Mennyi idő alatt találtál munkat (bsc közgazdász)?
Én még amikor a bsc-t csináltam 5. félévemben 3 hónap alatt találtam célirányos munkát (pénzügy). Nyilván gyakornoknak mentem, így, amikor meglett a diplomám akkor már 8 hónap gyakornoki tapasztalatom volt pénzügy területen. Azóta folyamatosan dolgozom. Ha az egyetem alatt nem csináltál semmit "csak" tanultál, akkor nem lesz könnyű elhelyezkedned, bár elméletileg valahol kellett szakmai gyakorlatot eltöltened. Mit csináltál és mennyi ideig, esetleg miért nem maradtál?
Az, hogy 2 interjú után nem vettek fel, nem jelenet semmit, egy ismerősöm például felmondott a munkahelyén 2 hónapos felmondási idővel és "csak 1.5 hónap alatt talált munkát és volt kb 15 állásinterjún. (2.5 év tapasztalata volt a területen szintén közgazdász). Nem kell elszomorodni, hogy ha nem sikerül 2 állásinterjú, akkor van gáz, ha 30-40 felett nem sikerül, mert az azt jelenti, hogy veled van a baj.
Interjúzni is meg kell tanulni, lehet az interjúkat túlizgulód, vagy egyszerűen nem illenél oda a személyiséged miatt. (esetleg túl félénk vagy vagy túl rámenős vagy). Ezt 2 interjúból még nem lehet leszűrni. nyelvtudás pedig angol és francia elég kell legyen, ha mindkettőből legalább középszinten tudsz kommunikálni.
"Pest megyében is talán ha 20-25 állás van szabad jelenleg."
Aha, ez nagyon hihető szám... :XD
Nem önsajnálat, tények. 1,5 hónap alatt állást találni kamu. Mire behívnak, lemegy a 3 körös interjúztatás meg még engedélyeztetik, már az is több, mint 1,5 hónap,és akkor felvettek az első helyre, ahova jelentkeztél. Nekem volt olyan, hogy 3 hónapot vártam egy állásra, amit nekem szántak. Multinál nem olyan egyszerű.
Szerintem kifejezetten olyan állásokat pályázz, ahol feltétel a francia nyelvtudás, mert abból azért nincs olyan sok.
Corvinusra vagy BGE-re járó gazdasági végzettségű ismerőseim általában végzés után azonnal kaptak munkát, legtöbbje suli mellett dolgozott és amikor végzett, akkor egyből alkalmazták.
És ez a 20-25 meghirdetett állás is fals adat, több százat mondanék inkább a fővárosban. Vidéken sokkal nehezebb, tudom, pláne ha nem dolgoztál suli mellett és nincs semmiféle tapasztalatod, na meg semmi extra nyelvtudás.
Azért a több száz erősen túlzás. Én Székesfehérváron dolgozom, az iroda fele Pestről jár ide, azt mondják, nem találtak helyben. Érdekes, vajon miért ingázik ennyit, ha több száz állás közül lehet ott válogatni? Diplomás, 2 nyelvet beszélő emberek.
Amúgy szerintem kb. fél év a reális,amennyi idő alatt lehet munkát találni. Shared service-ekben a franciával azért szerintem lehet találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!