Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felmondási idő alatt el lehet...

Felmondási idő alatt el lehet menni táppénzre?

Figyelt kérdés
Tehát szeretnék felmondani a munkahelyemen, mert elsősorban felvennének egy jobb munkahelyre. Jelenlegi munkahelyemen nem a szerződésben foglalt munkakört kell végeznem, hanem sokkal trébb munkát, a munkaadóm már fél éve nem ad étkezési utalványt amit a szerződésben vállalt és szabadságon csak kettő napot voltam. Most lenne lehetőségem egy kulturált munkahelyen dolgozni, de mihamarabb kellene kezdeni. Milyen lehetőségeim vannak? Ha ragaszkodik a felmondási idő letöltéséhez abba bele lehet számolni a ki nem vett szabadságokat, vagy el lehet menni táppénzre?
2012. máj. 23. 18:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem bele lehet számolni és el is mehetsz táppénzre ( utóbbi esetben persze nem a teljes fizetésedet kapod meg, csak a táppénznek megfelelő mértéket).
2012. máj. 23. 19:22
 2/7 A kérdező kommentje:
Az nem lenne probléma, csak végre sikerülne szabadulnom minden konfliktus nélkül. Köszönöm!
2012. máj. 23. 19:31
 3/7 anonim ***** válasza:

Arról nem tehetsz ha épp a felmondási idő alatt lesz eü problémád.

Minden egyéb eset táppénz csalás:)

2012. máj. 23. 20:10
 4/7 anonim ***** válasza:

Az időarányosan járó szabadságod ki nem vett részét ki kell adnia a felmondási idő alatt.

Táppénzre elmehetsz, de a munkáltatód kérhet táppénz felülvizsgálatot és ha indokolatlanul voltál táppénzen, feljelent téged is és az orvost is táppénz csalásért.

2012. máj. 24. 05:38
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Viszont mi van olyankor, ha nem veszi át a felmondásom és én nem megyek be dolgozni? Akkor neki kell felmondania nekem?
2012. máj. 24. 18:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Add be írásban vagy tértivevényes levelet küldj neki, itt egy link, aminek az alján ez olvasható:

"Az írásbeli nyilatkozat - így a rendes felmondás is - akkor tekinthető közöltnek, ha azt az érdekeltnek vagy az átvételre jogosult személynek adják át. A közlés akkor is hatályos, ha az átvételt az érdekelt megtagadja vagy szándékosan megakadályozza; erről jegyzőkönyvet kell felvenni"

[link]

2012. máj. 25. 10:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, végül is minden rendben lezajlott csak egy kicsit makacskodtak.
2012. máj. 25. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!