Felmondási idő alatt el lehet menni táppénzre?
Évente 1-2 hetet vagyok táppénzen.
Nem küld sehova, azt mondja, pihenjek.
És az összes kollégámnak ilyen háziorvosa van.
Amiről te beszélsz, szerintem az a kisebbség.
Lazán kiír mindegyik.
Hiába küldene felülvizsgálatra, a hasmenés is elmúlik, a torokfájás is, az idegkimerültség pedig bárkinél előhúzható joker kártya. Egyszerűen ha stresszes a munkahelyed, akkor azt mondod, reggelente hányingered van, fáj a hasad, megy a hasad, ideges vagy, stb.
Ezt vizsgálgathatja napestig... főleg ha később vizsgálja. Hiszen ha felmondásról van szó, akkor a munkahely megszűnésével a tünetek is megszűnnek. Elég sok embert érint.
Felmondás esetén jó eséllyel van az embernek szabadsága is, amit fel tud használni. előtte-utána 1-1 hét tp, és már le is telt a felmondási idő.
az alatt az egy hét alatt kétlem, hogy átmenne egy ilyen felülvizsgálat. főleg nagy cégeknél. hiába nagy hatalmú vezető valaki, mire ezt eldönti, pénzügyes jóváhagyja, megrendelik, kifizetik... a bürokráciának köszönhetően úgysem lesz belőle semmi.
egyszerűen nem az ilyen esetekre van kitalálva, mert pár napig tnyleg rosszul lehetsz úgy is, hogy nem marad nyoma.
nálunk több ezren dolgoznak, és nem egyet tudok, aki rendszeresen kamutáppénzen van, de az elmúlt 10 évben még nem hallottam, hogy ilyen felülvizsgálatot kértek volna.
szóval nem kell annyira felfújni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!