Felmondási idő alatt el lehet menni táppénzre?
sokszor gondolkoztam már én is ezen.
tehát ha van 30 nap felmondási idő, az nem 30 munkanap, hanem 1 rendes hónap, 20-22 munkanappal.
ebből 2 hetet táppénzen tudsz lenni, ha olyan az orvos. utána vagy kiveszed a szabit, vagy visszamész 1-2 napra, és utána elmész újra táppénzre.
az én orvosom kiírna egy szó nélkül, csak mosolyogna, hogy biztos pihenni akarok. nem is kell tudnia, hogy felmondási idő van.
de ez jogilag tényleg nem jár semmivel? a felmondési idő ugye azért lenne, hogy a munkát le tudjuk adni rendesen, elvarrni a szálakat, betanítani az utódot, stb, de ezt tényleg ilyen egyszerűen ki lehet kerülni?
az oep kivizsgálja... bevonják a doki engedélyét...
ember, ez nem életszerű. akkor vizsgálódnak, ha több hete, több hónapja van vki táppénzen. ha mégis becsúszna egy ellenőrzés, ki mondja meg, hogy az illetőnek akkor nem ment a hasa, nem volt megfázva?
a magyar egészségügy és igazságszolgáltatás nem dolgozik pár nap alatt. és a doki úgyis idegkimerüléssel ír ki... azt hogy bizonyítod, hogy nem volt ilyen?
Az OEP akkor vizsgál ki ilyen ügyet elsődlegesen, ha a munkaadó erre felkéri. Van is menetrendje, táppénzcsalás gyanúja esetén 15,800 ft-os díj ellenében kivzsgálják és nem hetekkel később, hanem kvázi napok alatt.
Ilyenkor a táppénzen lévőt felkeresik, felülvizsgálják, ha nem egyértelmű a helyzet másodvéleményre kötelezően beutalják szakorvoshoz. Ami ennél is fontosabb, hogy a háziorvost viszont darabokra szedik és más ügyeit is vizsgálják. Ha valami csoda folytán heti 3x ír ki embereket "Idegfáradtságra" (már ha ilyen hülyeségre ki lehet írni valakit) akkor össze fogják akasztani a bajszukat.
Pont ezért már igen régen nem adnak csak úgy haibra háziorvosok sem táppénzpapírokatr hetekre. 1-1 nap még belefér nekik is, mert olyan gyorsan nem megy át az ellenőrzés, de 2 hétre haveri alapon szerintem nincs orvos az országban, aki kiír, ő ugyanis 2 év börtönnel és az engedélyével játszik!
Úgyhogy nem kell nyugtatni egymás lelkét, igenis komoly problémákhoz vezethet az ilyesmi.
# 8
Btw nem tudom voltál-e már hosszabb ideig táppénzen, de ha csak nem nyílt műtéted volt akkor nem fog egy orvos sem kiírni hetekre. Kiír egy hétre és előírja, hogy gyere vissza kontrollra, megnézi miként javulsz és max. újra kiír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!