Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért kell mindenhová felsőfok?

Miért kell mindenhová felsőfok?

Figyelt kérdés
Olyan állásokra kérnek már, amiből nemhogy nincs papír, de bárki megtudja csinálni. Láttam már webáruház ügyintéző, ügyfélszolgálatost, egyszerűbb asszisztenst is ahová kellett. Sőt, elég ha nincs befejezve. A büfészakok is többet érnek. Nem kell szakirányú, így ugyan úgy meg kell tanulnia az adott munkakört, mint másnak. Vagy akinek van papírja, az automatikusan alkalmas mindenre? Vagy okosabb, jobb ügyfélszolgálatos? Jobban becsomagolja a megrendelést? Nem értem miért túlértékelt, hogy ilyen állásokra is ezeket keresik, mintha jellemet adna a papír...
2016. máj. 17. 18:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
54%
mert az ilyen állásokra már megvan a belsőember, de meg kell nekik hirdetni. Ezért kérnek a titkárnőtől felsőfokot, mert így kirostálják az emberek java részét.
2016. máj. 17. 18:40
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

"Miért kell mindenhová felsőfok?"

Azért hogy a történelem diplomásoknak a mekin kívül más lehetőségük is legyen.

2016. máj. 17. 18:55
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki elvégez egy egyetemet/főiskolát, az azt jelenti hogy valamennyi esze van, legalábbis papíron. Érettségit bárki le tud tenni, diplomát már kevesebben.
2016. máj. 17. 19:14
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Indíts vállalkozást, aztán azt veszel fel, akit akarsz.
2016. máj. 17. 19:54
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom szenvedsz, hogy nincs még egy kamudiplomád sem és emiatt nem tudsz bekerülni valami alibi irodai melóra.
2016. máj. 17. 21:15
 6/12 anonim ***** válasza:
78%
Azért, mert egy érettségit szellemi sérültek is simán meg tudnak szerezni.
2016. máj. 18. 08:33
 7/12 anonim ***** válasza:
62%

"Mert vegigseggelni es bukizni egy hr vagy kommunikacios sulit az elismeresre melto?"

Nem de még mindig jobb, mint megírni az érettségit 20%-ra, vagy letenni egy OKJ-t ahol ki van adva hogy mindenkit át kell engedni és a jelöltek fele csak a családi pótlékért, meg ilyesmikért jár be.

2016. máj. 18. 10:06
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg ennyi lenne a diplomázás akkor mindenki felsőfokú végzettséggel rendelkezne. Valamiért mégsincs így, sokan a felvételhez szükséges minimumpontot sem képesek elérni, na az ő kiszűrésükre van ez a feltétel.
2016. máj. 18. 10:16
 9/12 A kérdező kommentje:

Nem ertem miert van igy szabva a felveteli ponthatar. Ha nekem sosem ment a matek, vagy nem.akartam torit magolni, miert hatarozza meg ha mondjuk hr esnek mennek? A torinek miota van koze hozza?

Igen, kozepiskolaban magolni, az hatarozza meg hova mehetsz

2016. máj. 18. 17:00
 10/12 anonim ***** válasza:
Mert nem az a lényeg a felvételinél, hogy akarod vagy nem akarod megtanulni a dolgokat. Meg kell tanulni , meg kell érteni ha erre nem vagy képes semmi keresnivalód egy fősulin se mert ott is bőven lesz olyan ami nem tetszik majd és ha akkor is így állsz hozzá akkor minek vegyenek fel ha úgyse végzed el? Plusz így is épp elegen vannak akik elérik a minimumot.
2016. máj. 18. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!