Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sok ember miért kevesli a...

Sok ember miért kevesli a fizetését, amikor a munkája nem is ér többet?

Figyelt kérdés

Sok embert ismerek, aki állandóan a fizetésére panaszkodik, amikor alig dolgoznak, a munkájukat csak ímmel-ámmal végzik, és abszolút semmi ambíciójuk nincs előrelépés vagy saját maguk továbbfejlesztése felé. Nem beszélve róla, hogy olyan munkát végeznek, amit gyakorlatilag bárki meg tudna csinálni.

És ne gondoljátok, hogy én a magas lóról beszélek, nekem sincs baromi jól fizető, fontos munkám. Egy irodában dokumentálok egész nap, és így keresek 100 ezer forintot. Nem is keveslem, mert ez a munka ennyit ér. Bezzeg a kollégáim állandóan panaszkodnak a fizetéstől kezdve a munka mennyiségére (közben persze épp nagyban kávéznak és beszélgetnek). Ti nem tapasztaljátok ezt? Miért elégedetlenek mindig az emberek?

2016. ápr. 21. 19:04
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:

34:

Meg még többen leírták, hogy nem jönne ki. Nem tudom merre laksz, de manapság Budapesten egy szoba bérlése 50-60 ezer + rezsi.

2016. ápr. 22. 11:54
 42/44 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező, senki nem vette magára, én is hozzászóltam, pedig a többszörösét keresem a te bérednek, és 2 éve kérek fizetésemelést, amit eddig kettőből kétszer meg is kaptam. Tudod mit jelent ez? Azt, hogy még a munkáltatóm szerint is többet ér a munkám, mint az eredeti ajánlat, de hülye lenne többet fizetni, ha nem muszáj. Ha elégedett vagy a 100 ezer Ft-os fizetéseddel, akkor nem kell aggódnod, még nagyon sokáig 100 ezer Ft-ot fogsz keresni. De nagyon remeélem, hogy nem sokan gondolkodnak hozzád hasonlóan...
2016. ápr. 22. 18:09
 43/44 anonim ***** válasza:

Kérdező, ezt a kérdést nem a megfelelő helyen tetted fel.

Itt mindig össztűz zúdul arra, akinek nem az a véleménye, hogy mindenkinek több százezer forint "jár" a munkájáért (sőt néha már nem is munkáért, csak azért, hogy levegőt vesz).

Példa: a múltkor panaszkodott itt valaki, hogy ő heti 3 napot dolgozik egy alföldi kis faluban lévő motelben pincérként és takarítóként, amiért nettó 95 ezret keres, de az már a hónap felénél elfogy. Erre én - mint problémamegoldó szemléletű ember - rákérdeztem, hogy ugye a fennmaradó két napban tanul, képzi magát, keresi a lehetőségeket, stb. Erre ő nekem esett, hogy hát hogyan tanulna már heti két napban (értjük, még én vagyok a hülye), meg amúgy is minek tanulni, ha inkább dolgozhat is. Felvetettem, hogy esetleg költözhetne olyan helyre, ahol több a munkalehetőség. Válasz: neem, ő nem akar költözni, mert így anyuéknál ingyen lakhat. Egyszer dolgozott két hónapot Ausztriában, de nem tetszett neki(!). Mert ugye urak vagyunk, lehet válogatni. Aztán közben kiderült, hogy kocsit tart fent, mert nem tudna hazamenni az 5(!) kilométerre lévő szomszéd faluba. Amikor felvetettem a biciklit meg a robogót, megint én voltam a hülye. Mert ugye az autó jár tanulás, meg rendes munka nélkül is. Az is kiderült, hogy a borravaló csak cigire meg bulira(!) elég, mert hát persze az is jár. A végén persze én voltam a negatív, lehúzós szemét, hogy szóvá mertem tenni az illető felesleges luxuskiadásait és az ezzel párhuzamosan álló semmittevését. Mert ugye az embereknek minden csak jár, mindig csak jogaik vannak. A kötelezettségekről meg gyakran megfeledkeznek.

És senki ne higgye, hogy nyugaton ez másképp van. Az iskolázatlan betanított munkások ott is tömegközlekedéssel járnak, mert nincs autójuk, pár négyzetméteres zugokban laknak, és nem járnak Mallorcára nyaralni. Ez tapasztalat.

2016. ápr. 22. 21:36
 44/44 anonim ***** válasza:

A tapasztalatot és a szaktudást amit itthon nem(nagyon) fizetnek meg. Az idevonatkozó vicc: Kovács úr autója furcsán kopog vhol,szerelőtől-szerelőig viszi de senki nem jön rá a hibára,mig kap egy tippet kihez vigye ,de nem lesz olcsó.

A mester ránéz a gépre meghallgatja,fog egy kisebb kalapácsot és egy helyre odakoppint.Az autó mint a Doxa selymesen ketyeg.Kovács úr kérdezi mivel tarozik? A szerelő közli,hogy 50001Ft lesz.Kovács úr fizet,de csak megkérdezi,ez hogyan jött ki? Roppant egyszerű uram,közli a szerelő,a kalapácsütés 1Ft,az 50000 meg,hogy tudom hova kell ütni... Én pl elég speciális szakmunkát végzek és alig 10-20% kapok többet átlagba mint egy közel agyhalott betanított munkás.(nem a betanított munkások lenézése,én is voltam az,de nálunk ilyen szintű emberek vannak)

2016. ápr. 23. 16:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!