Hogyan, milyen módon tudnék olyan banki munkát végezni amit lehet kisgyerek mellett is? Milyen iskolát lenne célszerű elvegezni?
Figyelt kérdés
Illetve van e úgy értelme beiratkozni egy mérlegkepes könyvelői tanfolyamra ha annak idején a matek nem volt éppen a kedvencem?2016. máj. 8. 16:03
1/3 anonim válasza:
Szerintem ne mérlegképessel kezd, hanem mondjuk számviteli ügyintézővel. Nekem azért nem lett meg soha a mérlegképes, mert sima érettségivel is mehettem mérlegképesre és mindenki azt gondolta, hogy nekem menni fog. Utólag már tudom, hogy ment volna, ha lassabb ütemben akarják belémverni, ha előbb elvégeztem volna a számviteli ügyintézőt. Könyvelni lehet otthon is, de tudok olyan szuper könyvelőt, aki a mai napig nem tudta megoldani azt, hogy csak otthon könyveljen, pedig legalább 15 éve könyvel és nagyon profi. Nagyon jó logikai képességűnek kell lenni egy könyvelőnek. Szerintem fontos a matematikai képesség. Én 4-es, 5-ös voltam matekból, de így se sikerült. Adóbevallást simán összedobok, mai napig másoknak is csinálok, saját családon belül könyvelgettem is, de csak egyéni vállalkozókat. Gyerek mellett a könyvelői szakma azért jó, mert saját ügyfélkörrel valóban otthonról is végezhető. Viszont kegyetlen világ. Határidő határidő hátán. Se a NAV-ot, se az ügyfelet nem fogja érdekelni, ha a kicsi épp lázas vagy más baja van. Hó elején bérszámfejtés, utána 12-ig utalandók, bevallások, aztán áfa-bevallás határidő, ezeknek rengeteg előkészítő munkája, soha nem lesz egy nyugodt heted sem. Közben az ügyfelek egyéni pénzügyi bajai. Szerintem hiába végezhető otthonról egy jó része, nehéz lehet gyerekkel összeegyeztetni.
2/3 A kérdező kommentje:
Bankos Back Office tapasztalat van.
2016. máj. 8. 17:04
3/3 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenül otthoni munka miatt kérdeztem. Hanem talán rugalmasabb a munkaidő. Úgy értem végezhető mondjuk 6 órában.
2016. máj. 8. 17:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!