sem kell átesni, mindenki munkája fontos. Hidd el, a piac nem bolond, akinek felesleges lenne a munkája az nem létezne.

2016. jún. 28. 17:37
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

"Inkább azok érdemlik meg a dupla, tripla bért, mint az irodista aktakukacok, akiknek annyi eszük sincs, hogy ilyenen elgondolkodjanak, az ilyenek ezeket az embereket csak szimplán pór népnek látják, pedig ezek nélkül az emberek nélkül nem lenne semmi!!"

Az a gond, hogy ezzel a ló túloldalára estél át, és pontosan ugyanazt csinálod, mint a kérdező, lenézel egy másik csoportot, és egekbe magasztalod a sajátodat.

Mennyivel jobb az, hogy te lenézed az értelmiségieket, mint hogy az értelmiségi nézi le a kétkezi munkásokat? Szerintem semmivel. Egyiknek sem kéne elszállnia magától. Bár valamiért manapság a kétkezi munkások jobban megsértődnek, ha valaki beszól nekik, mint egy értelmiségi.

Talán mindkét csoportnak be kéne látni, hogy nehezen lenne meg a másik nélkül, és nem egymást fikázni. Bért meg mindenki annyit érdemel, amennyit ki tudott alkudni magának, megint csak nem attól függ, hogy kétkezi vagy értelmiségi munkát végez.

2016. jún. 28. 18:45
 29/37 anonim ***** válasza:
0%
Értelmiségi egy mérnök vagy egy informatikus ez igaz. De a sok bölcsész meg muvelodesszervezo meg a többi sz.rt se erő diploma? És azt hiszik valakik mert vegigultek 4 évet valami f.s főiskolán?
2016. jún. 28. 22:25
 30/37 A kérdező kommentje:
nyugodj meg ők is ugyanúgy le vannak nézve :D
2016. jún. 28. 22:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!