Miért ilyen drága minden? Én egy kőművesnek maximum 3000 Ft-ot adnék bruttóban egy napi munkáért, hiszen nem is tanult semmit érte csak alap dolgokat és akkor csodálkoznak, hogy elzavarom őket a drága ajánlatukkal?
#8 "csak egy kőműves"
miért te mi vagy? egy diplomás senkiházi.
3e-et sokallod, inkább megcsinálod magad.
Na szólj és jövök mozizni. Megnézem, hogy keversz betont, ami nem fog szétmállni 5 év múlva, megnézem hogy rakod a téglát megfelelő kötésbe, és a fal síkjába...
1 óra múltán sírva szaladnál haza anyucihoz, mert nem bírnád a megterhelést.. csak a szád jár!
sokallod érte a pénzt... de azért jó,hogy tető van a fejed felett.. amit szakember épített meg úgy, hogy ne omoljon rád egy nagyobb vihar alatt és be se ázzon ugye...
Le vagy maradva pár kiadással kérdező. Nagyon nincs mélyrepülésben az építőipar. A CSOK miatt mindenki új lakást keres, építik is a lakóparkokat ezerrel, és oda sincs ember, kőműves.
Aki dolgozik még kőművesként, és meg tudja keverni a maltert, ismeri a vízmértéket, és nem issza el az eszét délig, azért kapkodnak, és kérhet rendes fizetést magának. Mondjuk, havi 300 ezret nettóban. Kemény fizikai munkáért, ami ráadásul nem 8 órás, és gyakran benne van a hétvége, ez lássuk be, nem is sok.
Kérdező, nincs itt semmilyen probléma.
Kereslet és kínálat van, és ugye egyensúlyi ár. Hogy te mennyit ajánlasz, az a te dógod, hogy a mesterember mennyiért csinálja meg, az meg az ő dóga.
Persze..bruttó 3000. Tekintve hogy a kőműves vállalkozó, ebből 1-1,5 ezret leadózik, marad 1,5-2 ezer. Az 8 órában számítva 180-250 forint. Ebből vegyen eszközt, mert azt persze nem te fizeted, és jöjjön is ki hozzád.
Ennyi erővel azt is mondhatnád hogy fizessen azért hogy neked dolgozik.
Én is aránytalanul soknak találom a szakemberek munkabérét, pláne, hogy a legtöbb igen link, ittasan jön el dolgozni, és be sem fejezi. (Sajnos velünk ez számtalanszor előfordult, többször a férjem fejezte be a félbehagyott munkát.)
Ennek ellenére a 3000 ft-ot te napi bérnek komolyan gondolod? 25 napos hónappal számolva az 75.000 bruttó, még a minimálbér sincs meg. És elvileg ő adózik meg járulékot fizet. Nem 3000/órát akartál te írni?
Én pl. évek óta tetőt akarok cseréltetni, az ácsok azt mondták nekem, hogy munkadíj 1 milla, a legolcsóbb 800e-et mondott. Saját bevallásuk szerint 3 napos munka, az anyagot én hozzam, a palát tegyen, ahova akarom, mert a veszélyes hulladék elszállítását nem vállalják (az kb. még egyszer ennyi lenne.)Amikor meg mondtam, hogy szedje le egészben, aztán eladom valakinek, hát 1 milláért még arra sem hajlandók, mert az macera. Hát, akkor nekem nem lesz lecserélve a tetőm mostanában.
Viszont az igaz, hogy kereslet-kínálat elv van, és kevés a jó szakember, annyit kér el amennyit akar. Mi az udvaron térköveztettünk, a városban egy embert találtunk, aki elvállalta, inkább le sem írom mibe került.
Bármelyik diplomásnál jobban keresnek, az biztos.
Ismerősöm hirdeti a facen: vállalkozó férje keres embereket. Kőműves 11000 Ft segedmunkas 7000 Ft naponta.
10eve a párom segedmunkazott rövid ideig akkor kapott 5-6ezret/nap.
Egy kőműves akkor kapott 8-9et naponta.
A kérdező egy troll vagy csinálja meg saját magának azt a házat:))
Aki 3000ert vállalja...hát nem biztos hogy bekoltoznek abba a házba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!