Miért sír egy vendéglátós hogy nem talál embert? és amikor kiderül milyen feltételekkel és fizetéssel keresne dolgozót padlót fog az ember-még egy valódi hülye se vállalná el.
Vízparti étterem. A tulajnak van 3 étterme amelyből az egyik idén nem nyit ki. Uis nincs ember. A tulaj január óta keres embert nem kap.
És itt nem semmihez se értő tedd ide tedd oda dolgozót értek mert az lenne. Ha más nem diákmunkás. Mosogatni az is tud.
de szakács szakképzett felszolgáló konyhafőnök netán borszakértő, szóval aki értene is valamihez az nincs.
Aztán kiderül: hát a munka napi 12- 14 óra. bejelentés papíron hát nem annyi… jó ha be van jelentve valami töredékre 4 óra.
Hétvégi munka. hát az alap. Pihenés nélküli dupla tripla műszak: simán. Állandó elérhetőség biztosítása? Igen. Utazási pénzt kéne fizetni vidékinek de arra nincs pénz.
Áruszállítás? Hát arra külön ember meg kocsi stb kéne. De hát erre nem költ a tulaj. Majd a józsi pincér megoldja saját autóval szabadidőben saját benzinnel!! Ahogy azt móriczka elképzeli.
és a fizu: hát nettó 100 alatt lenne. De a jatt a dolgozóé… ha a főnök el nem veszi azt is.
És még van pofája sírni a mocsoknak hogy nincs embere???
Válasz a 28-asra:
én hotelben dolgozom, ott mindenki be van jelentve
Te meg arra nem válaszoltál, hogy hány idegen nyelven tudsz beszélni a vendégekkel?
Ha jó munkaerő vagy, akkor felvesznek jó helyre is. Ha szar a munka, utasítsd vissza és keress egy jobbat.
Hosszan tudnám sorolni a példákat, hogy hány helyen adnak mindig nyugtát. Pl. Cserpes Tejivókban ki van írva, hogy "amennyiben nem kapott nyugtát a vásárlásról, akkor az Ön fogyasztása ingyen volt. Ebben az esetben kérjük, hogy hívja fel az üzletvezetőt az alábbi telefonszámon: [telefonszám]"
Én tényleg mindig adnak nyugtát mindenkinek. Szerinted akkor ha nincs fekete bevételük, hogyan fogják kifizetni "okosba" a munkavállalókat? Meg egy ilyen tejiívót felépíteni elég nagy beruházás, nem fog azon kockáztatni, hogy majd a NAV bezáratja.
Ezért mondom, hogy tévhit amit írsz. Persze ha van egy kis étterem, ahol ott van napi szinten a tulaj, és ismerős vendégeknek nem ad nyugtát, de ha jön egy gyanús vendég, annak igen, akkor ezt meg lehet talán csinálni rövid távon. De egy profi helyen ilyen nincs, egyszerűen beépítik az árba az áfát és egyéb adókat.
Szerintem inkább az a helyzet, hogy másokat hibáztatsz, ahelyett, hogy saját magad fejlődnél. Ha nem akarsz külföldre menni és saját vállalkozást sem indítasz, akkor 1 lehetőség van: képezned kell magad a szakmádban. Felszolgálóként elég gyorsan el lehet érni a fizetési plafont. Ha az nem elég neked, akor mi akadályoz meg benne, hogy kitanulj egy másik szakmát, pl. szakács, pék, stb.?
Munkaerőhiány pedig nem azért van, mert nem fizetnek eleget a cégek, hanem azért, mert nincs megfelelő munkaerőt, akit fel tudnának venni.
Nézd meg pl. ezt a cikket: [link]
"NEM találunk munkaerőt! Nem csak péket nem találunk, aki szereti a munkáját és dolgozni szeretne, de megbízható pultost vagy futárt sem” – fakadt ki a Facebookon Vajda József, a Pékműhely tulajdonosa."
Tehát pultost találnának, csak megbízhatót nem találnak.
Valószínűleg ez a baj nálad is, hogy felvesznek valahova, eleve úgy állsz hozzá, hogy szemét főnök, csak kizsákmányol engem, ez utána a munkádon is meglátszik, aztán csodálkozol, ha nem becsülnek meg. Nem így van?
"Nem így van?"
nem, egészen határozottan nem így van.
A lehető legkomolyabban nem így van.
Amíg 6 órás papírokla melóztatnak 14-et amíg túlóra feketén a zsebbe (vagy nem) amíg nincs szabadság csak papíron amíg ha beteg vagyok az egyenlő a kirúgással akkor mi a szarról beszélünk?
"de megbízható pultost vagy futárt sem"
Hagyjuk már ezt a szart!!!!
mennyit fizetnek annak a pultosnak? Egy tál lencsét? még jó hogy nem találnak normális embert. normális ember nem megy el egy csaló tolvajnak dolgozni szarért hugyért.
na ezért nem találnak embert.
"Legyél olyan munkavállaló, aki tud válogatni az állásajánlatok között. "
??? leírtam de újra. Tudok válogatni. 5 perc alatt el tudnék helyezkedni. De hova?
Ilyen szar helyre ahonnan eljöttem.
És újra leírom: én még tisztességes helyet soha az életben nem láttam soha nem is hallottam ilyenről.
De még ajánlom figyelmedbe ezt a cikket: [link]
"Több vendéglőst ismerek, aki egész egyszerűen nem talál munkaerőt. Hiába emel a béreken, akkor se. Görög vendéglős barátom már azon gondolkodik, hogy Thesszalonikiből hoz szakácsot: kis túlzással semekkora bérért nem talál itthon embert, aki jól is főz. Az olasz maga szolgál fel, mert nincs pincér. Az indiait otthagyta két szakácsa is 20 ezer Ft-tal magasabb bérért és átmenetileg ő maga állt be a konyhába: Indiából fog hozni új szakácsot, de az 2-3 hónap ügyintézés. A pékség panaszkodik, hogy nem tud elég kenyeret sütni, mert nincs elég pék. Villamossági területen vállalkozó ismerős semennyiért nem talál megfelelően képzett villanyszerelőt: „kint vannak Németbe”, ezért Ukrajnából tervez munkaerőt igazolni. A Meki az „állásért szállást” akcióban egy évre ingyen lakhatást biztosít a munkavállalóknak, ami átszámítva akár 20-30% azonnali béremelésnek felelhet meg – és az a spekuláció van benne, hogy egy év múlva akár nagyobb emelést is kéne fizetni, hiszen ezzel az emeléssel nyilván oda is köti a munkavállalót. Az állam most emelte meg a kormányhivatalok alkalmazottainak bérét 30%-kal."
Abban is tévedsz, hogy miért alacsonyak a bérek. nem a "szemét" vállalkozó miatt, hanem:
-itthon ennyit tudnak fizetni az emberek, tehát árakat nem lehet növelni, mert akkor eltűnnek a vevők, de akkor viszont a bért sem lehet növelni
-sokan kint dolgoznak nyugaton
-egyébként is fogy a népesség kivándorlás nélkül is sajnos
-túl sok az adó és járulék, ha nettó 113.000 Ft-ot keres a munkavállaló, akkor ez a munkáltatónak mindennel együtt 218.000 Ft-ba kerül (ha nincsen egyéb kedvezmény), lásd [link]
-az áfa is nálunk a legmagasabb az EU-ban, 27%, szerencsére ez jövőre csökken 18%-a éttermek esetében
Ez mind nagyon szép de ha egy mind így van hogy mernek úgy bánni a dolgozókkal mint a kutyával?
Hogy mernek iylet mondani ez van nem tetszik elmész? Még egy szó és kiváglak?
Szabi? na akkor vissza se jössz?
Hány helyen hallottam már ezt!!
Mindenhol munkaerőhiány van és mindenki sír. Egyébként én annyit tennék hozzá, ha a fizetésben nem tudnak nyugati szintet nyújtani (ami érthető, bár a közel nyugati árak esetében kicsit furcsának tartom), legalább egyéb dolgokban kéne hozni a szintet, ami kvázi ingyen van.
Például a túlórát valóban kifizethetnék... nyáron adhatnának védőitalt és több pihenőt a kánikulában, stb. Én az építőiparban dolgozom mérnökként, de nálunk is ugyanez megy. Most szóltam a főnökömnek múlt héten, hogy lóg túlórával és a pofámba röhögött. Pedig amit ebben a hónapban összehoztam neki, több milliót ér. Mégis sajnálta tőlem azt a 30 ezer forintot. Na, ezzel a mentalitással van talán a legnagyobb baj. Tulajdonosi szemlélet meg a farkam, az...
Szóval én valamilyen szinten átérzem azt, amit mondasz. Közben pedig siránkoznak, hogy nincs jó gépész, nincs jó kőműves, jó burkoló... aki meg van az megbízhatatlan és rossz munkaerő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!