Kormánytisztviselőként, egyetemi vérzettséggel,5 év munkaviszonnyal, egy középfokú nyelvvizsgával mennyi fizetés jár?
A fizetésem nem lenne eltérítve, 100%-os a beállás. Alapvizsgával, szakvizsgával rendelkezem.
Jelenleg egy országos, közvetlenül minisztérium alá tartozó háttérintézménynél dolgozom, 208.000Ft körüli a bruttó fizetésem.
Ma voltam állásinterjún, egy megyei intézménynél. Mikor a fizetésről volt, szó, mondták, hogy annyit biztos nem tudnak adni, mint a mostani helyemen, mert ők csak megyei intézmény, valami százalékos szorzójuk csak 35%. Mikor mondtam, hogy most mennyi a fizetésem, azt mondták, hogy az kizárt, sokkal többet kéne kapnom, vagy valamit nem fizetnek ki, ami járna. Az interjúztató felhívta a helyi gazdasági vezetőt és a fenti paramétereimmel 233.000Ft-os fizetést mondott, szintén 100%-os beállással bértábla szerint.
Akkor most melyik az igaz?
Nem lesznek pótlékok, nyelvpótlék sem.
Pl, aki diplomás és 3-11 év közötti mviszonnyal rendelkezik, az beosztható lesz egy sávos bérbe: br.180-br.300 között és a vezetőnek a joga mérlegelni, hogy ezen a sávon belül melyiket adja neki. tehát 180nál nem kaphat kevesebbet, 300nál többet, ezen belül a vezető dönt.(vagyis pofára fog menni)
Nem a fizetésen gondolkozom. Ez csak úgy felmerült bennem, hogy hogy lehet, hogy egyik helyen ennyi, másik helyen meg annyi. Mikor rákérdeztem először ezt ott sem tudták megmondani.
De tegnap óta rájöttem, hogy az új helyen lenne veszélyességi pótlék is és ők ezt már hozzáadták. Így jön csak ki ez a 233.000, sehogy máshogy.
Azért van min gondolkozni. Eleve ott kezdődik, hogy 230km-re vissza kéne költöznöm. Az ottani lakást vagy 2 hónap alatt el kellene adnom, vagy kiadnom vagy valamit kezdeni vele, mert nem fogok tudni odajárkálni a lakás miatt.
Az új helyen elvárják, hogy még egy egyetemi szakmérnöki képzést el kellene végeznem. Ami nem lenne gond, visszaülnék én az egyetemre így 30+ évesen is, de teljes egészében nekem kell állnom a képzés költségeit. Tehát rögtön 600.000Ft mínusz, ami nem kevés...
"aki diplomás és 3-11 év közötti mviszonnyal rendelkezik, az beosztható lesz egy sávos bérbe: br.180-br.300 között"
Elnézted a fizetési fokozatot.
Meg tudnád mondani, hogy a veszélyességi pótlékot mire kapod?
Amúgy én is ugyanezekkel a paraméterekkel rendelkezem, szóval emiatt egyszerű volt kiszámolni a béred. :) 15-én kezdek mint menekült ügyis. :) (3-as voltam.)
Ionizáló sugárzással kell dolgozni, erre jár a veszélyességi pótlék + pótszabadság.
# 25-ös! Ha nincs meg a szakvizsgád akkor nem fognak feljebb sorolni 20 év múlva sem. Ez egyértelmű.
"vicc, hogy ennyit kerestek az állami szektorban, menjetek el onnan.. éhbérért vagytok foglalkoztatva.. én egy szolgáltató cégnél vagyok 5 éve. 2 éve vagyok középvezető és nettó 400-500 között viszek haza havonta, végzettségem: okleveles közgazdász. munkaidőm kötetlen + céges kocsi."
A #15-ös válaszoló figyelmébe:
Végül a kérdés kiírásában szereplő állást nem vállaltam el. De közben voltam a napokban egy másik interjún. Ez már nem közszféra. Egy elég nagy szolgáltató céghez keresnek embert. A feladat kb ugyan az, mint amit eddig csináltam, a feltételek is hasonlóak. Kérdezték a fizetési igényemet. Mivel januártól fogalmam sincs mennyit kapnék ebből az emlegetett 230-380-as sávból, próbáltam ebbe belőni, de azért mégis inkább az alsóbb szegmensben mozogni. Így bruttó 250-et mondtam. A jelenlegi 216-hoz képest ez már olyan különbség, ami miatt megérné váltani.
Hát... erre kvázi kiröhögtek, hogy ne vicceljek már nem vezérigazgatót keresnek. Nem mondták, hogy mennyit tartanak reálisnak erre a pozícióra, csak felírták egy papírra és mondták, hogy majd értesítenek.
Úgyhogy ennyit arról, hogy a versenyszférában mindenkinek nettó 500-zal tömik ki a zsebeit. Biztos van olyan állás is, én még nem találkoztam olyannal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!