31 éves nő vagyok még otthon élek párkapcsolatom nincs. Közmunkán dolgozok egy irodában tehàt rendes munkám sincs. Diplomám van,de hiába jelentkezek állásokra nem vesznek fel. Egy kis településen élek az egész környéken magas a munkanélküliség. Mit tegyek?
Szia! Elösször is ne aggódj. Mondom én aki szintén most kissé elkeseredett voltam, igaz én csak 25 vagyok de én is otthon élek, nincs ezzel semmi baj, mai világban csak megörökölni lehet lakást, ilyen a magyar valóság. Nekem is van ELTE diplomám de nem kapkodnak el, most lett volna egy jó állás de végül nem vállaltam be mert megijedtem pedig jól fizetett volna. Lehet végül diploma ide vagy oda közmunkás leszek én is vagy vmi szakmunkás. A közmunka is jobbm int a semmi mert legalább az ember hasznosnak érezheti magát. Ismerősökön keresztól érdemes amúgy próbálkozni.,
2016. máj. 1. 11:36
3/12 anonim válasza:
költözz fel pestre, sok a lehetőség
2016. máj. 1. 11:40
4/12 anonim válasza:
Menj külföldre, vagy valahova költözz el, mert ott nincs jövőd! Lecsúszol még jobban, aztán a diplomádat is kidobhatod, mert gyakorlat nélkül mindent elfelejtesz. Mozdulj meg! Ne várd a csodát!
2016. máj. 1. 11:48
5/12 anonim válasza:
Néha muszáj a párkapcsolatokra is alapozni, hogy előrébb lépj. Ilyenkor kellenek a kompromisszumok.
Biztos találsz egy normális valakit, akivel tervezhetitek a jövőt.
2016. máj. 1. 11:52
6/12 anonim válasza:
És még annyi, hogy nincs sikertelen ember, csak olyan, aki beéri nem hajlandó elhagyni a komfortzónáját, fél kilépni az ismeretlenbe a biztonságot nyújtó inkubátorából.
Én ismerek olyat, aki tanyán élt borzasztó nagy szegénységben, rossz körülmények között, egy alapítványnak köszönhetően diplomáig jutott, utána külföldön tanult és dolgozott, és ma már egy neves egyetemen tanít.
Tehát a sikerért meg kell dolgozni, otthon ülve nem jön magától. Vagy milyen csodára vársz ott az Isten háta mögötti faluban?
2016. máj. 1. 11:58
7/12 anonim válasza:
Ne vesztegess több időt, ha már így is elvesztegettél 10 évet. Költözz fel pestre, vagy valami nagy városba(akár kérj segítséget rokonoktól) Valószínüleg hamar találsz majd munkát és minden oké lesz.
2016. máj. 1. 12:33
8/12 anonim válasza:
E pár mondatból ítélve, így is marad:(
Diploma ide, diploma oda. Te félsz az ismeretlentől, új dolgoktól. Az emberbe meg kell lenni annak a plussznak, amivel tud haladni.
Ismerek vállalkozókat 8 általánossal és 1-2 diplomával rendelkezőket, akik semmi munkát nem mernek elvállalni. Na persze, később hiába a diploma, ha nem dolgoztak benne.
2016. máj. 1. 12:44
9/12 anonim válasza:
vállalj önkéntes munkákat a szakmádhoz kapcsolódóan, esetleg kezdj el valami tanfolyamot. költözz/járj be nagobb városba, eleinte vállalj el nem neked tetsző melót is, aztán majd jelentkezgetsz még. mindig van előre.
2016. máj. 1. 12:47
10/12 anonim válasza:
Olvasd el Az önértékelés csapdájában című könyvet, sokat segíthet, hogy meglásd, miért állsz ilyen negatívan magadhoz. Az ilyen helyzetekben sokszor megindul az eber egy lefelé mozgó spirálon, de bármikor van lehetőség kilépni ebből, és felfelé haladni tovább. A változtatás szerintem is jó ötlet, de az is fontos, hogy belülről is elkezdj változtatni, a magadhoz való hozzáállásodon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!