Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért sír egy vendéglátós...

Miért sír egy vendéglátós hogy nem talál embert? és amikor kiderül milyen feltételekkel és fizetéssel keresne dolgozót padlót fog az ember-még egy valódi hülye se vállalná el.

Figyelt kérdés

Vízparti étterem. A tulajnak van 3 étterme amelyből az egyik idén nem nyit ki. Uis nincs ember. A tulaj január óta keres embert nem kap.

És itt nem semmihez se értő tedd ide tedd oda dolgozót értek mert az lenne. Ha más nem diákmunkás. Mosogatni az is tud.

de szakács szakképzett felszolgáló konyhafőnök netán borszakértő, szóval aki értene is valamihez az nincs.

Aztán kiderül: hát a munka napi 12- 14 óra. bejelentés papíron hát nem annyi… jó ha be van jelentve valami töredékre 4 óra.

Hétvégi munka. hát az alap. Pihenés nélküli dupla tripla műszak: simán. Állandó elérhetőség biztosítása? Igen. Utazási pénzt kéne fizetni vidékinek de arra nincs pénz.

Áruszállítás? Hát arra külön ember meg kocsi stb kéne. De hát erre nem költ a tulaj. Majd a józsi pincér megoldja saját autóval szabadidőben saját benzinnel!! Ahogy azt móriczka elképzeli.

és a fizu: hát nettó 100 alatt lenne. De a jatt a dolgozóé… ha a főnök el nem veszi azt is.

És még van pofája sírni a mocsoknak hogy nincs embere???

2016. jún. 7. 17:13
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

Mennyit dolgoztál a vendéglátásban? Én 15 évet.

Én még normális tulajt főnököt nem láttam csak lámpavasra való mocskot aki ott vágta át az embert és az államot ahol tudta.

Nem csak az alkalmazottait lopta meg de adók be nem fizetése stb lévén az államot is.

Szóval loptak csaltak hazudtak ahol csak tudtak.

Mondom: 15 év alatt én semmi mást nem láttam csak ezt.

Én még normális nem csaló tolvaj helyet sose láttam.

És erre nem lehet mondani hogy velem van a baj. Hát ha átvágnka egy helyen és én szóvá teszem csak nem én vagyok a gonosz?

Márpedig vendéglátás = átvágás lopás.

Legalábbis itt a legvidámabb barakkban.

2016. jún. 8. 13:50
 12/47 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mi van a vendéglátással. Viszont azt tudom, hogy én 15 évig ezt nem viselném el. A vállalkozónak volt embere, akit még a jogszabályokat is megszegve, olcsón csicskáztathat, és kussban is volt. Szóval ezt a jelenséget nagyrészt az alamuszi dolgozók idézték elő.
2016. jún. 8. 14:04
 13/47 A kérdező kommentje:

"akit még a jogszabályokat is megszegve, olcsón csicskáztathat, és kussban is volt."

Na hát amit főztek egyék is meg a mocsadék vállalkozók.

Igen így volt de már nincs így. Gyakorlatilag lasszóval fogdossák az embereket a vendéglátásban is.

És lesz ez még rosszabb is!

Még egyszer: dögöljenek meg. Menjen csődbe az összes.

2016. jún. 8. 16:11
 14/47 A kérdező kommentje:

"alamuszi dolgozók idézték elő."

Hát világos. Ki lenne a hibás más mint a dolgozó. Nem, nem a mocsok vállalkozó aki lop csal hazudik totál nyíltan. Tudtam ide lyukadunk ki végül.

2016. jún. 8. 16:12
 15/47 anonim ***** válasza:

"Még egyszer: dögöljenek meg. Menjen csődbe az összes."

A kérdés csak az, hogyha a holnap varázsütésre be kell zárni az összes éttermet, akkor ki fog nagyobbat szívni?

- a vállalkozó eladja az audit, beköltözik egy panelbe a háza helyett, előveszi a megtakarításait, tehát valószínűleg durván csökken az életszínvonala, de fedél lesz a feje felett, meleg ételt fog enni (vagy nyit egy másik vállalkozást, és még csak meg sem szívja).

- az alkalmazott ha utcára kerül mit ad el? Neki is van audija, van 3 lakást érő háza, van megtakarítása? Ki tudja ő is bekkelni azt az időt?

2016. jún. 8. 17:31
 16/47 anonim ***** válasza:

A kromofág öntögetés meg tipikus példája annak, hogy miért lehet megtenni ezt veletek. Mert annyira hülyék vagytok, hogy azt gondoljátok, egy autó fényezésének tönkretétele megoldás bármilyen problémára.

Már pedig akinek a problémamegoldó képessége addig terjed, hogy elégedetlen vagyok a főnökkel = tönkreteszem az autóját, az nem fog olyan állást találni, ahol jól fizetnek, nincs hétvégi munka, elég napi 8 órát melózni, elismernek, vigyáznak rád a főnökeid, hogy ne legyél elégedetlen, mert lelépsz gyorsan.

Te sem léptél le, csak örülsz, hogy mások megtették, de itt siránkozol, hogy nincs normális munka.

2016. jún. 8. 17:33
 17/47 Bence87 ***** válasza:

Akor miért nem nyitsz éttermet, hogy neked is legyen 4 Audit? Sőt, akkor adhatnál osztrák béreket az alkalmazottaidnak, miközben magyar árakon dolgoznál. merthogy ezt kérted számon az étterem tulajdonosoktól.

Inkább az a megoldás, hogy azért nem fizet többet a tulaj, mert akkor emelnie kéne az árakon, akkor viszont nem lenne elég vevője.

Ausztriában azért tud többet fizetni az alkalmazottnak, mert az árak is magasabbak.

2016. jún. 8. 20:36
 18/47 Bence87 ***** válasza:
Amúgy kérdező neked mi a szakmád? A vendéglátásban jelenleg munkaerőhiány van, ami azt jelenti, hogy egy szakképzett, megbízható, szakmai tapasztalattal rendelkező, nyelveket beszélő alkalmazott válogathat az ajánlatok között és ki tud magának alkudni magasabb bért.
2016. jún. 8. 20:39
 19/47 A kérdező kommentje:

"gy szakképzett, megbízható, szakmai tapasztalattal rendelkező, nyelveket beszélő alkalmazott válogathat"

Te hol élsz ember?

AKi ezeknek a feltételeknek megfelel az rég nem ithon szopja a bránert! Az már rég külföldön van!!!!

Na mégis mit gondolsz mi a szarért van munkaerőhiány???

Azért mert aki ér is valamit az

a) rég külföldön

b) nem megy el ennyiért inkább csinál valami tök mást

2016. jún. 9. 08:18
 20/47 A kérdező kommentje:
Mint ahogy én is váltottam tök mást csinálok.
2016. jún. 9. 08:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!