Kormánytisztviselőként, egyetemi vérzettséggel,5 év munkaviszonnyal, egy középfokú nyelvvizsgával mennyi fizetés jár?
A fizetésem nem lenne eltérítve, 100%-os a beállás. Alapvizsgával, szakvizsgával rendelkezem.
Jelenleg egy országos, közvetlenül minisztérium alá tartozó háttérintézménynél dolgozom, 208.000Ft körüli a bruttó fizetésem.
Ma voltam állásinterjún, egy megyei intézménynél. Mikor a fizetésről volt, szó, mondták, hogy annyit biztos nem tudnak adni, mint a mostani helyemen, mert ők csak megyei intézmény, valami százalékos szorzójuk csak 35%. Mikor mondtam, hogy most mennyi a fizetésem, azt mondták, hogy az kizárt, sokkal többet kéne kapnom, vagy valamit nem fizetnek ki, ami járna. Az interjúztató felhívta a helyi gazdasági vezetőt és a fenti paramétereimmel 233.000Ft-os fizetést mondott, szintén 100%-os beállással bértábla szerint.
Akkor most melyik az igaz?
Én így számoltam:
38650 * 3,7 - alap
kieg: 35%
38650 * 0,6 - nyelvvizsga
216 247 bruttó bér.
(Alap- és szakvizsga %-át nem tudom.)
Aha, én is így gondoltam, hogy a 210.000 körüli a reális. A fizetési papíromon rajta vannak ezek, de mivel ma szabadságot vettem ki a jelenlegi munkahelyemen az interjú miatt, holnap tudom csak megnézni.
Addig biztos nem mondok fel, míg ezt a 233.000-et le nem fixáljuk valahogy. Nehogy az legyen, hogy odamegyek és ja bocsi elnéztük, tényleg csak 210.000 jár...
Köszönöm.
Polgármesteri hivatal is köztisztviselő (igaz nem kormánytisztviselő), de semmiképp sem közalkalmazott.
Az alap-és szakvizsgára valóban nem jár pótlék.
Kfokú nyelvre csak akkor, ha az angol, német, francia nyelvből van meg!
Igen, viszont akkor a 233.000 nem tudom hogy jött ki.
Biztosan nem 50% a kiegészítés, mert pont ezen sajnálkoztak, hogy ők csak megyei intézmény nem országos, ahol 50% lenne, miközben náluk csak 35%. Ami elég érdekes, mert az országos intézménynél is 35%-ot kapok.
Természetesen a megadott nyelvekből van vizsgám, nem szuahéliből. Csak nem gondoltam, hogy ezt részletezzem. :)
Ha az első válaszoló is tisztviselő lett volna, akkor nem tudom a 129.000Ft-os bruttó fizetés hogy jött neki ki. A 2011. évi CXCIX. törvény (kttv) szerint a pályakezdők szorzója 3,1-es. Tehát szintén egyetemi végzettséggel, egy középfokú nyelvvizsgával minimum bruttó 184.900Ft járt volna neki. Eltéríteni persze lehet negatív irányba is, de szerintem nem ekkora mértékben.
Viszont ha megnézzük a közalkalmazotti bértáblát, a H fizetési osztályban ("az egyetemi végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevélhez kötött munkakör") a pályakezdők 129.500Ft-ot kapnak. Akkor ezek szerint csak véletlen ez a 129-es egybeesés, ami engem megtévesztett.
Nekem sehogy nem jön ki 233.000...
De szerintem is PH-ban közalkalmazottak vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!