Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek is minden evben...

Szerintetek is minden evben inflacioval kellene korrigalni a fizetest?

Figyelt kérdés

Nyugati orszagban dolgozok egy nagy IT-s cegnel. Havi 4500 nettot kapok,es mar ket eve nem volt fizetesemeles. Fonokomnek megemlitettem,hogy jo lenne ha legalabb 10%-kal korrigalna,mivel rendben,hogy valtozatlan munkat vegzek,de az arak,a megelhetes csak magasabbak lettek.

Egyelore azt a valaszt kaptam,hogy nem tud mit tenni.

Jogos a felhaborodasom?

2016. jún. 13. 11:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem jogos. Ha több kell, válts cèget. De ha valóban 4500 €-t keresnél, ezt magadtòl is tudnàd, hogy ilyen szinteken, ha nincs emelès, akkor fogod és lelèpsz màshova. Hisz ha tènyleg jó vagy, többet is kicsikarhatsz.
2016. jún. 13. 11:17
 2/13 anonim ***** válasza:
25%
Minimum. Mégis milyen alapon keresel kevesebbet ugyanazért, mint amire felvettek? Tulajdonképpen csökken a fizetésed, ha nem is papíron, hanem reálértéken.
2016. jún. 13. 11:23
 3/13 anonim ***** válasza:

Sef fiu ujra, mas nicken...

Dehogy dolgozol te multinal, IT-ben, a mekiben forgatod a burgereket vagy mosod a konyhagepeket, hacsak ki nem vagtak azota.

Amugy meseld mar el, melyik EUs orszagban van 10%-os inflacio?

2016. jún. 13. 11:35
 4/13 A kérdező kommentje:

Ket ev alatti 10%-rol beszelünk..Persze tudom,annyi sincs igazabol. DE nem is az a cel,hogy 2 ev utan hangyf**it se emelkedjen a fizetesem.Realerteken az a 10% valojaban 3-4 lehet.

Ehelyett most ott tartunk,hogy gyakorlatilag folyamatosan csökken.

Egyebkent ajanlanam Zsiday Viktor cikkeit.:

,,NINCS INFLÁCIÓ?

Dehogynincs. Csak nem jól mérjük."

2016. jún. 13. 11:46
 5/13 anonim ***** válasza:
Ha valóban 4500 €-t keresnèl nyugaton, nem itt kerdezgetnèl, hanem tudnàd a dolgod. Ilyen fizetèseket komoly szakembereknek adnak. Azaz bàrhol kapsz àllàst màshol jobb feltètelekkel is. Ezt elmondod a főnöködnek, ès emel. Ha nem, lelèpsz.
2016. jún. 13. 11:51
 6/13 A kérdező kommentje:

A fizetest kart volt beleirni.Valahol sejtettem..

Csak azert emlitettem meg,mert lehet ugy allnak hozza (ok is),hogy ,,minek nekem emeles?! igy is eleg amit keresek". Igen,valoszinuleg 10 ev mulva is tul fogok elni..20 ev mulva mar lehet az also harmadban leszek,30 ev mulva pedig gyakorlatilag a minimalbert keresem.Mindezt valtozatlan munkaert. Na,ezert kellene emelniük!

Vagy ha mast nem,akkor 5-6 orara levinni a munkaidöt.

2016. jún. 13. 12:07
 7/13 anonim ***** válasza:
Jogyerek... ha neked tenyleg lenne 'nyugaton' allasod, pontosan tudnad, hogy nem rinyalni kell, hanem allasinterjura jarni, es ahol tobbet fizetnek, oda lelepni. Lehet itt hozongeni, meg jartatni a pofadat hogy 'de nekem az jar', mert nem jar, az jar, amiben megegyezel a munkaltatoval. Hogy neked az lenne a kenyelmes, ha csak siman emelkedne a fizetesed, mer' neked most epp 10%-kal tobb kene, de lehetoleg ne kelljen erte a kisujjadat sem mozditani? Hat, fajdalom, az nem fog menni. A fonokod megmondta hogy nem tud tobbet fizetni, ennyi, ha elfogadod, maradsz, ha nem fogadod, lelepsz.
2016. jún. 13. 12:19
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a baj, hogy beleírtad a fizetést, hanem az hogy egy ilyen oldalon kérdezősködsz. Nekem is van ilyen ismerős, aki hasonló kaliberű összeget keres. De aki ennyit kap, az nem egy noname oldalon fogja megkérdezni mit csináljon, mint egy kisiskolás. Aki ilyen jól fizető pozícióban van, nem véletlen van ott ahol, tudja azt hogy ha neki kell az a plusz 10%, azt hogyan is érheti el. Ott bukik meg a kérdésed hitelessége, hogy említed hogy neked mi "jár". Ilyen szöveggel a prolik jönnek, meg a szocializmusban nevelkedettek.
2016. jún. 13. 13:46
 9/13 anonim ***** válasza:

A kérdést nem csak egzaktan, hanem általánosságban is lehet érteni.

Na most, infláció van, az árak emelkednek. Nagy valószínűséggel a munkáltató is emeli a termékei/szolgáltatása árait. Így kellene tennie a fizetésekkel is, kérdés nélkül! Álszent szöveg, hogy X összegben állapodtak meg Y munkavállalóval. Nem, a munkavállaló az akkori piaci viszonyok között értelmezett összegért szegődött munkavállalónak az adott céghez.

Tételezzük fel, hogy Béla huszonöt éve dolgozik egy vállalatnál. 1991-ben a havi 50 ezer még elfogadható pénz volt - tegyük fel, nem emeltek semmit azóta. Ma mennyit ér, mire elég?

2016. jún. 13. 14:49
 10/13 A kérdező kommentje:
Senki se mondta vagy irta,hogy jar. Csak illene.:D
2016. jún. 13. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!