Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kormánytisztviselőként,...

Kormánytisztviselőként, egyetemi vérzettséggel,5 év munkaviszonnyal, egy középfokú nyelvvizsgával mennyi fizetés jár?

Figyelt kérdés

A fizetésem nem lenne eltérítve, 100%-os a beállás. Alapvizsgával, szakvizsgával rendelkezem.

Jelenleg egy országos, közvetlenül minisztérium alá tartozó háttérintézménynél dolgozom, 208.000Ft körüli a bruttó fizetésem.

Ma voltam állásinterjún, egy megyei intézménynél. Mikor a fizetésről volt, szó, mondták, hogy annyit biztos nem tudnak adni, mint a mostani helyemen, mert ők csak megyei intézmény, valami százalékos szorzójuk csak 35%. Mikor mondtam, hogy most mennyi a fizetésem, azt mondták, hogy az kizárt, sokkal többet kéne kapnom, vagy valamit nem fizetnek ki, ami járna. Az interjúztató felhívta a helyi gazdasági vezetőt és a fenti paramétereimmel 233.000Ft-os fizetést mondott, szintén 100%-os beállással bértábla szerint.

Akkor most melyik az igaz?

2016. máj. 30. 12:25
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Nettó 129et kap az első, az kb br 180-190
2016. máj. 30. 15:37
 12/29 anonim ***** válasza:

[link]

Polgármesteri hivatalra is ez a törvény vonatkozik!Nem közalkalmazott!

(jogász, hr-es vagyok, közszférában is dolgoztam)

2016. máj. 30. 15:39
 13/29 A kérdező kommentje:

Azt hittem ez: [link]

A nettó 129.000 az teljesen korrekt. Én is valami ilyesmi fizetést kaptam 5 éve. Most azt had ne számoljam át, hogy a 216.000 és a 233.000-nek mennyi a nettója. Állásinterjúkon általában eddig mindig bruttókról szoktunk beszélgetni.

2016. máj. 30. 15:43
 14/29 anonim ***** válasza:

Gondold át, h megéri-e neked állást váltani,mert ha br 216ot kapsz (35%nál)az nettó 143.

Amit most kapsz br 208 (nettó 138), az nem sokkal kevesebb, mint amit kapnál... 5eFT pluszért nem nagyon szoktak mhelyet változtatni az emberek, hacsak nincs nagy gebasz, pl. messze a mhely, vadállat a főnök.

Br.233 sehogy sem jön ki. :-P

2016. máj. 30. 15:51
 15/29 anonim válasza:
vicc, hogy ennyit kerestek az állami szektorban, menjetek el onnan.. éhbérért vagytok foglalkoztatva.. én egy szolgáltató cégnél vagyok 5 éve. 2 éve vagyok középvezető és nettó 400-500 között viszek haza havonta, végzettségem: okleveles közgazdász. munkaidőm kötetlen + céges kocsi.
2016. máj. 30. 15:59
 16/29 anonim ***** válasza:
Én mennék, de nem hívnak be versenyszférába sehova, mert eddig a közszférában dolgoztam. Sokan mennénk, hidd el, de nem kellünk. Még diplomával és több nyelv tudásával (nekem felsőfok van)sem.
2016. máj. 30. 16:16
 17/29 A kérdező kommentje:

Nem-nem. 208-re rosszul emlékeztem. Nincs előttem a fizetési papírom, bent tartom a munkahelyemen.

De valóban 216 körül kaphatok már.

A mostani helyen amit megnéztem adnának 233-at. Állítólag ennyi járna. Én sem értem, hogy hogyan. Ha el is fogadom az állást erre mindenképp rá fogok még egyszer kérdezni, mert elég érdekes...

Ha változtatnék nem ezért a bruttó 17.000Ft.ért tenném. Ez az állás helyben a lakóhelyemen lenne. Ahol pedig most dolgozom 230km-re van. Így minden hétvégén ingázok, ami miatt nem kevés pénzt hagyok a benzinkutakon. Ha nem kéne ennyit utaznom, legalább 30-40eFt-tal több maradna a zsebemben, ami már nem kevés. A szabadidőmről nem is beszélve. Így a hétvége nem péntek estétől vasárnap délutánig tartana, hanem péntek délutántól hétfő reggelig, mint másnak.

# 15-ös!

Mutass nekem légy szíves Pécsen egy olyan állást, ahova okleveles vegyészként fel is vesznek, nem állami cég és 400-500-at fizetnek! Ha mutatsz egy ilyet már azonnal küldöm is a jelentkezésemet. Hidd el nekem se hobbim minél kevesebbet keresni.

Az egyetem elvégzése után évekig voltam munka nélkül mert még állami helyen se volt ilyen. Ekkor örültem, hogy legalább az ország túlsó végén találtam valamit 185.000-ért.

2016. máj. 30. 16:18
 18/29 anonim ***** válasza:
Miért gondolkozol kérdező a fizetésen? Nem tudod, hogy július 1-jétől az egész borul és új életpálya lesz?
2016. máj. 31. 10:27
 19/29 anonim ***** válasza:

Utolsó! Idén júli 1től csak a járási (városi, kerületi) kormányhivatalokban lesz új életpályamodell!

Az összes többi közig szervnél (megyei kormányhivatal, polgmesteri hivatal, minisztériumok, szakig szervek, hadd ne soroljam) csak 2017 jan 1től van rá ígéret, de nem 100%!

2016. máj. 31. 10:53
 20/29 anonim ***** válasza:
Az életpályán nem lesz nyelvvizsgapótlék?
2016. máj. 31. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!