Ha fel akarok mondani a munkahelyemen (ahol pótolható vagyok) Köteles vagyok bemenni a felmondási idő alatt? Illetve ha nem teszem meg mi lesz? Elmehetek ez idő alatt táppénzre?
Ha próbaidős vagy még(nem írtad mióta dolgozol a cégnél),akkor nincs felmondási időd.Akkor egyik nap bemész,akár indoklás nélkül felmondhatsz,és nem kell ledolgoznod semmit.A próba idő általában 3 hónap.
Ha 3 hónapnál több ideje dolgozol a cégnél akkor van felmondási idő. Ha közös megegyezéssel jönnél el,akkor a cég eltekinthet a felmondási időtől,és nem kell ledolgozni.De ezt papíron rögzíteni is szokták.
Ha felmondasz,de a cég kéri a felmondási időd letöltését,akkor le kell töltened.
Ha csak úgy lelépsz a cég megteheti azt,hogy beperel téged azzal,hogy a lelépéseddel megkárosítottad a céget.Akár 100 ezres anyagi kárt is a nyakadba sózhatnak.
De megteheted azt,hogy elmész táppénzre.A táppénz is beleszámít a felmondásba.Viszont ez is rizikós manapság,mert ma már ellenőrizhetik,hogy "jogosan ír ki" a doki 30 napra. Ha rájönnek,hogy nem is vagy beteg,akkor szintén bukta van..
És olyankor mi van ha azt mondja az illető,hogy táppénzen van és mégsem. És nem jelentkezik meg semmi?(egy volt munkatársam járt így)Nem tudom,hogy próbaidőn volt-e vagy sem,de nem láttuk azóta se.
És egy másik. Nem tudta vállalni állítólag a 3 műszakot és felmondott,nem volt semmi ledolgozás.
Amúgy nyáron lenne 5 éve, hogy itt vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!