Mennyi idő alatt találtál munkat (bsc közgazdász)?
Igazgatás-szervező diplomám van, ami ügye végülis közigazgatás, de nem is akartam közigazgatásban dolgozni, angolul és németül beszélek középfokon, releváns irodai tapasztalatom 0, és 1 hónap alatt találtam magánvállalatnál irodai munkát a diplomámmal jogi osztályon 200 nettó kezdő bérért. Pedig az én diplomám nem jobb, mint a tiéd....
De napi 25-30 helyre küldtem az önéletrajzom, heti 2-3 interjúra jártam.
Ha akarod ránézek a CV-dre privben ha feltöltöd valahova.
Alapvetően az is fontos, hogy az önéletrajzod a konkrét állásra picit átírd átfogalmazd. Pl ha marketinges állásra is jelentkezel, akkor emeld ki az egyetemen a marketinges óráidat, de ez csak egy példa a sok közül. A lényegtelen elemeket vedd ki, amelyek nem relevánsak az adott állás esetében. Pályakezdőként 1 oldalnál ne legyen több a CV.
Ja és a párom is felköltözött Pestre velem, neki csak érettségije van, de 6 évig raktárosként dolgozott gyárban, ami végülis csak betanított munka, elküldte 5 helyre logisztikai ügyintézőnek a jelentkezését, tehát irodai munkára, és 3 helyről azonnal visszahívták, és fel is vették az egyikre, azóta már be is iskolázták logisztikai ügyintéző felsőfokú képzésre is, hogy a papírja is meglegyen.
És egyikőnknek se volt protekciója tényleg.
Szóval szerintem ne keseredj el, küldd el minél több helyre a jelentkezésed, majd lesz valami előbb utóbb.
Ig-szerves válaszoló voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!