Azonnal fel akarok mondani. Milyen eljárás lesz ilyenkor?
A rendkívüli felmondás (az az azonnali hatályú) esetén a munkáltató NEM KÉR semmit. Mert erre nincs lehetősége. Hanem munkaügyi pert indít, melyben az okozott kárt - ha alaptalan volt a rendkívüli felmondásod - és egyéb dolgokat meg kell térítened.
Nem véletlen a felmondási idő intézménye. Ha nincs okod a rendkívüli felmondásra, akkor nem lépd meg. Mert sokba fog kerülni.
Törekedj közös megegyezésre. Ott abban állapodtok meg, amiben csak akartok (akár azonnali hatályú munkaviszony-megszüntetésben is - következmények nélkül).
Én azonnali hatállyal mondtam fel.Írásban meg kellett indokolnom,hogy miért megyek el,és kértem,hogy tekintsenek el a felmondási időmtől.A főnök felhivatott az irodájába,ahol szintén megbeszéltük a dolgokat,és elfogadta a felmondásomat,de kért 15 nap felmondási időt.Arra hivatkozva,hogy addig talál valakit a helyemre.
Elmondom,hogy a főnököm nem a jó indulatáról híres,és igencsak sz@rrágó ha pénzről,üzletről van szó..De még véletlenül sem fenyegetett perrel.
Kérdezőnek.A lényeg,hogy ha azonnali hatállyal akarsz felmondani,ne úgy gyere el,hogy haragba vagy mindenkivel,ordibálsz,veszekedsz.Mert így a munkaadó még megtud "fingatni".Talán a közös megegyezés tényleg jobb lenne.
ma 00:19
Ellőtted író vagyok!
Én azonnali hatállyal mondtam fel! Nem közös megegyezéssel!!
Megírtam a felmondásomat amiben megindokoltam,hogy miért akarok azonnal elmenni..(külföldre távoztam).A főnököm először jött avval,hogy mivel egyik napról a másikra akarok itt hagyni,így megkárosítom őt a termelésben.Nem érdekelt.Mivel a repülőutam 22-re esett,és én 2-án mondtam fel,a főnököm hisztije miatt végül is én mondtam neki,hogy 15 napot még maradok többet nem!!Így ebbe kénytelen volt belemenni.A kilépő papírkámon azonnali felmondás szerepel..
Szóval nem közös megegyezéssel távoztam,csak elegem lett a főnök hülye kifogásaiból,és nem akartam haraggal elmenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!