A területen, ahol el akarok helyezkedni, mindenhova tárgyalóképes angol nyelvtudás kell. Nekem ez nincs meg, ennek ellenére ne adjam fel?
Középfokú nyelvvizsgám van. Frissen végeztem az egyetemen és gyakorlatilag 90%-ban csak tárgyalóképes angoltudású pályakezdőket keresnek, amin mondjuk picit megdöbbentem, de érthető valahol a mai világban.
A kérdés az, hogy mi a jobb:
- ráfeküdni az angolra és amikor már jelentősen javult (fél év, talán több) az angol nyelvtudásom, akkor menni interjúkra?
- vagy a mostani tudásommal is megpróbálni és közben gőzerővel próbálni felhozni az angolom különtanárral és önszorgalommal?
Szerintem is a második.
Fel a fejjel.
Egy multinál voltam logisztikai munkakörben, ott a tárgyalóképes kb. annyiban merült ki, hogy ha jött egy hívás angolul akkor meg kellett értetni magam, meg azt is amit magyaráznak. Na most legtöbbször nem angol anyanyelvűvel beszéltem, akinek szarabb volt az angolja mint nekem. :D
Úgy vettem észre, hogy ha nincs közvetlen kapcsolatban egy cég külföldi vevőkkel szállítókkal, vagy nincs tele külföldi munkatársakkal akkor inkább csak parasztvakítás a tárgyalóképes angol, presztízsből beleírják, hogy kérik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!